CRNA KRONIKA

Horor: Pijan izašao u dvorište i pucao iz automatske puške prema susjednim kućama

Policija u pretrazi kuće pronašla i bombu...

    Objavljeno 24.01.2022
    Ivona Amidžić

    Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 51-godišnji muškarac počinio kaznena djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

    U subotu, 22. siječnja, u kasnim večernjim satima, u Jagodnjaku, u dvorištu obiteljske kuće, 51-godišnjak je u alkoholiziranom stanju pucao iz automatske puške, koju je ilegalno posjedovao, u smjeru policijskih službenika i susjednih kuća.

    Brzom reakcijom interventne policije Policijske uprave osječko-baranjske, 51-godišnjak je svladan i uhićen na mjestu događaja.
    Osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku.

    Jučer, 23. siječnja, policijski službenici su temeljem naloga suda obavili pretragu doma i drugih prostorija u Jagodnjaku, u vlasništvu 51-godišnjaka. U pretrazi su policijski službenici pronašli i oduzeli ručnu bombu, pušku i više komada streljiva.

    Policija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

    “Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način”, potvrđuju iz PU osječko-baranjske.

    Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800-8892.

    foto: ilustracija

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    72-godišnjak je kod sebe imao pravi arsenal exploziva, streljiva, dijelova za pravljenje bombi...

    Osječaninu oduzeta hrpa eksploziva, oružja, streljiva koje je nelegalno posjedovao

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 72-godišnjak počinio kazneno djelo Više…

    Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92

    U pretrazi pronađeno oružje i streljivo

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika policijske postaje Belišće osnovano se sumnja da je 40-godišnjak počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada Više…

    Sumnjiči ga se da je 31. prosinca 2023. godine oko 00,30 sati ispalio u zrak više hitaca iz automatske puške, koju je neovlašteno posjedovao

    42-godišnjak Pucao u zrak puškom

    Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Donji Miholjac utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 42-godišnjak iz okolice Donjeg Miholjca počinio Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Nepoznati počinitelj je 60-godišnjoj djelatnici pravne osobe na službeni mobitel poslao poruku upozorenja da paket ne može biti isporučen jer nedostaje neki od podataka, nakon čega je ona u dostavljenu poveznicu unijela bankovne podatke tvrtke!?

    Tvrtka oštećena za gotovo 3.500 eura

    72-godišnjak je kod sebe imao pravi arsenal exploziva, streljiva, dijelova za pravljenje bombi...

    Osječaninu oduzeta hrpa eksploziva, oružja, streljiva koje je nelegalno posjedovao

    Stupila je u kontakt s nepoznatom osobom s ciljem povrata izgubljenog novca te joj ustupila svoje osobne podatke i broj mobitela, skinuo joj je 10 500 eura!!

    60-godišnjakinja Prevarena putem Interneta