KULTURA

Hoće li se Domagoj Jukić kandidirati za novog indendanta HNK? – Jukić veli ne!

''Ja ne želim biti ničiji, a u tom poslu si često svačiji'' - rekao je Jukić, dodavši kako smatra da je posao intendanta izuzetno stresan

Objavljeno 12.09.2018
Antonela Verković

‘Šuškalo’ se o tome kako je Domagoj Jukić, profesor glazbe i vlasnik Koncert agencije predaje kandidaturu za novog indendanta osječkog HNK. U razgovoru s njim doznali smo da se on ipak ne planira baviti tim poslom.

Da se kandidira, što on tvrdi da neće, bio bi četvrti jer su svoje kandidature otprije najavili Dražena Vrselja, Aleksandar Bogdanović i Miroslav Čabraja. Ipak, to ne znači da neki drugi četvrti kandidat već ne pakira dokumentaciju za kandidaturu u kovertu… Kako će se već napeta situacija razvijati – vidjet ćemo, ali od Jukića ništa…

”NE ŽELIM BITI NIČIJI” – VELI JUKIĆ

O njegovoj kandidaturi se pričalo jer, kako navodi, možda bi ga neki htjeli vidjeti u toj ulozi jer smatraju da bi se odlično snašao, posebice zbog produkcije, njegovih projekata u koje ‘uskače’ s jednim modernim pristupom, a opet je tu uključen orkestar, kultura i tradicija.

Vlasnik Koncert agencije rekao nam je kako se u intendantski posao ne želi uplitati. Veli da mu se ne sviđa ideja da ga netko ‘nateže’, a i u tom poslu uvijek ima strana kojoj nešto ne odgovara.

Uz sve to, trenutno se bavi brojnim drugim stvarima, motiviran je poslom koji trenutno radi i odlično mu ide pa se jednostavno iz toga nema potrebe micati, samo dalje rasti u istom smjeru.

”Ja ne želim biti ničiji, a u tom poslu si često svačiji.” – rekao nam je.

NIKAD NE RECI NIKAD…

Svi znate onu dobru staru ”nikad ne reci nikad”, a time se vodi i Jukić, pa je tako rekao da ne znamo što budućnost može donijeti.

I sam je često govorio nikad, pa ga je svako njegovo ‘nikad’ sustiglo. Smatrao je da nikad neće voditi zbor, a baš ta prilika mu se otvorila na fakultetu, isto tako rekao je i za rad u školi, a sad je profesor.

Govoreći o radu u školi, objasnio nam je kako i to zna biti izuzetno stresno i naporno, rad s djecom nije uvijek jednostavan, iako se s time na kraju dana uvijek uspije izboriti i lako smiriti djecu, dok u poslu intendanta nije tako…

– Ipak, posao intendanta je po pitanju stresa još gori jer umjetnici imaju drugačija mišljenja, veća očekivanja, a i tu se radi o ljudskim sudbinama – rekao je…

Dakle, da sumiramo, Domagoj Jukić trenutno nema volju ulaziti u izuzetno stresan posao intendanta, ali nikad ne reci nikad!

 

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Saznajte u tekstu... Nagradni natječaj je završen, hvala svima koji su sudjelovali i pratite nas i dalje za sve sljedeće nagrade :)

Tko večeras ide na predstavu u HNK?

ČESTITAMO! Pobjednica našeg nagradnog natječaja je Marina Bošnjak Ex Juriša! U sklopu kazališne manifestacije ‘Siječanjski popust’ podijelili smo ukupno četiri Više…

U tekstu pročitajte tko je sretan dobitnik dvije ulaznice za predstavu u HNK... Ukoliko to niste vi - imate još jednu priliku! Pravila znate - ZAIGRAJTE!

POBJEDNIK nagradnog natječaja! Ako to niste vi – evo još jedne prilike!

ČESTITAMO! Pobjednica našeg nagradnog natječaja je Nikolina Klasiček! Pobjednica će večeras uživati u predstavi ‘Zoološki vrt’! U sklopu ‘siječanjskog popusta’ Više…

Kao što već znate -potrebno je u komentar objave 'tag-irati' prijatelja/icu s kojom želiš ići na predstavu i podijeliti objavu na svom zidu :)

Ponovno dijelimo ulaznice za predstavu u HNK!!

Ovog tjedna smo već podijelili dva puta po dvije ulaznice za predstave u HNK. Ali tu se priča ne završava! Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Uživat ćete u njegovoj predstavi 'Na komadiću Europe' - trk po ulaznice! :)

Pervan dolazi u Osijek! I nasmijat će vas do suza!

Muzej Okusa je sinoć bio poprište otvaranja festivala, a osim ponude vina bilo je tu i ukusnih sirnih kao i suhomesnatih delicija, rakije i meda.

Započeo je peti Osijek Wine fest – najveći vinski festival na istoku Hrvatske

10. Sajam vjenčanja u Osijeku

Sajam vjenčanja u Osijeku