SPORT

Hrvatski olimpijski dan na osječkoj Srednjiki

Čeka nas nevjerojatno bogat sportski program u kojem će sudjelovati gotovo 40 sportskih saveza i klubova grada Osijeka!

  Objavljeno 06.09.2019
  Ivona Amidžić

  U organizaciji GSSR „Sport za sve“ Osijek, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Zajednice sportskih udruga grada Osijeka, u subotu, 7. rujna 2019. na popularnoj „Srednjiki“ okupit će se blizu 1000 osječkih sportaša i rekreativaca koji će prezentacijom svojih sportova obilježiti Hrvatski olimpijski dan.

  Program će započeti u 10 sati svečanim otvorenjem u sklopu kojega će nam svoje umijeće pokazati pripadnice Kluba ritmičke gimnastike „Rondo“, Plesni klub Kick, Plesni studio Wings, Plesni klub Brodway i Plesna skupina blindovi.

  Nakon pozdravnih govora uvaženih gostiju – gradskih i županijskih dužnosnika i sportaša olimpijaca, u nastavku programa pripadnici Aerokluba Osijek doskočit će na teren donoseći državnu i olimpijsku zastavu. Odmah potom na terenima Srednjoškolskog igrališta uslijedit će bogat sportski program u kojem će sudjelovati gotovo 40 sportskih saveza i klubova grada Osijeka.

  Već od 9 do 10.30 sati Rukometni savez grada Osijeka održat će trening ŽRK OSIJEK za uzrast djevočica rođenih 2008. i 2009. godine, a na istom će terenu nakon njih svoj sport predstaviti pripadnici Kluba američkog nogometa Osječki topovi.

  Na košarkaškom terenu održat će se ogledni treninzi i utakmice u organizaciji Košarkaškog saveza grada Osijeka, Košarkaške akademije i KK Mursa Vrijednosnice Osijek.

  Svi zaljubljenici u borilačke sportove doći će na svoje jer će se na terenima Srednjike predstaviti i Taekwondo klub Osijek, Judo klub Mladost, Karate klubovi Osijek-Žito, Eseker, Hrvatski Sokol, Višnjevac, Aiki Jutsu klub Osijek, Aiki Ryu Osijek.

  Na badmintonskom igralištu predstavit će se Badmintonski klub „Osijek“, a na terenu do njih sportaši Veslačkog kluba Iktus postavit će ergometre te odraditi pokazni trening.

  Vrata svojega kluba na Srednjoškolskom igralištu otvorit će za posjetioce i Dizački klub „Slavonija“, a na posebno postavljenoj pisti i ove će nam se godine pridružiti 15-ak potpuno opremljenih članova Mačevalačkog kluba „Dmitar Zvonimir“. Odmah uz njih svoj će sport prezentirati Stolnoteniski klub Vodovod Osijek.

  Građanima će se pružiti i rijetka prilika da vrhunsku gimnastiku mogu pogledati pod vedrim nebom, a za to će se pobrinuti članovi GD „Osijek – Žito“ i GK Inova Gim

  Hrvatski olimpijski dan ne bi bio potpun bez „kraljice sportova“ – atletike! AK Slavonija Žito će na atletskoj stazi prikazati atletski trkački trening, bacanje kugle na bacalištu kugle te skok u dalj. U isto će se vrijeme građani moći informirati o atletskoj školi i nadolazećem 4. Baranjskom polumaratonu.

  Sport invalida predstavit će članovi Boćarskog kluba osoba s invaliditetom „Osječki osmijeh“ a sportašima će se pridružiti i članovi Udruge umirovljenika grada Osijeka i „Duga“ Osijek koji će se natjecati u pikadu.

  Na postavljenim štandovima predstavit će se Plivački klub Osijek-Žito, Gradski savez za sportsku rekreaciju promocijom svoje akcije „Zdravko je krenuo“ te Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije koji će prezentirati svoju manifestaciju FEBIRE ( Festival biciklističke rekreacije).

  Po četvrti puta prigodom Hrvatskog olimpijskog dana i posebna sportska poslastica – Međunarodni turnir u uličnoj odbojci za djevojčice koji će se ove godine održati u organizaciji OK Jug 2 i Odbojkaškog saveza Grada Osijeka te okupiti preko 200 mladih odbojkašica.

  Novina na proslavi obilježavanja ovogodišnjeg HOD-a je Osijek street workout battles – free style i sets&raps čiji će se sudionici predstaviti tijekom prijepodneva, a ogledati na natjecanju s početkom u 15 sati.

  HOD će obilježiti i klubovi koji nisu u mogućnosti doći na Srednjiku: Kuglački savez grada Osijeka poziva građane da tijekom prijepodneva dođu na kuglanu „Pampas“ gdje će se od 10 do 12 sati odigrati prijateljska utakmica ŽKK Osijek 97-ŽKK Obrtnik (Nova Gradiška) a od 12.30 do 16.30 u organizaciji KK Osijek održat će se turnir “Osijek 2019.” 6×120 hitaca, u kojem, osim organizatora, sudjeluju KK Apatin, KK Podravka Koprivnica, KK Sloboda Tuzla. Prezentaciju sporta za sve uzraste na hipodromu „Pampas“ pripremio je Konjički klub Osijek, a građane će na svome terenu dočekati i članovi Udruge za terapijsko jahanje „Mogu“.

  foto: youtube (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Turniri, odbojka, bicikli, zumba i za kraj najfiniji baranjski grah! Dođite na Sunday Games

  Za kraj tjedna posjetite Belomanastirsko ljeto mladih!

  U sklopu Belomanastirskog ljeta mladih 2019. nedjeljni dan, 28. srpnja, odvojio se za sportske aktivnosti pod nazivom “Sunday Games”. Prijavite Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  U 2 dana možemo očekivati oko 10.000 posjetitelja iz cijele Europe

  Vinski maraton Zmajevac

  "Pozivamo sve koji su željni dobrog tenisa da se upute na neki od terena i gledaju mlade snage ovoga sporta na djelu"

  Osijek domaćin novog HEP Hrvatskog teniskog kupa

  Susret počinje u 18 sati, a od naše se momčadi očekuje puno više energije i agresivnosti nego u prošlom kolu

  Osijeku je danas domaćin Lokomotiva: Ponoviti igru i pristup iz derbija