SPORT

Hrvatska reprezentacija brani zlato na Svjetskom prvenstvu u Južnoj koreji

Hrvatska vaterpolska reprezentacija predstavila očekivanja pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji

    Objavljeno 05.07.2019
    Ivona Amidžić

    Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju očekuje najključniji ispit sezone, odlazak na Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Južnoj Koreji gdje reprezentacija brani ono najsjajnije odličje, ono zlatno.

    Nakon posljednjih priprema pred sam odlazak, koje su se posljednjih 8 dana održavale u Šibeniku, izbornik je danas odlučio kojih trinaestorica igrača od ukupno 20 koliko ih je bilo na pripremama putuje s njim u Južnu Koreju.

    Izbornik Tucak je objavio popis reprezentativaca na koje računa u Gwangju.

    Igrači:

    1. Marko Bijač
    2. Hrvoje Benić
    3. Loren Fatović
    4. Luka Lončar
    5. Maro Joković
    6. Ante Vukičević
    7. Andro Bušlje
    8. Lovre Miloš
    9. Josip Vrlić
    10. Anđelo Šetka
    11. Javier Garcia Gadea
    12. Ivan Marcelić
    13. Marko Macan

    Stručni stožer čine:

    • Ivica Tucak
    • Mile Smodlaka
    • Sandro Sukno
    • Pero Kuterovac
    • Damir Luketić
    • Petar Coce
    • Igor Pezelj
    • Renato Živković
    • Dinko Pivalica

    Uz navedenu trinaestoricu u Južnu Koreju s reprezentacijom odlazi i Ivan Buljubašić. Najavio je to izbornik vezano za ozljede šake koju je nedavno zadobio Marko Macan pa stoga još nije u potpunosti siguran u njegovu zdravstvenu spremnost da zaigra na zahtjevnom Svjetskom prvenstvu.

    “To su uistinu najteže odluke za svakog sportskog trenera. Sedmorica igrača je otpalo, 13 ih odlazi na Svjetsko prvenstvo. No želim napomenuti da su svi ti igrači dio hrvatske vaterpolske reprezentacije, a sutra i dio našeg uspjeha. Mi smo jedna obitelj. Dokaz svemu tome jest i Ivan Buljubašić kojeg nisam uvrstio među 13 odabranih, ali pribojavajući se stanja i ozljede Marka Macana, Ivan je prihvatio otputovati kao rezerva i čekati rasplet situacije. Oni koji odlaze u Gwangju mislim da su u ovom trenutku najbolje rješenje za našu reprezentaciju. Nadam se da ćemo to opravdati i da ćemo se vratiti iz Južne Koreje s dobrim vijestima”, rekao je izbornik Tucak.

    Prva utakmica Svjetskoga prvenstva odigrat će se u ponedjeljak, 15. srpnja , u 19.30 sati po hrvatskom vremenu, s reprezentacijom Australije. Slijedi utakmica s reprezentacijom USA 17. srpnja u 16.50 sati, dok ih 19. srpnja u 03.30 očekuje ogled s Kazahstanom. Sve utakmice moći će se pratiti na HRT-u.

    Točna satnica utakmica:

    1. srpnja – 1. kolo: Hrvatska – Australija (05.30 – hrvatsko vrijeme)
    2. srpnja – 2. kolo: Hrvatska – SAD (02.50)
    3. srpnja – 3. kolo: Hrvatska – Kazahstan (13.30)

    Ukoliko smo prvi u skupini četvrtfinalu igramo 23. srpnja u 08.30 sati. Ako smo drugi ili treći u skupini, valja ukalkulirati osminu finala 21. srpnja. Polufinalne utakmice igraju se 25. srpnja u 10.00 i 11.30 sati, utakmica za broncu 27. srpnja u 10.00 sati, a finale 27. srpnja u 11.30 sati.

    Nakon navedenih utakmica u skupini, Hrvatsku očekuje uzbudljiv nastavak turnira, s obzirom na rashod situacije ostalih skupina.

    Reprezentacija na put odlazi 08. srpnja u 14.45 sati sa splitskog aerodroma. Prvo dio priprema odraditi će u Seoulu s talijanskom reprezentacijom, dok 12. srpnja kreće put sportskog sela Svjetskog prvenstva u gradu Gwangju.

    “Atmosfera je odlična. Svi vjerujemo da možemo napraviti odličan rezultat u Koreji. To je najbitnije, kao i osigurati vizu za Tokijo. Svi se nadamo da ćemo to uspjeti i odlazimo puni želje i motiva na Svjetsko prvenstvo”, zaključio je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

    foto: youtube (screenshot)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Izniman napredak svake godine u svojoj sportskoj karijeri ima naš paraatletičar Marin Županović. Najbolje to potvrđuju njegovi rezultati ne samo na Više…

    „Bilo je ponuda da odem na brod, ali nisam još sve rekao u gimnastici. Kad nakon parterne staze u Rijeci dođem u pravu gimnastičku dvoranu, osjećam se kao u svemirskom brodu“

    Predstavljanje hrvatske reprezentacije za DOBRO World Cup u Osijeku – MARKO JOVIČIĆ

    Prije godinu dana imao je premijeru na Svjetskom kupu u Osijeku, a priliku da nastupi još jednom na velikoj sceni Više…

    Dat ću sve od sebe, dobro sam trenirao, dobro se i osjećam, a najvažnije je da sam zdrav i spreman za sve što me očekuje u novoj sezoni, rekao je Županović

    Županović na pripremama reprezentacije

    Paraatletska reprezentacija Hrvatske na posebnim je zimskim pripremama koje su ovoga petka počele u Medulinu. Izbornik Damjan Sedić među reprezentativce Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu