ŽIVOT

Hrvatska vatrogasna zajednica: Zbog potresa smo imali pet intervencija!

"Važno je i probati ostati smiren, isključiti vodu, plin i struju, slušati vijesti iz provjerenih izvora te slijediti upute žurnih službi"

Objavljeno 23.04.2022
Ivona Amidžić

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) objavila je priopćenje u vezi s angažmanom vatrogasaca nakon potresa te savjete o tome kako se ponašati u slučaju potresa, prenosi Index.

“Zabilježeno je pet vatrogasnih intervencija na području Grada Metkovića koje su uključivale sanaciju dimnjaka i puknutog stakla, a na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije na pojedinim mjestima došlo je do odrona što su vatrogasci sanirali vlastitim snagama, bez potrebe uključivanja vatrogasaca s područja drugih županija”, stoji u priopćenju.

“Važno je ostati smiren”

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je da je situacija pod kontrolom. “Podsjećamo građane da se prilikom potresa odmaknu od stupova, dalekovoda i građevina te da ne koriste dizala”, rekao je Tucaković i dodao da nakon potresa treba izaći na otvoreno i osloboditi ceste vozilima hitnih službi.

“Važno je i probati ostati smiren, isključiti vodu, plin i struju, slušati vijesti iz provjerenih izvora te slijediti upute žurnih službi”, zaključio je Tucaković. U nastavku objavljujemo HVZ-ov plakat o tome kako se treba ponašati u slučaju potresa.

foto: arhiva
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na snazi je odluka o komunalnom redu grada osijeka kao i OBŽ o provođenju mjera zaštita od požara. Kazne su velike a u slučaju ozbiljnog požara tu je i kaznena odgovornost. Budite oprezni sa paljenjem vatre!

[VIDEO] Osječki vatrogasci – Upozorenje građanima!

Dolaskom toplijeg vremena počele su i tradicionalne aktivnosti čišćenja vrtova i voćnjaka od suhe trave i drugog biljnog otpada. KAKO Više…

Darivanjem krvi postajete članom jedne velike obitelji dobrovoljnih davatelja krvi zasnovanoj na dobrovoljnosti, besplatnosti, solidarnosti i anonimnosti, sa željom da u najplemenitijoj namjeri pomognete drugom

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka

Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije, Vatrogasna zajednica Grada Osijeka, Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka i Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog Više…

Uskoro počinju prijave za nove vatrogasce i vatrogaskinje, donosimo informacije o upisima u školskoj godini 2023./2024.

Započeli su upisi u vatrogasnu školu

Postani vatrogasac/vatrogaskinja! U nastavku pogledajte obavijest o upisima u školskoj godini 2023./2024.

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.