SPORT

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila Olimpijske igre

"Čestitam dečkima i stožeru na izvanrednoj borbi. Ovo je bio zaista filmski scenarij..."

    Objavljeno 22.02.2021
    Ivona Amidžić

    Posljednja utakmica Hrvatske vaterpolske reprezentacije koja je odlučivala o odlasku Barakuda na Olimpijske igre ušla je u dramatičnu završnicu te nakon tri serije peteraca završila pobjedom Hrvatske nad Rusijom 25:24. (4:3, 2:4, 3:1, 2:3, 14:13).

    “Čestitam dečkima i stožeru na izvanrednoj borbi. Ovo je bio zaista filmski scenarij. Nitko od nas ovo nije mogao predvidjeti. Mogu samo reći da mi je drago da smo se plasirali. A i da je ovo napokon završilo i da možemo ići sretni doma i spremat se za ljeto. I Tokio”, rekao je Ante Vukičević.

    Među Barakudama jučer su se među strijelce upisali Vukičević, Bušlje i Vrlić s dva zgoditka, potom Fatović, Joković, Bukić, Miloš i Burić po zgoditak.

    Kod Rusa najviše su se istaknuli Kharkov i Merkulov s po tri gola.

    “Ono po što smo došli u Rotterdam smo ostvarili. Izborili vizu za Tokio. Nažalost na najteži mogući način, ali možda i najslađi. Čestitam cijeloj ekipi i stručnom stožeru. Nadam se da je ovo samo jedan uspješan uvod u ono što nas čeka na ljeto”, zaključio je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

    foto: arhiva

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Hrvatska u Parizu imati dva gimnastičara, s obzirom na to da je Tin Srbić ranije uspio u tome

    Aurel Benović izborio Olimpijske igre u Parizu!

    Fantastične vijesti stigle su iz Katara – Aurel Benović četvrtim mjestom u finalu partera Svjetskog kupa u Dohi osigurao je Više…

    Jedan od najdugovječnijih amaterskih vaterpolo turnira pokrenut je 2013. godine od strane belišćanskih studenata...

    U subotu u Belišću 9. “vaterpolo u žitu”

    Ovog vikenda Bazen Belišće okupirat će sportaši rekreativci – u subotu 14. kolovoza od 19 sati održat će se vaterpolo Više…

    "Primili smo puno golova, to je glavni razlog zašto smo izgubili. Nije bitno tko ih je zabio. Jednostavno nismo bili dobri u obrani"

    U četvrtfinalnoj utakmici Barakude izgubili od Mađarske

    U četvrtfinalnoj utakmici Barakude su zaustavljeni od Mađarske reprezentacije rezultatom 15:11 (2:3, 5:2, 4:3, 4:3). Vaterpolska reprezentacija natjecat će se Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”