Hrana na prapovijesni način – Kako je čovjek prije lovio, pripremao hranu i jeo?
Zanimljivi projekt "Svakodnevni život prapovijesnog čovjeka"
U sklopu projekta “Svakodnevni život prapovijesnog čovjeka” TI Experimental Archaeology donosi prezentaciju radionice na Boroviku s temom “Hrana na prapovijesni način”. Prezentacija će se održati u atriju Arheološkog muzeja u Osijeku, u petak 26. srpnja, od 13 do 14 sati.
Ovogodišnja radionica eksperimentalne arheologije na Boroviku donosi potpuno nove stvari. Ove godine otkrit ćemo kako je to čovjek u prapovijesti jeo, koliko mu je truda trebalo za nabavku i pripremu hrane te koje je sve alate koristio za tu svrhu, kakvu je keramiku pravio i pekao da bi mogao kuhati i kakvo je oružje koristio za lov.
Također, ova godina donosi festivalski sistem izlaganja radionice. Svaki će dan biti organizirano nekoliko grupa koje će biti tematski obučene u neolitičku odjeću i koje će prikazivati kako se izrađivao kremeni alat, kako se pravila keramika te kako su se pravile koštane alatke.
Kao šlag na torti uz sve to jedan od prezentatora svaki će dan pokazivati kako je čovjek u prapovijesti izrađivao drveni luk, ali ovoga puta isključivo na prapovijesni način, s kamenim glačanim i cijepanim oruđem.
Pored svih radionica bit će postavljena i dva štanda: na jednom će biti izložene izrađevine od kremena, kosti, školjaka i drugih raznih materijala, a na drugom hrana koju je čovjek jeo.
Više informacija saznajte na Facebook stranici događaja ili na službenoj stranici radionica.
foto: facebook (screenshot)
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?