SPORT

Horvatu bronca na Prvenstvu Balkana

Ivan je realno sagledao kompletnu situaciju, pa i sezonu koju je upravo završio. Kako sam kaže, nešto je moglo i bolje, ali u globalu je ispunio vlastita očekivanja

    Objavljeno 25.07.2023
    Matija Ivanković

    Troje predstavnika AK Slavonija Žito nastupilo je proteklog vikenda na Prvenstvu Balkana u Kraljevu, u Republici Srbiji. Najviše uspjeha imao je Ivan Horvat koji je osvojio broncu u skoku s motkom, preskočivši visinu 5.20 metara.

    Imao sam dosta problema s ramenom, već na prethodnom natjecanju u Banskoj Bistrici. Tamo sam na neki način testirao svoje mogućnosti, rezultat pritom nije bio bajan, ali je rame izdržalo, pa sam mogao putovati i u Kraljevo. No, ne volim skakati u jutarnjim satima, nekako mi je teže tada uhvatiti pravi bioritam, a vidio sam da su takvih problema imali i mnogi drugi. Nedostajalo mi je svježine, bilo bi sve puno bolje da je termin bio popodnevni ili večernji. Taktički sam išao na visinu 5,35, računajući da će mi dobro doći dodatno vrijeme za rekuperaciju, uz dojam da sam kroz natjecanje izgledao sve bolje. Da sam to preskočio osvojio bih srebro, ali ipak nisam uspio. No, i s broncom moram biti zadovoljan, posebno jer je bila kvalitetna konkurencijarekao je Horvat.

    Ivan je realno sagledao kompletnu situaciju, pa i sezonu koju je upravo završio. Kako sam kaže, nešto je moglo i bolje, ali u globalu je ispunio vlastita očekivanja.

    S obzirom na cijelu godinu i sve obveze koje sam imao, svakako bih sam sebi dao ocjenu – dobar. Ima tu još, naravno, prostora za napredak, ali moram uvažiti činjenicu da mi je već 30. godina na leđima, uz trenerski posao koji paralelno obavljam, obiteljske obveze i sve drugo. Bio bih bahat kada bih zaključio da sam razočaran ostvarenim. Ponovit ću, kada na Balkanijadi osvojiš medalju s rezultatom 5,20 to već dosta govori o uvjetima za skakanje. Dakle, trebalo se snaći što bolje i zato kažem da je za mene završilo zadovoljavajuće. Buđenje je bilo već prije 6 sati, pa onda 30-ak minuta vožnje do stadiona i brzinsko zagrijavanje, da bi jako rano krenulo samo natjecanje. Više nemam nastupa ove sezone, a i tijelo mi „govori“ da je vrijeme za odmor.

    Imali smo još dva naša predstavnika na Prvenstvu Balkana za seniore: Ivana Paravca u skoku s motkom i Saru Aščić u skoku u vis. Naša klupska rekorderka Sara Aščić  osvojila je 8. mjesto s preskočenih 1,75m. Sara je pokušala napadati i sljedeću visinu (1,79m), ali ju ovog puta nije uspjela svladati. Nakon što je Ivan Paravac u Banskoj Bistrici preskočio 5,42, ovaj puta se nije uspio snaći u već opisanim uvjetima te je zapeo na početnoj visini i ostao bez plasmana.

    Inače, Hrvatska je na ovom prvenstvu osvojila 9 medalja, od toga 2 zlatne, 3 srebrne i 4 brončane.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Svjetski kup u skoku s motkom okupit će elitne atletičare od kojih su brojni aktualni državni prvaci, osvajači medalja na europskim i svjetskim natjecanjima, sudionici Olimpijskih igara, ali i rekorderi država.

    Svjetski kup u skoku s motkom ovog tjedna u Osijeku – Memorijal Josip Gašparac

    Da se u gradu na Dravi događaju brojni veliki događaji nije tajna, a ovog tjedna imat ćemo priliku svjedočiti još Više…

    Posebno se istaknula sprinterica Lorena Faktora koja je pobijedila i ostvarila osobni rekord na 60 metara s odličnim rezultatom 7,59, a naša iskusna visašica Sara Aščić imala je zadovoljstvo sudjelovati na međunarodnom mitingu u belgijskom Gentu

    Sprinterica Lorena Faktor pobijedila s osobnim rekordom

    Skupina naših atletičarki i atletičara nastupila je proteklog vikenda na Otvorenom dvoranskom prvenstvu Zagreba. Posebno se istaknula sprinterica Lorena Faktora koja je pobijedila Više…

    U ukupnom je poretku Hrvatska zauzela treće mjesto. Prva je bila Srbija, a druga reprezentacija Slovenije.

    Horvatu pobjeda na Tromeču u Beogradu

    U Beogradu je, u dvorani na Banjici, održan Susret reprezentacija Srbije, Hrvatske i Slovenije na kojem je nastupilo i petero Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Grad na Dravi ponosan je na svoje nogometašice koje su, treba spomenuti, 25. naslovom izborile i nastup u UEFA Ligi prvakinja.

    ŽNK Osijek izborio 25. titulu državnog prvaka

    Županović je svojim konkurentima ponovno dokazao da je daleko najbolji u ovoj disciplini o čemu svjedoči i rezultat kojega je ostvario

    AK Slavonija – Žito – Još jedna uvjerljiva Županovićeva pobjeda

    U Zagrebu je održano Podravka prvenstvo Hrvatske u štafetama. Predstavnici AK Slavonija-Žito na ovom su natjecanju osvojili dvije medalje!

    Atletika – Srebro i bronca na državnom u štafetama