SPORT

Hrvatska na penale prošla Japan i izborila četvrtfinale SP-a, Livaković junak

Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva boljim izvođenjem jedanaesteraca od Japana. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a u penalima je junak bio Dominik Livaković, koji je čak triput zaustavio Japance.

    Objavljeno 05.12.2022
    Matija Ivanković

    Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva boljim izvođenjem jedanaesteraca od Japana. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a u penalima je junak bio Dominik Livaković, koji je čak triput zaustavio Japance i odveo Hrvatsku rezultatom 3-1 u četvrtfinale.

    Nakon 120 minuta bilo je 1-1, da bi prilikom izvođenja 11-eraca u junaka izrastao Dominik Livaković koji je obranio tri udarca Japanaca. Poveo je Japan golom Daizena Maede (43), na 1-1 poravnao je Ivan Perišić (55). Kako se rezultat više nije mijenjao ni do isteka 90. minute kao niti nakon dodatnih pola sata, o putniku u četvrtfinale odlučivalo se udarcima s bijele točke piše HRT Sport

    Hrvatska će u četvrtfinalu u petak igrati protiv pobjednika susreta Brazil – Južna Koreja koji je na programu od 20 sati.

    Japan je bio opasniji u prekidima u prvom poluvremenu, dok su hrvatske prilike dolazile nakon pogrešaka suparničke zadnje linije. U 3. minuti glavom je pokušao Taniguchi koji se ubacio u hrvatski kazneni prostor nakon ubačaja Enda no nije bio precizan. Hrvatska je uzvratila u 8. minuti, Perišić je iskoristio pogrešku Tomiyasua, ušao u kazneni prostor iskosa s lijeve strane, no nije uposlio Kramarića u sredini već je pokušao sam udarcem kojega je obranio Gonda.

    Nova pogreška japanske obrane stigla je u 24. minuti kada je Petković oteo loptu, no predugo je čekao s dodavanjem za Kramarića te je propala vrlo izgledna situacija.

    Bolju igru u prvom poluvremenu Japan je okrunio u 43. minuti, nakon kornera je uslijedila kratka kombinacija prije ubačaja Doana s desne strane, Taniguchi je spustio loptu u sredinu gdje se najbolje snašao Maeda i sa šest-sedam metara pronašao put do mreže.

    Hrvatska je uspjela poravnati na sličan način početom nastavka. Lovren se priključio napadu i uputio sjajan centaršut s desne strane točno na glavu Perišića koji je sa 13 metara pogodio sam donji lijevi kut nemoćnog Gonde.

    Uslijedili su dalekometni pokušaji s obje strane, no Livaković je u 57. minuti odlično reagirao na udarac Enda, da bi se u 62. minuti istaknuo i Gonda nakon pokušaja Modrića.

    Do kraja dvoboja obje su reprezentacije su igrale više s mišlju kako ne primiti pogodak nego kako ga zabiti. Hrvatska je najbliža pogotku bila u 66. minuti kada Budimir nije bio precizan glavom te u 78. minuti kada je Perišićev udarac s distance bio blokiran, dok je Japan najopasnije zaprijetio u 104. minuti kada je Mitoma osvojio više od 30 metara i zapucao s vrha kaznenog prostora no Livaković je bio na mjestu.

    hrvatska vs. engleska

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Poslodavci imaju razumijevanja za navijačko ludilo, a 40 posto njih smatra kako poslodavci to razumiju, ali da posao zbog toga ne smije trpjeti. A kako je kod vas?

    Većina zaposlenika u Hrvatskoj zbog Svjetskog prvenstva želi fleksibilnije radno vrijeme

    Većina zaposlenika u Hrvatskoj smatra kako bi im poslodavci tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru trebali omogućiti fleksibilnije radno vrijeme. Više…

    Predviđeno je da se utakmice u spomenutoj fazi natjecanja odigraju 1. ožujka iduće godine. Kao i do sada bit će odigran samo jedan susret, bez uzvratnih ogleda

    Četvrtfinale Supersport hrvatskog nogometnog kupa – Osijek i Hajduk u Gradskom vrtu

    Izvučeni su parovi četvrtfinala SuperSport hrvatskog nogometnog kupa.  Ždrijeb je odlučio da će u borbi za sljedeću stepenicu u borbi Više…

    Dva slavonska kluba danas su odigrali utakmice osmine finala Supersport Hrvatskog kupa, obje su ekipe odradile rutinski posao...

    Šok u osmini finala Supersport Hrvatskog kupa: Slavonski klub izbacio Rijeku iz utrke

    BSK Bijelo brdo koji se ove sezone bori za opstanak u 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi ( bivša 2. HNL) i Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu