ŽIVOT

Hrvatski vojnici i ovog vikenda pomagali unesrećenima potresom

Sanirali ukupno 11 kilometara prometnica, 175 metara klizišta, postavili 77 kontejnera, 20 mobilnih kućica, 11 šatora, četiri ekspedicijska šatora, šator Alaska...

    Objavljeno 11.01.2021
    Ivona Amidžić

    Hrvatski vojnici, koji su i ovog vikenda nastavili pomagati u potresu stradalom stanovništvu i civilnim institucijama Sisačko-moslavačke županije, angažirani su i na geosondiranju nasipa rijeke Kupe.

    U subotu i nedjelju 686 pripadnika Hrvatske vojske bilo je angažirano na području Siska, Petrinje i Gline te okolnih mjesta i sela.

    Pomagali su Crvenom križu prilikom prijevoza i podjele humanitarne pomoći, prijevoza, utovara i istovara kontejnera, postavljana šatora, sanacije prometnica i klizišta, uklanjanja i čišćenja urušene građe, popune gorivom i servisa agregata te drugog, izvijestilo je u nedjelju Ministarstvo obrane.

    Hrvatska vojska tako je sanirala ukupno 11 kilometara prometnica, 175 metara klizišta, postavljeno je 77 kontejnera, 20 mobilnih kućica, 11 šatora (44 polja M70), četiri ekspedicijska šatora te jedan šator Alaska, obavljeno je 18 sanitetskih prijevoza. Osim u navedenim zadaćama, vojnici su angažirani i na geosondiranju nasipa rijeke Kupe.

    Novim tehnologijama i vojnim sposobnostima Hrvatska vojska obavlja terenska izviđanja stanja i potreba lokalnog stanovništva te daljnju koordinaciju potreba sa civilnim institucijama, ističe MORH.

    (Hina)

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    I dalje potrebna vaša financijska pomoć za obitelj gosp. Andrijane Matijević iz Škabrnje, samohranu majku petero maloljetne djece od 8 - 15 godina, teško bolesnu udovicu umrlog Hrvatskog Branitelja i njihovo petero maloljetne djece, koji žive u neljudskim i jako teškim uvjetima

    Akcija za obitelj Matijević iz Škabrnje – počela je unutarnja i vanjska obnova kuće i radovi su u tijeku

    I dalje potrebna vaša financijska pomoć za obitelj gosp. Andrijane Matijević iz Škabrnje, samohranu majku petero maloljetne djece od 8 Više…

    Broj mrtvih raste svakodnevno, a strah je i od pojave humanitarne krize, pojave bolesti i smrti radi razloga koji nije potres. Hrvatski tim Civilne zaštite "opasno je raditi preko noći, ima kriminala"

    Više od 22000 mrtvih trenutno u Turskoj! Hrvatski tim pretražuje ruševine, iznimno je teško!

    U potresom pogođenom turskom gradu Antakyi nema struje, vode ni hrane, ali ima kriminala, rekao je Mladen Vinković, zapovjednik hrvatskog Više…

    Osječani su se jutros budili uz lagano ljuljanje i tutnjavu u daljini, jeste li ga i vi osjetili?

    Potres magnitude 3.4 prema Richteru u blizini Osijeka

    Potres jačine oko 3.4 prema Richteru u 06:12 sati s epicentrom u blizini Belog Manastira i na dubini oko 8-10 Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

    Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

    Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

    FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

    Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

    [FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje