ŽIVOT

Hrvatima draži sex nego Vatreni u finalu SP-a!

Koliki smo uistinu ljubitelji nogometa i jesmo li spremni za Svjetsko prvenstvo u Rusiji?

Objavljeno 18.04.2018
Nikolina Ćosić

Najvažnija sporedna stvar na svijetu će početkom Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji postati još važnija, a koliko je važna Hrvatima govore nam podaci o istraživanju navika i ponašanja osoba koje prate nogomet i nogometne utakmice, a  kojeg je provela tvrtka DEKRA na skoro 500 ispitanika, od siječnja do ožujka ove godine.

Iako više od polovine Hrvata i Hrvatica planiraju pratiti nogometne utakmice Svjetskog prvenstva, rijetko tko si može priuštiti odlazak na jednu. Zbog toga ne čudi kako bi većina ispitanika radije izabrala dobitak na lotu, nego gledanje Hrvatske reprezentaciju kako se bori za prvo mjesto u finalu ovog prvenstva. Ispred izborenog mjesta Hrvatske u finalu, hrvatskim navijačima je također izlazak s njima najseksipilnijom ženom/muškarcem na svijetu, ali i vođenje ljubavi s vlastitim partnerom/partnericom, što bi dalo zaključiti kako su Hrvati ipak veći romantičari nego navijači.

Ipak ima nešto što Hrvati vole skoro jednako kao i vođenje ljubavi, a to je klađenje. Naime podaci su pokazali kako čak 76% muškaraca i 45% žena je više puta osvojilo dobitke kada su se kladili na nogometne utakmice, ali radilo se o manjim dobicima što ukazuje da ne volimo riskirati već igramo na „sigurnije“ parove.