ŽIVOT

Hrvatski vojnici i ovog vikenda pomagali unesrećenima potresom

Sanirali ukupno 11 kilometara prometnica, 175 metara klizišta, postavili 77 kontejnera, 20 mobilnih kućica, 11 šatora, četiri ekspedicijska šatora, šator Alaska...

  Objavljeno 11.01.2021
  Ivona Amidžić

  Hrvatski vojnici, koji su i ovog vikenda nastavili pomagati u potresu stradalom stanovništvu i civilnim institucijama Sisačko-moslavačke županije, angažirani su i na geosondiranju nasipa rijeke Kupe.

  U subotu i nedjelju 686 pripadnika Hrvatske vojske bilo je angažirano na području Siska, Petrinje i Gline te okolnih mjesta i sela.

  Pomagali su Crvenom križu prilikom prijevoza i podjele humanitarne pomoći, prijevoza, utovara i istovara kontejnera, postavljana šatora, sanacije prometnica i klizišta, uklanjanja i čišćenja urušene građe, popune gorivom i servisa agregata te drugog, izvijestilo je u nedjelju Ministarstvo obrane.

  Hrvatska vojska tako je sanirala ukupno 11 kilometara prometnica, 175 metara klizišta, postavljeno je 77 kontejnera, 20 mobilnih kućica, 11 šatora (44 polja M70), četiri ekspedicijska šatora te jedan šator Alaska, obavljeno je 18 sanitetskih prijevoza. Osim u navedenim zadaćama, vojnici su angažirani i na geosondiranju nasipa rijeke Kupe.

  Novim tehnologijama i vojnim sposobnostima Hrvatska vojska obavlja terenska izviđanja stanja i potreba lokalnog stanovništva te daljnju koordinaciju potreba sa civilnim institucijama, ističe MORH.

  (Hina)

  foto: screenshot

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Većina oštećenih zgrada je građena od nearmiranog ziđa i opeka koje su izgubile svojstva, kao i mort koji ih povezuje, odnosno vezivni materijal.

  Konstruktori: U potresu stradale stare građevine i dio loše obnovljenih

  U razornom potresu na Baniji najviše su stradale stare građevine i dio kuća koje su loše obnovljene, dok su kvalitetno Više…

  Namjera cijepljenja je podjednaka: 36% građana ne namjerava se cijepiti, 34% se planira ili se već cijepilo, a ostalih 30% još ne zna.

  Novo istraživanje: Više od trećine Hrvata ne namjerava se cijepiti

  Agencija Hendal provela je istraživanje o stavovima i ponašanju građana u vremenu epidemije koronavirusa, piše Index. Strah građana od zaraze Više…

  "To je iznimno velik iznos i spremno dočekujemo naredni period", rekao je Markt u Petrinji

  Makrt: Crveni križ dosad prikupio 44 milijuna kuna

  Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt izvijestio je u četvrtak kako je Crveni križ od potresa dosad prikupio više od 44 milijuna kuna Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 728 osoba.

  Stožer OBŽ: Novopozitivno 20 osoba

  Većina oštećenih zgrada je građena od nearmiranog ziđa i opeka koje su izgubile svojstva, kao i mort koji ih povezuje, odnosno vezivni materijal.

  Konstruktori: U potresu stradale stare građevine i dio loše obnovljenih

  1468 pacijenta su na bolničkom liječenju

  Stožer: 599 novih slučajeva na 4872 testa, 29 preminulih