SPORT

Hrvatice bez finala, Korent 17. na preskoku, Đerek 21. na parteru

Sutra su u lovu na finale naši muški predstavnici

  Objavljeno 22.04.2021
  Darija Kovačić

  Hrvatske gimnastičarke nisu se uspjele plasirati u neko od pojedinačnih finala na Europskom prvenstvu u Baselu. Prvoga dana natjecanja na programu su bile ženske kvalifikacije, a najbliže finalu došle su Tijana Korent sa 17. mjestom na preskoku, te Ana Đerek koja je bila 21. na parteru među 91 gimnastičarkom na ovoj spravi.

  Splitska olimpijka za vrlo dobru vježbu na parteru dobila je ocjenu 12.766, a najbolja je bila glavna zvijezda ovog Prvenstva, Ruskinja Angelina Melnikova (14.300) koja je danas odradila i najbolji višeboj (55.991). Đerek je nastupila i na gredi gdje je zauzela 57. mjesto 11.400.

  “Mogu reći da sam zadovoljna. Na gredi sam napravila grešku, ali opet, s obzirom kakvu gredu radim na treningu, napravila sam čak i bolje na ovom natjecanju. Tu gredu treba nekako vratiti na tvorničke postavke, sada ćemo samo vidjeti kako ćemo to napraviti. Moj plan je možda pauzirati tjedan, dva, ali mislim da je način vraćanja na te postavke trenera Miroslava Končarevića raditi jedno deset puta više nego do sada i mislim da će taj plan ipak pobijediti”, kroz smijeh je komentirala Ana.

  “Što se tiče partera, tu sam stvarno zadovoljna, pogotovo što znam kakvih nekoliko mjeseci je iza mene. Da mi je netko početkom godine rekao da ću na EP-u odraditi vježbu početne ocjene 5.0, nekako mi se činilo daleko. I jest bio dalek put od početka godine do sada. U kakvoj sam krizi bila u siječnju do sada odrađene 5.0 s dvije greškice, ali je to opet odrađena vježba. S parterom sam napokon zadovoljna. Obje sprave imaju mjesta za popraviti, što je dobro, jer imamo još nekoliko mjeseci do Tokija i znamo na čemu treba raditi. I sada kako kažu treneri treba samo – raditi”, poručila je Ana.

  Finalistica prošlog EP-a na preskoku, Tijana Korent, odradila je danas dva skoka (12.233 i 13.233) i s ukupno 12.733 boda zauzela 17. mjesto.

  “Zadovoljna sam odrađenim skokovima, iako sam napravila grešku u prvom skoku i na žalost pala taj prvi, novi skok. Međutim, ima još puno mjesta za napredak. Taj skok me izbacio iz borbe za ulazak u finale, ali ne mogu reći da sam žalosna. Kao što sam govorila u najavi, ovo nam je prvo međunarodno natjecanje ove godine, što nikako nije dobro za isprobavanje novih skokova, no negdje sam morala početi ove sezone. Možda mrvicu žalim što je to bilo baš na EP-u, bilo bi mi puno draže da smo imali neki svjetski kup prije ovoga, da sam tamo mogla probati taj skok i doći puno sigurnija ovdje, no ako ništa drugo, ovo mi je poticaj za daljnji rad, veće ulaganje… Jednostavno, vidjela sam da sve ovo što radimo, bez obzira na moje godine, a čini mi se da sam među starijim gimnastčarkama ovdje, još uvijek mogu naučiti nešto novo, još uvijek mogu konkurirati za izvedbu novih skokova”, rekla je nakon kvalifikacija Tijana Korent.

  Christina Zwicker zauzela je 62. mjesto na gredi (11.266) i 65. na dvovisinskim ručama (11.200), dok je aktualna juniorska viceprvakinja Europe, 15-godišnja Sara Šulekić u svom prvom srazu s “velikim curama” bila 79. u višeboju (42.140), a najbolji pojedinačni plasman imala je sa 60. mjestom na parteru (11.800).

  Sutra, drugog dana natjecanja u Baselu u lovu na finala biti će i 6 naših muških predstavnika – Tin Srbić (preča), Filip Ude (konj s hvataljkama), Aurel Benović (parter), Jakov Vlahek (konj s hvataljkama), Filip Boroša (parter) i Marko Sambolec (konj s hvataljkama).

   

  Kako pratiti natjecanje?

  – HRT2 prenosi pojedinačna finala u subotu i nedjelju

  – Prijenos kvalifikacija – http://www.gymtv.online/user/

  – Prijenos finala – https://www.eurovisionsports.tv/europeangymnastics/

  – Rezultati – www.smartscoring.com

   

  Raspored

  Četvrtak, 22. travnja

  10:00 – 19:40 Gimnastičari – kvalifikacije

  Petak, 23. travnja

  13:30 – 15:30 Finale višeboja (žene)

  17:00 – 19:45 Finale višeboja (muški)

  Subota, 24. travnja

  13:30 – 14:10 Finale – parter (m)

  14:10 – 15:10 Finale – preskok (ž), konj s hvataljkama (m)

  15:10 – 15:10 Finale – dvovisinske ruče (ž), karike (m)

  Nedjelja, 25. travnja

  13:00 – 14:00 Greda (ž), preskok (m)

  14:00 – 15:00 Parter (ž), ruče (m)

  15:00 – 15:40 Preča (m)

  Foto: HGS

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Na natjecanju su nastupili PK Vukovar, Vinkovački PK, PK Orion, PK Marsonia i PK Osijek

  U Vukovaru održano 1. Kolo Hrvatske plivačke lige , Regija 4 / istok- Seniori i Juniori

  U nedjelju, 16.5.2021. godine u 50m bazenu Plivališta Vukovar održano je  1. kolo Hrvatske plivačke lige, „novog“ natjecanja koje će Više…

  Nakon odgode prošlogodišnjeg DOBRO World Cupa, ponosno najavljujemo da je isti ponovo sa nama. Osijek će po 12. put ugostiti najbolje svjetske gimnastičare!

  DOBRO World Cup Osijek ponovo s nama – Osjeti gimnastiku

  Od 10. do 13. lipnja u osječkoj areni Gradski vrt, vrhunski gimnastičari iz cijeloga svijeta borit će se za medalje Više…

  U ukupnom poretku Đerek vodi s maksimalnih 60 bodova

  Đerek novom pobjedom na CRO-GYM ligi potvrdila formu za Europsko prvenstvo

  Ana Đerek (GK Marjan) nedodirljiva je i drugo kolo CRO-GYM lige za redom. Hrvatska olimpijka pobijedila je jučer u Sportskom Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Na natjecanju su nastupili PK Vukovar, Vinkovački PK, PK Orion, PK Marsonia i PK Osijek

  U Vukovaru održano 1. Kolo Hrvatske plivačke lige , Regija 4 / istok- Seniori i Juniori

  "Ne krijemo činjenicu da idemo izboriti svoje mjesto za put u Tokio, ali svjesni smo da nam to nitko neće pokloniti i da će konkurencija biti žestoka"

  Braća Lončarić u kvalifikacijama za Tokio

  Utakmice su na rasporedu u subotu od 11 sati

  Osijek Cannonsi pozivaju vas na Turnir IV HFFL 2021. – Osijek