SPORT

Hrvatski olimpijski dan na osječkoj Srednjiki

Čeka nas nevjerojatno bogat sportski program u kojem će sudjelovati gotovo 40 sportskih saveza i klubova grada Osijeka!

    Objavljeno 06.09.2019
    Ivona Amidžić

    U organizaciji GSSR „Sport za sve“ Osijek, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Zajednice sportskih udruga grada Osijeka, u subotu, 7. rujna 2019. na popularnoj „Srednjiki“ okupit će se blizu 1000 osječkih sportaša i rekreativaca koji će prezentacijom svojih sportova obilježiti Hrvatski olimpijski dan.

    Program će započeti u 10 sati svečanim otvorenjem u sklopu kojega će nam svoje umijeće pokazati pripadnice Kluba ritmičke gimnastike „Rondo“, Plesni klub Kick, Plesni studio Wings, Plesni klub Brodway i Plesna skupina blindovi.

    Nakon pozdravnih govora uvaženih gostiju – gradskih i županijskih dužnosnika i sportaša olimpijaca, u nastavku programa pripadnici Aerokluba Osijek doskočit će na teren donoseći državnu i olimpijsku zastavu. Odmah potom na terenima Srednjoškolskog igrališta uslijedit će bogat sportski program u kojem će sudjelovati gotovo 40 sportskih saveza i klubova grada Osijeka.

    Već od 9 do 10.30 sati Rukometni savez grada Osijeka održat će trening ŽRK OSIJEK za uzrast djevočica rođenih 2008. i 2009. godine, a na istom će terenu nakon njih svoj sport predstaviti pripadnici Kluba američkog nogometa Osječki topovi.

    Na košarkaškom terenu održat će se ogledni treninzi i utakmice u organizaciji Košarkaškog saveza grada Osijeka, Košarkaške akademije i KK Mursa Vrijednosnice Osijek.

    Svi zaljubljenici u borilačke sportove doći će na svoje jer će se na terenima Srednjike predstaviti i Taekwondo klub Osijek, Judo klub Mladost, Karate klubovi Osijek-Žito, Eseker, Hrvatski Sokol, Višnjevac, Aiki Jutsu klub Osijek, Aiki Ryu Osijek.

    Na badmintonskom igralištu predstavit će se Badmintonski klub „Osijek“, a na terenu do njih sportaši Veslačkog kluba Iktus postavit će ergometre te odraditi pokazni trening.

    Vrata svojega kluba na Srednjoškolskom igralištu otvorit će za posjetioce i Dizački klub „Slavonija“, a na posebno postavljenoj pisti i ove će nam se godine pridružiti 15-ak potpuno opremljenih članova Mačevalačkog kluba „Dmitar Zvonimir“. Odmah uz njih svoj će sport prezentirati Stolnoteniski klub Vodovod Osijek.

    Građanima će se pružiti i rijetka prilika da vrhunsku gimnastiku mogu pogledati pod vedrim nebom, a za to će se pobrinuti članovi GD „Osijek – Žito“ i GK Inova Gim

    Hrvatski olimpijski dan ne bi bio potpun bez „kraljice sportova“ – atletike! AK Slavonija Žito će na atletskoj stazi prikazati atletski trkački trening, bacanje kugle na bacalištu kugle te skok u dalj. U isto će se vrijeme građani moći informirati o atletskoj školi i nadolazećem 4. Baranjskom polumaratonu.

    Sport invalida predstavit će članovi Boćarskog kluba osoba s invaliditetom „Osječki osmijeh“ a sportašima će se pridružiti i članovi Udruge umirovljenika grada Osijeka i „Duga“ Osijek koji će se natjecati u pikadu.

    Na postavljenim štandovima predstavit će se Plivački klub Osijek-Žito, Gradski savez za sportsku rekreaciju promocijom svoje akcije „Zdravko je krenuo“ te Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije koji će prezentirati svoju manifestaciju FEBIRE ( Festival biciklističke rekreacije).

    Po četvrti puta prigodom Hrvatskog olimpijskog dana i posebna sportska poslastica – Međunarodni turnir u uličnoj odbojci za djevojčice koji će se ove godine održati u organizaciji OK Jug 2 i Odbojkaškog saveza Grada Osijeka te okupiti preko 200 mladih odbojkašica.

    Novina na proslavi obilježavanja ovogodišnjeg HOD-a je Osijek street workout battles – free style i sets&raps čiji će se sudionici predstaviti tijekom prijepodneva, a ogledati na natjecanju s početkom u 15 sati.

    HOD će obilježiti i klubovi koji nisu u mogućnosti doći na Srednjiku: Kuglački savez grada Osijeka poziva građane da tijekom prijepodneva dođu na kuglanu „Pampas“ gdje će se od 10 do 12 sati odigrati prijateljska utakmica ŽKK Osijek 97-ŽKK Obrtnik (Nova Gradiška) a od 12.30 do 16.30 u organizaciji KK Osijek održat će se turnir “Osijek 2019.” 6×120 hitaca, u kojem, osim organizatora, sudjeluju KK Apatin, KK Podravka Koprivnica, KK Sloboda Tuzla. Prezentaciju sporta za sve uzraste na hipodromu „Pampas“ pripremio je Konjički klub Osijek, a građane će na svome terenu dočekati i članovi Udruge za terapijsko jahanje „Mogu“.

    foto: youtube (screenshot)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Zdravko časti ulaznicom i besplatnim najmom klizaljki, pa se požurite i uživajte u Zdravkovoj ledenoj avanturi.

    Zdravkova ledena avantura

    Stigla je na red i posljednja Zdravkova LEDEA avantura. GSSR “SPORT ZA SVE” OSIJEK poziva vas na sudjelovanje u novoj Više…

    Naši će se najmlađi sugrađani imati priliku ogledati u zanimljivim štafetnim igrama, bit će tu plivanja,  skakanja, balona, utrka plamenaca… Smijeh i zabava zagarantirani!

    Zdravko je krenuo – Zdravkova vodena avantura

    Ovog je mjeseca GSSR “Sport za sve” Osijek, u suradnji sa Školskim sportskim savezom grada Osijeka, u sklopu akcije “Zdravko Više…

    Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina

    2000 djece u Osijeku sudjelovalo na Danu sporta

    Na Srednjoškolskom igralištu – Srednjika u Osijeku, održan je Dan sporta – veliki sportsko-edukativni dan, a 2.000 djece natjecalo se Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama