ŽIVOT

Hrvatski sindikat telekomunikacija organizira prosvjed u Osijeku na Trgu slobode

U Deutsche Telekomu, tvrtci majci HTa, minimalna plaća za iste poslove je 2200€, a u HTu 660€. S novim valom poskupljenja od takve plaće se ne može živjeti, pa mladima ne preostaje drugo nego napustiti Hrvatsku

Objavljeno 23.06.2022
Petar Tauković

Hrvatski Sindikat Telekomunikacija organizira PROSVJEDNI SKUP ZAJEDNO ZA VEĆE PLAĆE u Osijeku na Trgu slobode ispod jarbola u subotu 25. lipnja 2022. godine od 10-11 sati koji je prvi u nizu prosvjeda koji će uslijediti u Splitu, Rijeci i Zagrebu.

Postojeći Kolektivni ugovor za radnike Hrvatskog Telekoma istječe 30.lipnja, a još uvijek nema dogovora o novom Kolektivnom ugovoru koji obuhvaća preko 3900 zaposlenika. Otvoreni su pregovori za kolektivni ugovor i u kompanijama A1 Hrvatska, Ericcson Nikola Tesla i Combis.

Za zahtjeve Sindikata za usklađenjem plaća sa povećanim troškovima života svim radnicima, u kompanijama nema sluha.

Detalji o pregovorima u Hrvatski Telekom d.d.

U Hrvatskom Telekomu d.d. minimalne plaće radnih mjesta nisu usklađivane od 2011. godine. U Deutsche Telekomu, tvrtci majci HTa, minimalna plaća za iste poslove je 2200€, a u HTu 660€. S novim valom poskupljenja od takve plaće se ne može živjeti, pa mladima ne preostaje drugo nego napustiti Hrvatsku.

Telekom operateri od 1.7. najavili su svojim korisnicima poskupljenja usluga zbog poskupljenja svih energenata, no zaboravili su da na cijenu rada svojih zaposlenika, koji su ujedno i njihovi korisnici.

Unatoč milijunima pripisane dobiti i pozitivnom poslovanju te milijunima ušteda u prethodnoj godini, za radnike sluha nema.

Vesna Mamić, predsjednica HST-a „Mi želimo, znamo i hoćemo raditi, ali Uprava mora bolje platiti naš rad.“ Poručuje radnicima; „Jedino zajedno se možemo izboriti za plaće koje smo zaradili“.

Od poslodavaca traže:
• usklađenje plaća s troškovima života SVIM radnicima
• povećanje minimalnih osnovnih plaća po platnim razredima
• NE pristajemo na uvođenje šestodnevnog radnog tjedna

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Održan prosvjedni skup podrške pregovorima za Kolektivni ugovor Hrvatskog sindikata telekomunikacija u Osijeku

Prosvjedni skup Hrvatskog sindikata telekomunikacija i Republičkog sindikata radnika „Zajedno za veće plaće“

Hrvatski sindikat telekomunikacija u Osijeku je s prosvjednog skupa podrške pregovorima za kolektivni ugovor, pod nazivom “Zajedno za veće plaće”, Više…

„Prosvjed je iskaz solidarnosti sa svim ženama koje su doživjele različite oblike nasilja u zdravstvenim ustanovama i kojima se iz dana u dan krše prava"

Osječki prosvjed na Trgu slobode: Dosta! – Osječanka pročitala šokantno svjedočanstvo iz bolnice

U znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom te svim ženama kojima je uskraćen zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene Više…

Prosvjed je iskaz solidarnosti sa svim ženama koje su doživjele različite oblike nasilja u zdravstvenim ustanovama i kojima se iz dana u dan krše prava na zdravlje osigurana Ustavom i zakonskim okvirima Republike Hrvatske

Prosvjed inicijative DOSTA! u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom

Neformalna inicijativa DOSTA! Osijek poziva sve da se u četvrtak, 12. svibnja 2022. godine, u 18 sati na Trgu Slobode, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša