KULTURA

HNK 116. sezona: “Pa nek sam krijes na brdima”

Intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Osijek Dražena Vrselja i ravnatelj drame Miroslav Čabraja u četvrtak su najavili novu sezonu...

Objavljeno 24.09.2022
Iven Jurić

Novu 116. kazališnu sezonu HNK u Osijeku u četvrtak su pred medijima predstavili intendantica Dražena Vrselja i ravnatelj drame Miroslav Čabraja, sezona će nositi naziv “Pa nek sam krijes na brdima” (Tin Ujević).

Vrselja je najavila i pozvala na upis građanske pretplate koji započinje u ponedjeljak 26. rujna za sve postojeće pretplatnike i traje sve do 3. listopada, a za sve ostale pretplatnike trajat će od 3. do 10. listopada.

Ravnatelj drame Čabraja istaknuo je kako su probe za prvu ovosezonsku dramsku premijeru, Čaruge Ivana Kušana u režiji Borisa Svrtana započele, osvrnuo se i na koprodukciju osječkog HNK i Hrvatskog kazališta u Pečuhu.

Rezultat te suradnje bit će predstava Teror koja će se premijerno izvesti u Pečuhu 30. rujna, a u Osijeku u siječnju 2023. godine.

Novost u Kazalištu upis K-HNK pretplate koji traje do 10. listopada, U ovoj kazališnoj sezoni u osječkom HNK bit će izvedeno sedam gostujućih predstava iz ostalih Hrvatskih narodnih kazališta.

Na press konferenciji potvrđena je odluka donesena na Gradskom vijeću kako je Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku prešlo u sto postotno vlasništvo Grada Osijeka.

Ostali premijerni naslovi u sezoni 2022./2023. su:

 • GLAZBENI NASLOVI
 • Gaetano Donizetti
 • Ljubavni napitak
 •  Koncert klasične glazbe
 • Koncert „Viva opereta“
 •  Franz Lehar
 • Vesela udovica

 

 • DRAMSKI NASLOVI
 • Ivan Kušan
 • Čaruga
 • Woody Allen
 • Sviraj to ponovno, Sam
 • Ray Cooney
 • Dva u jedan

HNK, nova sezona

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Uskoro će biti objavljen i zadnji headliner kao i preko 10 sjajnih bendova. Early Bird ulaznice dostupne su u limitiranom broju od 500 komada do 1.1.2023.

Pannonian Rock Festival – Early bird ulaznice

Najveći heavy metal open air festival u Hrvatskoj i šire – Pannonian Rock Festival objavio je prve bendove kao i Više…

Rendez-vous u kinu Urania s deset odličnih naslova + 5 odličnih filmova i omiljenim predstavama u živo, provjerite raspored za slijedećih sedam dana!

Kino – Rendez-vous s francuskim filmovima i projekcije za Dan sjećanja

Ovogodišnji filmski rendez-vous u kino Urania donosi deset naslova u sklopu revije CoolTour Francuska, a projekcije kreću od 17. studenog. Više…

I ove godine Dječje kazalište sudjeluje u Europskoj noći kazališta, 19. studenoga 2022. i to uz čak tri besplatna programa...

14. EUROPSKA NOĆ KAZALIŠTA- Tri besplatna programa u Dječjem kazalištu

I ove godine Dječje kazalište sudjeluje u Europskoj noći kazališta, 19. studenoga 2022. i to uz čak tri besplatna programa, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Dosadili su vam vaši božićni ukrasi i kuglice, želite drugačiju boju ukrasa ili nove oblike, no promjena je skupa? Vratimo naše stare stvari u upotrebu, reciklirajmo te zajedno pomozimo prirodi i smanjimo konzumerizam u blagdansko vrijeme

Cinema Posh Store u kinu Urania

Novi kino tjedan u kinu Urania je zaista bogat događanjima. Osim novih filmova tu su i predstave, Art&film, projekt "Misli modu"... provjerite

“Misli modu” i “Art&film” programi u kinu Urania

Knjiga "Presložite životne ladice" svojevrstan je psihološki savjetnik. Pomaže čitatelju prebroditi osobne, obiteljske i ine krize.

Predstavljanje knjige “Presložite životne ladice”