ŽIVOT

Hrvatski dizajneri u finalu za European Design Awards

Laureati prestižnih European Design Awards znat će se na svečanoj dodjeli koja će se održati online 12. lipnja...

  Objavljeno 01.06.2021
  Ivona Amidžić

  S ukupno šest projekata hrvatski dizajnerski studiji Sonda, Size, Tumpić/Prenc i Clinica Studio u suradnji Vladimirom Končarom ušli su među finaliste Europskih nagrada za dizajn.

  Laureati prestižnih European Design Awards znat će se na svečanoj dodjeli koja će se održati online 12. lipnja, izvijestilo je usrijedu Hrvatsko dizajnerskog društvo (HDD).

  O finalistima i nagradama odlučuje međunarodni žiri – John L. Walters, Petra Černe Oven, Marko Golub, Julia Kahl, Mitja Kharshak, Ana Gea, Esen Karol, Jonathan Pierini i Freek Kroesbergen.

  Europske nagrade za dizajn dodjeljuju se godišnje za izvrsna ostvarenja u području komunikacijskog dizajna, a od ostalih se nagrada razlikuju po tome što im žiri u pravilu ne čine profesionalni dizajneri, već kritičari i teoretičari dizajna, novinari te urednici dizajnerskih časopisa.

  Riječ je o inicijativi koja od 2007. okuplja dizajnerske časopise iz cijele Europe, uz pokroviteljstvo Međunarodnog vijeća za dizajn Ico-D.

  Studio Sonda finalist je u dvije kategorije – Serija plakata za rad 100% Free Covid Journey Posters, te u kategoriji Korporativna ilustracija za rad Berba.

  Studio Size također se natječe u dvije kategorije, u kategoriji Pakiranje hrane i pića za ambalažu brašna Farina te u kategoriji Pakiranje alkoholnih pića za Vina VK.

  U istoj kategoriji natječe se i Studio Tumpić/Prenc s radom Otkrivanje mikrokosmosa biodinamičkih vina, dok je Clinica Studio u suradnji s Vladimirom Končarom ušao u najuži izbor za nagradu u kategoriji Dizajn izložbi s projektom dizajna postava izložbe “Od imaginacije do animacije: Šest desetljeća Zagreb filma” u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

  Iz HDD-a podsjećaju kako su na prošlogodišnjem izdanju EDAwards, hrvatski dizajneri postigli izniman uspjeh, osvojivši najveću nagradu, Best of Show (Studio Tumpić/Prenc za Gradske bazene Pula), dok su Flomaster i Hamper osvojili srebro i broncu u svojim kategorijama.

  (Hina)

  foto: unsplash (ilustracija)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ni Portanova ne ostaje imuna na nogometno ludilo koje se sprema od danas...

  Euro u Portanovi donosi brdo nagrada za sve!

  Ovih dana započinje nogometna euforija povezana s Europskim prvenstvom u nogometu, a iz Portanove poručuju da su spremni. Osim što Više…

  Prijave počinju 12. svibnja i završavaju zadnjim danom natječaja 21. svibnja

  I ove godine nagrađuje se najbolje maturantske slogane!

  Članovi Županijskog savjeta mladih Osječko-baranjske županije i Savjeta mladih Grada Osijeka najavljuju projekt „Najbolji maturantski slogan“. Ovaj prepoznatljiv projekt nagradni Više…

  Hotel Westin danas je ispunila posebna slavljenička, poduzetnička i ženska energija

  Najbolje hrvatske poduzetnice ove godine su Dorotea Effenberger, Kristina Ukalović i Danira Glavinić!

  U Hotelu Westin po šesti se put održala dodjela Nagrade najboljim poduzetnicama 2020. godine. Nagradu “Inspirativna poduzetnica godine” dobila je Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  "U sljedeće dvije godine HŽ Putničkom prijevozu bit će isporučeno 33 nova elektromotorna vlaka...

  Osječko-baranjska županija izdvojila još pola milijuna kuna za prijevoz studenata

  Obavijest korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu o podjeli paketa hrane

  Najava podjele paketa hrane

  Monitoring terena na području Osijeka pokazao je potrebu za nastavkom provođenja tretmana suzbijanja komaraca...

  Novi tretmani u sedam dijelova grada