KULTURA

Hedonistička večer vina i umjetnosti

Vino i umjetnost, spoj koji rezultira nadrealnom količinom ljubavi, pozitive i dobrog provoda još jednom u osječkoj Tvrđi okuplja tisuće hedonista!

  Objavljeno 01.10.2019
  Ivona Amidžić

  Večer vina & umjetnosti manifestacija je koja se već tradicionalno održava od 2014. godine u osječkoj Tvrđi. Jedna je to od najdražih večeri građana Osijeka u kojoj glavnu riječ vode dva elementa – vino i umjetnost, čiji spoj gotovo uvijek rezultira nadrealnom količinom ljubavi, pozitive i dobrog provoda.

  Tisuće posjetitelja na Večeri vina & umjetnosti uživa u vinima Slavonije i Podunavlja, a poseban ugođaj stvara i inspirativno okruženje umjetničkih ateljea, radionica i galerija smještenih među starim zidinama Tvrđe.

  Svakog svibnja, srpnja i listopada u osječku Tvrđu vraća se ona noć kada vino u kombinaciji s umjetnošću pretvara nebo iznad grada u veliko platno, a posjetitelji, potaknuti tim čarobnim spojem uz pomoć dobre volje i pozitive ispisuju još jednu nezaboravnu priču. Uz stotine nasmiješenih lica, raznolikim umjetničkim programom i desecima proizvođača vina, tekućine napunjene sokom grožđa kojem ni jedna zraka sunca nije promakla, ritmom večeri diktira bogat glazbeni program.

  Mantra koju proteklih 6 godina ponavljaju Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija, još jednom stupa na scenu u petak, 4. i subotu, 5. listopada 2019. godine, s početkom u 18 sati u dvorištu Kazamata.

  Novost je kako će Večer vina i umjetnosti za ovu priliku postati dvodnevna manifestacija i jedan od atraktivnih dijelova programa Dana hrvatskog turizma u sklopu HeadOnEast manifestacije koja prikazuje najbolje što Slavonija nudi od prirodne i kulturne baštine do enogastro doživljaja.

  Posjetite Večer vina & umjetnosti, dozvolite si da vas kroz Večer vina & umjetnosti vodi Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Rose, Merlot, Muškat žuti, Graševina ili neki drugi, zaplovite među morem ljudi s kojima dijelite dobar osjećaj.

  Za nezaboravan provod pobrinut će se Quartet Valerije Nikolovske, Aklea Neon i Fluentes uz pratnju osječkih DJ-a Milly-a i Umba.

  Za više informacija posjetite Facebook događaj: Večer vina & umjetnosti/Osijek, Tvrđa

  PROGRAM:

  VINO: 

  Predstavljanje i kušanje vina Slavonije i Podunavlja
  18.00 – 24.00 h / Dvorište Kazamata / Slobodan ulaz
  Kušanje vina moguće je uz kupovinu vinskih bonova po cijeni od 7,00 kn i vinske čaše po cijeni od 20,00 kn (kaucija)

  GLAZBA:

  Petak, 4. listopada 2019.

  • Valerija Nikolovska Quartet
  • Aklea Neon
  • DJ Milly

  Subota, 5. listopada 2019.

  • Fluentes
  • DJ umbo

  UMJETNOST:

  Izložba novih članova HDLU-a Osijek
  18.00 – 23.00 h / Galerija Kazamat / Slobodan ulaz
  Izložba vodenog svijeta, Udruga Gloria Maris
  18.00 – 23.00 h / Tvrđa, Svodovi bb / Cijena ulaza: djeca predškolske dobi 10 kn, učenici i studenti 15 kn, odrasli 20 kn. U cijenu ulaznica uračunato je informativno i edukativno vodstvo.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Njezin je moto kako 'Glas otkriva dušu, strast i želje', u što su se uvjerili svi koji su do sada imali prilike slušati talentiranu i cijenjenu glazbenicu

  U okviru manifestacije “Večer vina i umjetnosti” Zrinka Posavec održat će koncert u Osijeku

  Zrinka Posavec održat će 11. srpnja 2020. koncert u okviru manifestacije “Večer vina i umjetnosti” u Osijeku. Njezin je moto Više…

  Zbog lošeg vremena manifestacija se odgađa na sljedeću subotu

  Večer vina & umjetnosti

  Zbog najave lošeg vremena Večer vina & umjetnosti, koja se trebala održati 13. srpnja, odgađa se i prebacuje za subotu, Više…

  Tradicionalna manifestacija još od 2014. godine... Znamo i zašto ;)

  Polako se bliži večer vina i umjetnosti u Tvrđi

  Večer vina & umjetnosti manifestacija je koja se već tradicionalno održava od 2014. godine u osječkoj Tvrđi (Kazamat). Jedna je Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Najnoviji glazbeni videospot Lipe nastao je tijekom lipnja 2020. godine, u razdoblju između dva „bloka“ zaštitnih i preventivnih zdravstvenih mjera.

  HPD-a “Lipa” novim videospotom poručuju da treba širiti optimizam i uvijek gledati “iznad duge”

  Zadnji dan su obilježila dva programa: promocija prve osječke strip slikovnice “Bon ton iza duge” i nastup Ansambla Lado

  Velika završnica 20. Osječkog ljeta kulture

  Njezin je moto kako 'Glas otkriva dušu, strast i želje', u što su se uvjerili svi koji su do sada imali prilike slušati talentiranu i cijenjenu glazbenicu

  U okviru manifestacije “Večer vina i umjetnosti” Zrinka Posavec održat će koncert u Osijeku