SPORT

Hrvatska ‘najguglanija’ ikad, dresovi se nabavljaju još jedino u BiH!?

Hrvatska je apsolutni hit! Globalnih razmjera! Hrvatska je 'najguglaniji' pojam, a Clint Eastwood bi za dres ponovno bio 'Prljavi Harry'!

    Objavljeno 13.07.2018
    Tea Pakšec

    Hrvatska je apsolutni hit! Globalnih razmjera! Hrvatska je ‘najguglaniji’ pojam, a Clint Eastwood bi za dres ponovno bio ‘Prljavi Harry’! U Osijeku više nema dresova hrvatske nogometne reprezentacije!? Nema ni u Hrvatskoj!? Navodno ni u svijetu. Samo hlačice i ponešto malih brojeva. Pa ipak, prema svjedočenju našeg čitatelja, neovisno o porijeklu dresa, ‘kockaste’ majice još uvijek stižu jedino iz BiH.

    – Jutros sam dobio 4 komada. Dobio!? Kupio! Stigli su iz Bosne. Imam za cijelu obitelj. Svi ćemo se obući u nedjelju. Hvala Bogu da sam uspio doći do dresa. Već sam bio lud. Nisam mogao vjerovati da ne mogu doći do dresa. Imam Modrića XXL! – kazao nam je anonimni čitatelj.

    Ovo je tek jedan ilustrativni primjer, a budući da iz cijelog svijeta stižu informacije o tome kako je naš dres gotovo nemoguće nabaviti. Spomenuti Clint Eastwood, hollywoodska zvijezda westerna i akcijskih filmova, apsolutni vrhunski glumac globalne slave, zatražio da mu se dostavi dres. Njemu novac nije problem. A da li ga je dobio? ‘Guglajte’!

    ‘Guglajte’ – jer, Hrvatska je ionako ‘najguglaniji’ pojam na internetu otkako su naši nogometaši stigli u Moskvu i Engleze, tvorce nogometa, poslali kući. Otkako igramo finale, ‘guglali’ su nas u par dana kao ukupno u 3 godine …

    GOOGLE I DRESOVI

    Zanimljive poveznice vežu se ovih dana uz naše Vatrene, uz našu Hrvatsku, koja je prepoznata ne samo od strane kontinenta, nego od strane čitavog svijeta. Možete li zamisliti uopće koliki je to značaj za ovu državu u kojoj živimo, za ovaj jezik kojim pišemo? Za turizam, koji smo proglasili našom elementarnom industrijom.

    Nestašica dresova s bilo kakvim naznakom Hrvatske u posljednje vrijeme vlada cijelim svijetom! Svatko želi na sebi nositi, u svom ormaru čuvati uspomenu na finaliste Svjetskog prvenstva 2018.godine u nogometu. Nogomet, kao najvažnija sporedna stvar na svijetu ipak je od najvećeg značaja u spektru sporta i zbog toga ne možemo još uvijek nadiviti se svemu što je pokazano od strane naših Vatrenih!

    “Zadnje dresove, koje smo imali u zalihama, poslali smo prije 3 dana novim vlasnicima. Nema više niti jednog u webshopu niti u fizičkim trgovinama. Kupci nisu pitali za cijenu, ali ni za kombinacije boja. Podjednako su naručivali i one s kvadratićima i novu verziju crnih dresova koje je dizajnirao Nike”. – rekli su iz Ferivija, osječkog distributera sportske opreme, a za 24sata.

    “U potpunosti smo zatrpani zahtjevima za hrvatskim dresovima”.- rekao je i glasnogovornik Nike-a, a prenio Net.hr.

    U Hrvate je vjerovao i jedan francuz. Napoleon Bonaparte kao jedan od mnogih vladara koji su bili fascinirani hrvatskim ratnim vještinama izrekao je mišljenje svom generalu Marmontu: ” Nikad nisam vidio hrabrije i bolje vojnike! Hrvati su najbolji vojnici na svijetu! Kad bih imao samo 100.000 Hrvata, pokorio bih cijeli svijet!”

    Kako kaže uz nas 100.000 bi uspio osvojiti cijeli svijet, a mi kažemo da imamo 11 Hrvata koji će upravo u nedjelju svijet srušiti, osvojiti, obojiti crveno-bijelom bojom, pokazati kockice uz koje će svakog od nas učiniti još ponosnijima, još sretnijima!

    Ponosno će u našem dresu moći prošetati i američki predsjenik Donald Trump kojem je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poklonila dres naše reprezentacije, a Trump svoje oduševljenje nije skrivao jer tko ne bi volio “zaraditi” dar i to ni manje ni više nego dres finalista Svjetskog nogometnog prvenstva.

    Predsjednica je dijelila šakom i kapom te još jedan je otiskala za britansku premijerku Theresi May, a slike je podijelila na svojem Twitter profilu.

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva boljim izvođenjem jedanaesteraca od Japana. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a u penalima je junak bio Dominik Livaković, koji je čak triput zaustavio Japance.

    Hrvatska na penale prošla Japan i izborila četvrtfinale SP-a, Livaković junak

    Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva boljim izvođenjem jedanaesteraca od Japana. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a u Više…

    Poslodavci imaju razumijevanja za navijačko ludilo, a 40 posto njih smatra kako poslodavci to razumiju, ali da posao zbog toga ne smije trpjeti. A kako je kod vas?

    Većina zaposlenika u Hrvatskoj zbog Svjetskog prvenstva želi fleksibilnije radno vrijeme

    Većina zaposlenika u Hrvatskoj smatra kako bi im poslodavci tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru trebali omogućiti fleksibilnije radno vrijeme. Više…

    Posebno je impresionirao vezni red s Lukom Modrićem koji je u prvih 45 minuta posve uspavao svjetske prvake i ostvario povjesni rezultat!

    Prvi puta u povijesti, Hrvatska je pobjedila Francusku! (0:1)

    Hrvatska  je u Parizu u četvrtom kolu Lige nacija golom Luke Modrića s 11 metara pobijedila aktualnog prvaka svijeta Francusku. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”