SPORT

Hrvatska ženska juniorska odbojkaška reprezentacija od 5. srpnja u Osijeku

Odbojkašice se pripremaju za Europsko prvenstvo koje se igra u Osijeku i Zenici od 22. do 30. kolovoza...

    Objavljeno 24.07.2020
    Ivona Amidžić

    Hrvatska ženska juniorska odbojkaška reprezentacija od 5. srpnja je u Osijeku gdje se priprema za Europsko prvenstvo koje se igra u Osijeku i Zenici od 22. do 30. kolovoza, piše Radio Osijek.

    Prvenstvo će biti prvi službeni odbojkaški događaj u Europi nakon početka pandemije koronavirusa, a igrat će se bez gledatelja.

    Hrvatske su odbojkašice u četvrtak doznale i protivnike u skupini protiv kojih će igrati u Osijeku, a to će biti Francuska, Njemačka, Turska, Bugarska i Rusija. Izbornik Saša Ivanišević rekao je kako informacije o protivnicima tek počinju prikupljati iako već ponešto o nekima od njih i znaju budući da su prije dvije godine iste ekipe igrale na kadetskom prvenstvu: “Znamo da su Ruskinje uvjerljive prvakinje Europe, a da su Turska i Bugarska na tom prvenstvu bile 3. i 4. Tako da ako ćemo gledati skupinu mislim da smo izvukli najteže moguće protivnike. Budući da igramo na domaćem terenu, iako bez gledatelja, dat ćemo od sebe maksimum i jedva čekamo natjecanje”, rekao je Ivanišević i napomenuo kako je Osijek uvijek odličan domaćin te pohvalio uvjete u kojima rade.

    Stručni tajnik HOS-a Frane Žanić dodao je kako je Osijek zaslužio biti domaćin ovakvom natjecanju i ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji: “Najviše nam je žao što će se igrati bez gledatelja jer sam uvjeren da bi atmosfera bila odlična, no što je tu je. Potrudit ćemo se napraviti najbolje što možemo, a od 5 ekipa samo će dvije izboriti završnicu u Tuzli. Posljednje dvije ekipe idu kući dok će vrlo vrijedno biti i 3. mjesto zbog činjenice da 6 prvoplasiranih ekipa ima prigodu za plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. godine”, rekao je Žanić i dodao kako će ekipa sigurno biti spremna.

    Od trenutačno 16 reprezentativki do početka prvenstva će se iskristalizirati 12 najboljih. Među njima mjesto će pokušati izboriti i 3 Osječanke: Dijana Karatović, Mia Kainz i Petra Dugandžić koje su vrlo bitne karike u ekipi. Uz njih se još pripremaju, te se nadaju da će do kraja kolovoza u Osijeku ostati: Karla Antunović, Zorana Brčić, Ana Ištuk, Mia Bilušić, Mirta Freund, Andrea Mihaljević, Veronika Budimir (Mladost), Mara Štiglić, Andrea Koraca (Rijeka), Eva Krišto (Olimpik), Jelena Zdilar (Marina Kaštela), Rebbeca Scoria i Larisa Pauletić (Poreč).

    foto: pixabay

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    U subotu je odigrano 20. kolo Prve hrvatske lige za žene u kojem je ekipa Osijeka na domaćem terenu svladala Više…

    „Bilo je ponuda da odem na brod, ali nisam još sve rekao u gimnastici. Kad nakon parterne staze u Rijeci dođem u pravu gimnastičku dvoranu, osjećam se kao u svemirskom brodu“

    Predstavljanje hrvatske reprezentacije za DOBRO World Cup u Osijeku – MARKO JOVIČIĆ

    Prije godinu dana imao je premijeru na Svjetskom kupu u Osijeku, a priliku da nastupi još jednom na velikoj sceni Više…

    Žensko i muško finale Kupa Hrvatske donosi napetu borbu i najzabavniji program uz Franu Ridjana i Krešu Gotlina

    Odbojkaška euforija u Slavoniji uz Mursu, Dinamo i Mladost

    Odbojkaška euforija polako zahvaća Slavoniju. Na gotovo svakoj gradskoj kavi ili druženju nagađa se tko bi u srijedu, 13. ožujka Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.