SPORT

Hrvatski sokol i Esseker uspješni u Daruvaru

Na ovogodišnjem 18. međunarodnom karate natjecanju održanom 13.10.2018. u Daruvaru nazočilo je 500-tinjak natjecatelja iz 58 klubova iz Češke, BiH, Slovenije i Hrvatske, među kojima i osječki - Hrvatski sokol i Esseker ...

    Objavljeno 14.10.2018
    Alan Srčnik

    Na ovogodišnjem 18. međunarodnom karate natjecanju održanom 13.10.2018. u Daruvaru nazočilo je 500-tinjak natjecatelja iz 58 klubova iz Češke, BiH, Slovenije i Hrvatske, među kojima i osječki – Hrvatski sokol i Esseker, javljaju i pišu iz oba kluba …

    KK Hrvatski sokol nastupio je s dvoje kata natjecatelja u pojedinačnoj kategoriji.

    U vrlo zahtjevnoj konkurenciji  iz 30 klubova s 270 natjecatelja u kata natjecanju desetogodišnja KATIA  ŠEGAVČIĆ osvojila je dva ZLATNA ODLIČJA i prigodne unikatne plakete u službenim  kategorijama učenice (11 god.) i mlađe kadetkinje (13 god.) dominirajući kvalitetnim izvedbama 8 zahtjevnih kata.

    U kategoriji učenica dominira do finala gdje odličnom izvedbom kate Gankaku, pobjeđuje suparnicu iz Zagreba Anu Družinec.

    U kategoriji mlađih kadetkinja od prvog kola do finala pobjeđuje sve protivnice rezultatom 5:0, pri čemu biva nagrađena velikim pljeskom prisutne publike i znalaca karatea.

    Mora se naglasiti da je to još jedan od velikih kontinuiranih uspjeha ove mlade Hrvatske karatašice na domaćim i međunarodnim turnirima, od koje u narednom vremenu možemo očekivati i dalje velike rezultate i postignuća, komentar je vrsnih karate stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva.

    FRAN SELIGMAN, mlađi kata uspješnik 11.10.2018. navršio je 10 godina i ušao u zahtjevnije natjecateljske kategorije učenici (11 god.) i mlađi kadeti (13 god.) gdje je konkurencija izuzetno kvalitetna i svojim odličnim nastupom osvojio BRONČANO ODLIČJE. Napominjemo kako Fran u obje natjecateljske kategorije nije imao sreće sa žrijebom jer je u prvim ogledima nastupio protiv trenutno najuspješnijeg mladog natjecatelja iz BiH Tarika Salkića. Uz objektivniju odluku sudačkog zbora  Fran je za malo eliminirao isfavoriziranog Salkića jer je rezultat meča bio 3:2 za spomenutog bošnjaka. U repasažu Fran je dominantno osvojio 3. mjesto, u kategoriji mlađi kadeti.

    S osvojena dva ZLATNA i jednim BRONČANIM odličjem KK Hrvatski sokol najuspješniji je klub iz Slavonije i Baranje zauzevši visoko 6. mjesto na ljestvici uspješnika, u konkurenciji 30 klubova. Čestitke mladim katašima i treneru Biondiću te velika zahvala roditeljima.

    KK Esseker također je u Draruvar nizao sjajne rezultate …

    Naš najuspješniji natjecatelj na ovom natjecanju je bio PETAR GUDELJ koji je u kategoriji mlađih kadeta do 57 kg. uvjerljivim pobjedama u svim mečevima došao do zlatnog odličja.

    Uspješni su bili i borci u kategoriji mlađih učenika MARINO ĐUKIĆ do 34 kg. i MATO ĐUKIĆ do 38 kg. osvojivši 3. mjesto i  brončane medalje.

    Iako nisu osvojili medalje dobar nastup u katama su imale i Dora Andrić i Lara Gudelj koje su ostale na korak do medalje izgubivši mečeve za 3. mjesto isto kao i borac Borna Gudelj u kategoriji juniora do 68. kg.

    Foto i tekst: KK Hrvatski sokol i KK Esseker

    Finalnu borbu Katie Šegavčić, možete pogledati ovdje …

     

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

    U Zagrebu je u subotu 13. 4. 2024. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u katama. KK Esseker su Više…

    Najbolja hrvatska katašica KATIA ŠEGAVČIĆ nastupila je u konkurenciji od 15 kadetkinja te je oduševila karate znalce i sve druge gledatelje svojim izvedbama.

    Zlatno i bronca za KK Hrvatski sokol Osijek

    U Rijeci 5.11.2023. održan je karate KUP HRVATSKE na kojem su se ispred KK Hrvatski sokol Osijek nastupile Katia Šegavčić Više…

    Ovo natjecanje okupilo je 384 natjecatelja iz 38 klubova, te je Karate Akademija Osijek s osvojenih 17 medalja od čega 5 zlata, 8 srebra i 4 bronce u ukupnom poretku klubova u borbama zauzela visoko 3 mjesto

    17 medalja za Karate Akademija Osijek na 21. karate Darfestu u Daruvaru

    Ovog vikenda članovi Karate Akademije Osijek nastupili su u Daruvaru na 21. karate Darfestu. Ovo natjecanje okupilo je 384 natjecatelja Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu