KULTURA

Hedonistička večer vina i umjetnosti

Vino i umjetnost, spoj koji rezultira nadrealnom količinom ljubavi, pozitive i dobrog provoda još jednom u osječkoj Tvrđi okuplja tisuće hedonista!

    Objavljeno 01.10.2019
    Ivona Amidžić

    Večer vina & umjetnosti manifestacija je koja se već tradicionalno održava od 2014. godine u osječkoj Tvrđi. Jedna je to od najdražih večeri građana Osijeka u kojoj glavnu riječ vode dva elementa – vino i umjetnost, čiji spoj gotovo uvijek rezultira nadrealnom količinom ljubavi, pozitive i dobrog provoda.

    Tisuće posjetitelja na Večeri vina & umjetnosti uživa u vinima Slavonije i Podunavlja, a poseban ugođaj stvara i inspirativno okruženje umjetničkih ateljea, radionica i galerija smještenih među starim zidinama Tvrđe.

    Svakog svibnja, srpnja i listopada u osječku Tvrđu vraća se ona noć kada vino u kombinaciji s umjetnošću pretvara nebo iznad grada u veliko platno, a posjetitelji, potaknuti tim čarobnim spojem uz pomoć dobre volje i pozitive ispisuju još jednu nezaboravnu priču. Uz stotine nasmiješenih lica, raznolikim umjetničkim programom i desecima proizvođača vina, tekućine napunjene sokom grožđa kojem ni jedna zraka sunca nije promakla, ritmom večeri diktira bogat glazbeni program.

    Mantra koju proteklih 6 godina ponavljaju Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija, još jednom stupa na scenu u petak, 4. i subotu, 5. listopada 2019. godine, s početkom u 18 sati u dvorištu Kazamata.

    Novost je kako će Večer vina i umjetnosti za ovu priliku postati dvodnevna manifestacija i jedan od atraktivnih dijelova programa Dana hrvatskog turizma u sklopu HeadOnEast manifestacije koja prikazuje najbolje što Slavonija nudi od prirodne i kulturne baštine do enogastro doživljaja.

    Posjetite Večer vina & umjetnosti, dozvolite si da vas kroz Večer vina & umjetnosti vodi Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Rose, Merlot, Muškat žuti, Graševina ili neki drugi, zaplovite među morem ljudi s kojima dijelite dobar osjećaj.

    Za nezaboravan provod pobrinut će se Quartet Valerije Nikolovske, Aklea Neon i Fluentes uz pratnju osječkih DJ-a Milly-a i Umba.

    Za više informacija posjetite Facebook događaj: Večer vina & umjetnosti/Osijek, Tvrđa

    PROGRAM:

    VINO: 

    Predstavljanje i kušanje vina Slavonije i Podunavlja
    18.00 – 24.00 h / Dvorište Kazamata / Slobodan ulaz
    Kušanje vina moguće je uz kupovinu vinskih bonova po cijeni od 7,00 kn i vinske čaše po cijeni od 20,00 kn (kaucija)

    GLAZBA:

    Petak, 4. listopada 2019.

    • Valerija Nikolovska Quartet
    • Aklea Neon
    • DJ Milly

    Subota, 5. listopada 2019.

    • Fluentes
    • DJ umbo

    UMJETNOST:

    Izložba novih članova HDLU-a Osijek
    18.00 – 23.00 h / Galerija Kazamat / Slobodan ulaz
    Izložba vodenog svijeta, Udruga Gloria Maris
    18.00 – 23.00 h / Tvrđa, Svodovi bb / Cijena ulaza: djeca predškolske dobi 10 kn, učenici i studenti 15 kn, odrasli 20 kn. U cijenu ulaznica uračunato je informativno i edukativno vodstvo.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Tradicija promocije vrhunskih vina gdje posjetitelji imaju priliku iz prve ruke saznati sve što ih zanima o vinima koja kušaju podiže ljestvicu vinske kulture u Osijeku, ali i cijelom istoku Hrvatske

    TZ OBŽ organizirala još jednu Večer vina i umjetnosti

    Prošlog vikenda je u osječkom Perivoju kralja Tomislava održana još jedna Večer vina i umjetnosti. Turistička zajednica Osječko – baranjske Više…

    Savršeni završetak radnog tjedna: Ispunite svoj petak kulturom, dobrom glazbom i još boljim vinima...

    Večer vina i umjetnosti slavi 10 godina! U pripremi spektakl pozitive i dobrog provoda!!

    Večer vina i umjetnosti slavi 10 godina! Sutra, u petak, 27. svibnja 2022. godine rezervirajte svoje poslijepodne i predvečer i Više…

    Velik broj posjetitelja i ovoga je puta potvrdio kako Osječani i njihovi gosti prepoznaju i uživaju vrijednost ovoga događaja

    Večer vina i umjetnosti u Perivoju kralja Tomislava ispunila sva očekivanja

    U osječkom Perivoju kralja Tomislava sinoć je održana prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti, manifestacija koja je izvrstan promotor kvalitetnih Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    "Šumska kraljica" je prva opera za djecu na svijetu skladana da je u cijelosti izvode djeca!

    Dječja opera Šumska kraljica ponovno u Osijeku

    Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

    Filmski kviz kao poklon za Uskrs

    Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

    Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz