Arhiva

HPD Lipa snima novi CD i videospot za pjesmu Slavonica

  Objavljeno 11.01.2015
  OsijekNews redakcija

  Nakon zaslužene ljetne stanke i srpanjskog osvajanja dvije srebrne (olimpijske) medalje na 8. Svjetskim zborskim igrama (World Choir Games) u latvijskoj Rigi, ovoga tjedna započela je nova sezona za Hrvatsko pjevačko društvo ‘Lipa’ Osijek, jedan od najtrofejnijih hrvatskih pjevačkih zborova.

  Probe se i dalje odvijaju dvaput tjedno (utorkom i četvrtkom navečer), a među brojnim projekatima planiranim za ovu sezonu ‘lipašice’ i ‘lipaši’ su se prvo počeli pripremati za dva koja su prva na rasporedu.

  Naime, članovi zbora koncem rujna i početkom listopada ulaze u studio i počet će snimati svoj treći nosač zvuka u posljednjih 15-ak godina, kako bi na njemu zabilježili niz zanimljivih i atraktivnih skladbi s kojima su posljednjih godina osvajali nagrade na domaćim i inozemnim natjecanjima te bilježili uspješne nastupe pred publikom.

  Na ovom CD-u svakako će biti snimljena i izvrsna pjesma ‘Slavonica’ koja je ljetos praizvedena prvo na godišnjem koncertu Lipe u atriju zgrade Glavne straže u sklopu Osječkog ljeta kulture 2014., a potom i na Olimpijadi zborova u Rigi.

  U oba navrata dobila je odlične ocjene i reakcije publike i stručnog povjerenstva. Posrijedi je skladba koju je ciljano za Lipu napisao poznati skladatelj Davor Bobić, inače direktor Varaždinskih baroknih večeri i prodekan Umjetničke akademije u Osijeku. U dogovoru s njim bit će snimljen i videospot za ‘Slavonicu’ koji će javnosti biti predstavljen tijekom ove jeseni.