SPORT

Hrvatske odbojkašice u Osijeku učekuje prvi ispit ususred Europskom prvenstvu

"Utakmice s Bugarskom pokazat će da smo spremne za sve izazove"

    Objavljeno 20.07.2019
    Ivona Amidžić

    Hrvatske odbojkaške reprezentativke ovih se dana pripremaju za Europsko prvenstvo koje ih očekuje krajem kolovoza. Dvije prijateljske utakmice s Bugarskom koje se igraju ovog vikenda u Osijeku bit će prvi ispit koji će pokazati koliko su spremne za težak turnir pred njima.

    Utakmice se igraju u dvorani Gradski vrt, danas u 19 sati i u sutra u 17 sati. Ulaz na obje utakmice je besplatan.

    “Prvi dio ljeta je po mom mišljenju bio dobar, finale Europske zlatne lige je svakako najveći uspjeh. Na Challenger kupu u Peruu nivo igre je bio vrlo visok i saznali smo što moramo unaprijediti za drugi dio ljeta. Ovaj vikend igramo s Bugarskom, znamo da je to dobra ekipa i znamo da će biti teško, baš kao i na Europskom prvenstvu. Za sve teške utakmice znam samo jedno rješenje – raditi još više na treninzima. Vjerujem u svoje igračice, trude se na svakom treningu i mislim da ćemo biti dobri na Europskom prvenstvu”, izjavio je izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli.

    Hrvatske reprezentativke u Osijeku pripremaju se od 9. srpnja. Budući da je riječ o mladoj ekipi koja se tek nedavno okupila, te da zbog ozljeda nedostaju neke ključne igračice, ispred njih je bilo puno uigravanja kako bi funkcionirale kao savršen tim.

    Hrvatske odbojkašice vjeruju kako će upravo u utakmicama s Bugarskom pokazati da su spremne za sve izazove pred njima

    ”Pripreme su počele prije sedam dana, sve ide u najboljem redu. U rosteru je 17 cura, a kasnije će se odabrati 14 koje idu dalje. Pred nama su utakmice s Bugarskom i Slovačkom, dva protivnika visokog nivoa s kojim ćemo provjeriti na kakvoj smo mi razini i na čemu posebno moramo raditi. Izvrstan test za nas, a pozivam sve Osječane da dođu ovog vikenda pogledati izvrsnu odbojku!” izjavila je kapetanica Samanta Fabris.

    Nakon Bugarske, hrvatske reprezentativke očekuju prijateljske utakmice sa Slovačkom (25.-28. srpnja) te Gloria Cup u Turskoj (15.-17. kolovoza) gdje će igrati s reprezentacijama Turske, Srbije i Italije. Srebrena medalja iz nedavno odigrane završnice Europske zlatne lige daje razlog za optimizam.

    ”Mislim da možemo biti zadovoljni prvim dijelom sezone, s obzirom da smo u Europskoj ligi igrali finale te se plasirali na Challenger Svjetske lige gdje smo zauzeli četvrto mjesto u Peruu. Tamo smo pokazali smo ipak jako dobru igru, s mladom momčadi, pogotovo s tehničarima kojima je to bilo prvo natjecanje. Rezultatski cilj i cilj formiranja mladih igrača je ispunjen. Uz sve ove uvjete, i organizacijske i sportske, mislim da možemo od ove ekipe očekivati puno dobrih rezultata. Nakon prošlogodišnjeg zlata na Mediteranskim igrama i srebra u Zlatnoj ligi pokazujemo važan kontinuitet, a ova ekipa je opravdala sav trud koji je uložio Savez. Ukoliko nastavimo ovako raditi, čeka nas jedna lijepa budućnost, možda već i na Europskom prvenstvu”, izjavio je stručni tajnik Frane Žanić.

    Europsko prvenstvo igra se od 23. kolovoza do 8. rujna, a Hrvatice će igrati u Mađarskoj s reprezentacijama Mađarske, Nizozemske, Azerbejdžana, Rumunjske i Estonije.

    foto: HOS

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Žensko i muško finale Kupa Hrvatske donosi napetu borbu i najzabavniji program uz Franu Ridjana i Krešu Gotlina

    Odbojkaška euforija u Slavoniji uz Mursu, Dinamo i Mladost

    Odbojkaška euforija polako zahvaća Slavoniju. Na gotovo svakoj gradskoj kavi ili druženju nagađa se tko bi u srijedu, 13. ožujka Više…

    Četiri vrhunske ekipe, ŽOK Ferivi Višnjevac, OK Linga, ŽOK Osijek i ŽOK Našice, izborile su svoj put do ovog prestižnog turnira nakon kvalifikacija, prikazujući izvanredne vještine i predanost sportu

    ŽOK Osijek pobjednik završnog turnira Prvenstva regije Istok za juniorke

    Uzbudljivi dvoboji obilježili su nedjelju, 10. prosinca 2023., u Sportskoj dvorani Jug gdje su se odvijale borbe najboljih ekipa na Više…

    Uz dolazak više od 500 sudionika, posebno ćemo pratiti hrvatske predstavnike, ali i aktualne prvake prošlog izdanja Austrijance odnosno djevojke Sjeverne Irske te europske dodgeball sile Englesku, Italiju, Škotsku i druge.

    EURO Dodgeball 2023: Najava Europskog dodgeball prvenstva u Osijeku

    Osijek je grad parkova, tramvaja, dobre tradicionalne hrane, prvog hrvatskog piva, grad Drave, ali i sportske aktivnosti. Posebno mjesto pod Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na natjecanju je  nastupilo oko 300 plivačica i plivača svih kategorija iz 13 plivačkih klubova Srbije, BiH i Hrvatske. PK Osijek je predstavljalo 44 natjecatelja/ica koji su odličnim plivanjem osvojili velik broj medalja

    [FOTO] RK Osijek na 3. otvorenom prvenstvu Vukovarsko-srijemske županije u plivanju

    Hrvatski savez tajlandskog boksa predstavljalo je 8 boraca iz osječkog HUS-a, koji su ostvarili i zapažene rezultate te osvojili 3 zlata, 4 srebra i 1 broncu

    Osječki HUS ostvario zapažene rezultate na Europskom kupu u tajlandskom boksu

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.