Arhiva

Humanitarna akcija „Lege za djecu superjunake“

  Objavljeno 21.05.2016
  OsijekNews redakcija

  Ivica Lenard i Igor Toman (biciklisti), Dražen Ćućić i Dragan Maloševac (maratonci), te Darko Zec i Igor Berecki (prateći vozači) – šestorka je koja se od 28. do 30.06.2016. sprema „svojim nogama“ prijeći put od Osijeka do Dubrovnika, odnosno proći 1.000 kilometara bicklima i trčanjem tijekom neprekidna 72 sata tijekom kojih nisu predviđena noćenja ni odmori osim kratkih zaustavljanja radi obroka i fizioloških potreba.

  Iako navedena šestorka u prosjeku ima po 48 godina „na leđima“, cilj im je napregnuti svoje snage do maksimuma i time animirati što više donatora i sponzora kako bi se prikupila sredstva za kupnju medicinskih aparata za liječenje i skrb o bolesnoj djeci.

  Akcija je nazvana ‘Lege za djecu superjunake’, provodi se u organizaciji osječke Udruge ‘Hrvatski dragovoljac’, a održava u okviru inicijative ‘Veliki za male’, kroz koju su do sada održane brojne akcije i inicijative.

  Start je u utorak, 28.06.2016. u Osijeku, a biciklisti, trkači i prateći kombi tijekom neprekinuta tri dana prolaze rutu: Osijek – Virovitica – Bjelovar – Zagreb – Karlovac – Delnice – Crikvenica – Karlobag – Zadar – Šibenik – Split – Makarska – Ploče – Dubrovnik.

  Planirana kratka osvježenja osiguravaju lokalne motociklističke i sportske udruge iz gradova duž navedene rute, a sudionici akcije pozivaju i sve one koji su zainteresirani priključiti se donacijama, uplatama, kao i vožnjom bicikla ili trčanjem tijekom prolaska kroz njihove gradove.

  Osim lokalne podrške, u organizaciju trodnevnog sportsko-humanitarnog podviga uključili su se sponzori i donatori koji su osigurali uvjete za njeno provođenje: cestovne bicikle i sportsku odjeću, te prateći kombi s opremom, hranom i napicima za bicikliste i maratonce. To su – do trenutka ove objave –  Keindl Sport, Grand auto d.o.o., Trofeji.hr, Paralela d.o.o., Dicentra d.o.o., Finera d.o.o. i Humanitarna sportska liga.

  Svoje pokroviteljstvo i podršku najavili su Grad Osijek i Hrvatska liječnička komora, a u dogovoru su i pokroviteljstva gradonačelnika gradova kroz koje ruta prolazi.

  Akcija će biti medijski popraćena u tisku, na radiju, televiziji i društvenim forumima.

  Otvorena je Facebook stranica „Lege za djecu superjunake“ na kojoj će redovito biti ažurirane novosti o pripremama i provođenju akcije: https://www.facebook.com/Lege-za-djecu-superjunake-1126164057442793

  Planiran je i blog kojim će trodnevni tijek akcije biti praćen uživo.

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Pišite nam u komentar na Facebook-u - rezultat, ili tagirajte svoj kafić za gledanje, ekipu ... :)

  Gdje gledate utakmicu sutra u 20? Tagirajte Vaše kafiće, ekipu …

  Nogometaši Osijeka igrat će protiv moldavskog Petrocuba iz Sarata-Galbene u 1. pretkolu Europske lige. Tako je odlučio ždrijeb u Nyonu

  Osijek ide u Moldaviju, potom na škotski Rangers

  Goran Bare i Majke jučer održali 4. koncert ovogodišnjeg OLJM-a

  [FOTO] Goran Bare poručio:”Ugledajte se na one iz politike i mislite samo na sebe!”