SPORT

Hrvatska vs. Senegal 2-1 – Umjesto izvješća, nešto drugo!

Hrvatska nogometna reprezentacija i Osijek vole se javno ...

  Objavljeno 08.06.2018
  Alan Srčnik

  Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je u Gradskom vrtu u posljednjoj pripremnoj utakmici za SP’18. u Rusiji, a protiv selekcije Senegela rezultatom 2-1. Senegal je došao u Osijek glumiti Nigeriju.

  Nije vrhunski. Jer, naši nisu igrali sjajno, štoviše slabašno veći dio utakmice. Ali, provjera će nečem služiti. Sigurno. Možda utakmica jedino nije – za sjećanje.

  Nije korektno reći pred veliko natjecanje, ali bilo je to loše ususret Mundijalu. Pa ipak, nepisano je pravilo da loše pripreme zazivaju sjajan turnir.

  No, tom dolinom nećemo. Tko je bio na stadionu, bio je. Tko je gledao utakmicu na TV-u, gledao je. Druge, očito, nije zanimala. Stoga, evo naramka isključivo trenutnih poveznica između Osijeka i hrvatske nogometne reprezentacije, između Osijeka i Hrvatskog nogometnog saveza, a koje su nam, za trajanja utakmice sa Senegalom, padale redom na pamet … Hrvatska nogometna reprezentacija i Osijek vole se javno …

  NARAMAK

  1. Jedini igrač Osijeka na travnjaku Gradskog vrta bio je Domagoj Vida.

  2. Na klupi je, kao član stručnog stožera, sjedio Ivica Olić. Riječ je o igraču kojeg je Osijek umalo doveo u svoje redove, još kao člana slavonskobrodske Marsonije, ali ga tadašnji predsjednik Osijeka Vladimir Bučević nije htio. Razlog? Previše je bilo onih koji su očekivali novac za njega. Navodno.

  3. Predsjednik HNS-a je Osječanin, rodom i djetinjstvom. Pa i prvim klubom. Davor Šuker, inače i počasni građanin Osijeka. Išao je u školu na Vijencu, za ruku ga u NK Osijek odvela Lidija Vekić.

  4. Dopredsjednik HNS-a i predsjednik ŽNS-a OBŽ je Ante Vučemilović-Šimunović st., opet Osječanin. Bio je nekoć i direktorom NK Osijek.

  5. Naši nogometni reprezentativci Dejan Lovren i Luka Modrić posljednji puta u Osijeku, a prije susreta sa Senegalom, bili su na svjedočenju u sudskom procesu protiv Zdravka Mamića.

  6. Na završni nogometni turnir, bilo europski ili svjetski, reprezentacija je iz Osijeka, a s posljednje prijateljske utakmice, išla čak 4 puta.

  7. Na stadion Gradski vrt jučer se protiv Senegala natiskalo 15.998 gledatelja. I uvijek je Gradski vrt bio pun kada je gostovala naša nogometna selekcija.

  8. Seriju fotografija za publikacije HNS-a naši su nogometaši prije godinu dana odradili upravo u Osijeku. Ovdje su se fotografirali, ovdje su im uređene frizure, minimalno nanesena šminka.

  9. Utakmica u Osijeku protiv Senegala je možda prva na kojoj nije bio Zdravko Mamić.

  10. I za kraj. Baza hrvatske reprezentacije tijekom SP-a u Francuskoj ’98. godine bio je Vittel. Onamo su otišli iz Osijeka. A danas se Senegal poslije utakmice u Osijeku onamo uputio na nastavak priprema prije SP-a.

  Toliko. Čekamo Mundijal 🙂

  VEZANE VIJESTI

  Umjesto bicikala Hrvatima je predložena uporaba bazena, koje je lako kontrolirati, ali reprezentacija je to odbila, kao i dva bicikla

  SP Rusija: FSB Hrvatima ne da bicikle

  Ruska savezna sigurnosna agencija FSB zabranila je isporuku 30 bicikala hrvatskoj reprezentaciji koji bi poslužili za trening, pravdajući taj potez sigurnosnim Više…

  Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić proglašen je najboljim igračem utakmice protiv Nigerije

  Modrić: Bilo je važno otvoriti turnir pobjedom

  Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić proglašen je najboljim igračem utakmice protiv Nigerije u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA). Modrić Više…

  Dok su novinari pratili s tribina, "Vatreni" su se lagano zagrijavali i izbornik Zlatko Dalić nije želio otkrivati karte

  Hrvatska trenirala u Kalinjingradu

  Hrvatska nogometna reprezentacija trenirala je na Areni Kalinjingrad na kojoj će u subotu otvoriti svjetsko prvenstvo utakmicom protiv Nigerije. Hrvatski Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Umjesto bicikala Hrvatima je predložena uporaba bazena, koje je lako kontrolirati, ali reprezentacija je to odbila, kao i dva bicikla

  SP Rusija: FSB Hrvatima ne da bicikle

  Početak natjecanja u subotu 23.6 predviđeno je za 11:00, dok će završnica u nedjelju 24.6 početi u popodnevnim satima

  Od danas počinju prijave za Kohorta Kup

  Naš je Osijek svrstan u grupu 6 kao jedan od nositelja

  Osijek može u Europi na Ferencvaros