ŽIVOT

Hrvatski suverenisti – Na istoku Hrvatske 80 tisuća ljudi manje

„Imamo 200 tisuća stanovnika više no što imamo birača što samo pokazuje koliko nam je aljkava administracija i koliko joj je u digitalno doba kada je sve dostupno stalo do pravih poteza”

Objavljeno 17.01.2022
Ivona Amidžić

Hrvatski suverenisti su iz Vukovara poručili kako je posljednji popis stanovništva pokazatelj lošeg vođenja države kako HDZ-a tako i SDP-a te da se ozbiljnim demografskim mjerama i osnivanjem ministarstva koje bi se bavilo demografijom trebaju što prije iznaći rješenja za narod koji izumire, prenosi Radio Osijek.

Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista je rekao kako je s više amandmana, koji nisu prihvaćeni, poput dječjeg doplatka za svu djecu i razrađenijeg modela majke odgojiteljice, pokušalo utjecati na vladajuće da pomognu demografskom oporavku Hrvatske. Pozvao je i na hitno osnivanje ministarstva koje bi se bavilo demografijom.

„Imamo 200 tisuća stanovnika više no što imamo birača što samo pokazuje koliko nam je aljkava administracija i koliko joj je u digitalno doba kada je sve dostupno stalo do pravih poteza”, poručio je Pavliček.

Vesna Vučemilović saborska zastupnica i predsjednica Glavnog odbora Hrvatskih suverenista pozvala je da se obustavi projekt Slavonija, Baranja i Srijem jer, kako je rekla, da je 18 milijardi kuna uloženo u prave projekte ne bi se stanovništvo iseljavalo.

„Mi smo danas u Vukovaru, u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja bilježi pad stanovništva od 19%, a susjedna Osječko-baranjska županija bilježi nominalno najveći pad od 45 tisuća stanovnika. Samo u ove dvije županije 80 je tisuća stanovnika manje. I ne treba raditi neke prevelike analize kako bi se došlo do zaključka što je uzrok ovim poraznim demografskim podacima”, zaključila je Vučemilović.

foto: unspalsh

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nisu stali na kulenu, ima i ljute i slatke paprike, vinograda... - Osam vizuala pravi su za krilaticu kampanje "Hedonizam je na istoku"

(FOTO) Urnebesno duhovita kampanja Turističke zajednice OBŽ: Pogodili u sridu s kulenom…

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije ovih dana lansirala je kampanju „Via Slavonija Baranja“ kojom poziva domaće goste na otkrivanje doživljaja koji Više…

Osječko-baranjska županija predstavila je Akcijski plan za integraciju i zbrinjavanje ukrajinskih obitelji

Akcijski plan: „Slavonsko srce za obitelji Ukrajine“

Posljednja dva tjedna koliko traje ruska agresija na Ukrajinu, brojne ukrajinske obitelji napustile su svoje domove. Dio njih je stigao Više…

Životni put zadržao ih je u Zagrebu, ali i odveo u Slavoniju, točnije u Erdut gdje su pokrenuli pravu malu revoluciju u vinarstvu...

Lijepa slavonska priča: Braća Ognjen i Ozren od djedovine napravili pravi mali vinski raj  

Zagrebački dečki, Ognjen i Ozren Jakovac, braća su koja su završila građevinu no dugogodišnji hobi bila im je obiteljska vinarija pa Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

„Predivnu sortu imamo, imamo znanja, imamo izuzetne rezultate, imamo struku koja nas podržava, ali na koncu, moramo se najviše uzdati u sebe"

Konferencija “GO – Graševina Osijek”: Graševina – lokomotiva koja će vući sve hrvatske sorte!

Spektakularne letjelice, koreografije vještih pilota i izložena oprema spremna je opet privući Osječane i ostale posjetitelje i ispuniti im poslijepodne dobrom zabavom

Ovog ljeta na nebo iznad Slavonije vraća se Osijek Air Show

Upozorenje DHMZ-a za osječku regiju: "BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima"

JOŠ JEDNO UPOZORENJE za sjever, sutra i istok, Hrvatske, prijete velika tuča i jaki udari vjetra!