ŽIVOT

Humanitarna akcija “Zajedno za Stjepana”: Od samog se rođenja bori s teškim dijagnozama

"Cilj humanitarne akcije je prikupiti 150 tisuća kuna, koliko je procjena da će terapija iznositi da se Stjepanu omogući da, nakon nje, uz asistenta pridruži svojim vršnjacima u dječjem vrtiću i nastavi napredovati"

    Objavljeno 17.06.2021
    Ivona Amidžić

    Humanitarna Udruga Istra pomaže pokrenula je još jednu hvalevrijednu akciju. Ovoga puta riječ je o prikupljanju financijskih sredstava potrebnih za liječenje trogodišnjeg Stjepana iz Rovinja koji se nažalost od samog rođenja bori s teškim dijagnozama.

    “Stjepan je rođen u tridesetsedmom tjednu trudnoće, tijekom poroda je ostao bez kisika pa je reanimiran”, rekla je Kristina. “Crijeva mu nisu bila do kraja razvijena pa je drugi dan nakon poroda hitno prebačen na Kantridu, dan nakon toga uspješno operiran, odstranili su mu 13 cm crijeva i to je dobro prošlo. Osim što je dobio sepsu, ali i to je uspješno prebolio. Tada su se pojavili povišeni laktati u krvi pa je zbog sumnje u metaboličku bolest prebačen u KBC Rebro u Zagrebu te oni i dalje prate Stjepanovo stanje, nalazi se redovno prate i kontroliraju”, objasnila je Kristina Ileš, Stjepanova mama.

    Stjepan, inače drag, veseo i simpatičan dječak, voli pjevati i svirati gitaru, a iako su mu tri i pol godine još uvijek ne govori više od nekoliko riječi i otežano hoda. Iako su mu roditelji i do sada omogućavali svu medicinsku skrb, sada mu je i Vaša pomoć hitno potrebna.

    Stjepan kreće sa tretmanima u privatnoj poliklinici 21.-og lipnja, avans od 10 tisuća kuna je uplaćen, a kasnije se uplate izvršavaju na tjednoj bazi do iznosa od 66 tisuća kuna, a taj iznos predviđa se će rasti u toku i daljnjoj rehabilitaciji.

    “Uključili smo se da pomognemo našem malom, dragom sugrađanu”, rekla je Nela Medakov, koordinatorica volontera udruge Istra pomaže.

    “Cilj humanitarne akcije je prikupiti 150 tisuća kuna, koliko je procjena da će terapija iznositi da se Stjepanu omogući da, nakon nje, uz asistenta pridruži svojim vršnjacima u dječjem vrtiću i nastavi napredovati”, rekla je Nela Medakov.

    Zbog velikog interesa javnosti i prije službenog pokretanja akcije počeli smo s prikupljanjem sredstava. Privremeni IBAN smo dobili, samo još UDU da odradi svoje. Dokle god ne dobijemo odobrenje uplate će se prikupljati na račun udruge i kasnije će biti prebačene na poseban račun vezan uz ovu akciju, kažu u udruzi.

    Više informacija pronađite na Facebook stranici Udruge Istra Pomaže te na njihovoj web stranici  https://istrapomaze.com/objave/akcije/zajedno-za-stjepana/, iz koje poručuju da će se sve uplate javno objavljivati na dnevnoj bazi sa inicijalima uplatitelja i iznosom koji je uplaćen.

    Način uplate:

    IBAN: HR0923600001102913973
    ISTRA POMAŽE, Tomassinijeva 12, Pula
    model „HR00″ i poziv na broj „OIB UPLATITELJA”
    NAPOMENA: Za Stjepana
    SWIFT CODE ZA Zagrebačku Banku ZABAHR2X

    Sve uplate će biti javno objavljene na dnevnoj bazi s inicijalima uplatitelja i iznosom koji je uplaćen.

    Dok ovo pišemo uplaćeno je 33.395,00 kuna a koliko je sve uplaćeno možete pratiti na linku https://istrapomaze.com/objave/akcije/zajedno-za-stjepana/

    Kome god treba potvrda pristigle uplate obratite se udruzi putem Facebooka u inbox ili putem e-maila [email protected] i dobit ćete sve potrebne potvrde i informacije.

    Istra Pomaže je humanitarna udruga skupine volontera sa područja Istarske županije koja ima za cilj organizaciju i pružanje pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Bol je sastavni dio većine medicinskih stanja. Zbog velike raznolikosti boli i njezinih uzroka, kroničnu bol može biti teško liječiti. Terapije i tretmani razlikuju se ovisno o uzroku boli - i ne djeluju svi tretmani na sve ljude

    Danas obilježavamo Međunarodni dan borbe protiv boli

    Međunarodna udruga za proučavanje boli (IASP) pokrenula je 2004. godine inicijativu Globalne godine protiv boli, s temom “ublažavanje boli mora Više…

    Svim sudionicima je osigurana okrepa nakon natjecanja, dok je za utrke na 5km i 10km osiguran i startni paket. U organizaciji projekta sudjeluje preko 50 volontera, a planirani broj sudionika je oko 500.

    Humanitarna utrka Osijek trči – I ti to možeš, daruj svoje kilometre

    U sklopu obilježavanja Dana Grada Osijeka održat će se 4. Humanitarna utrka „Osijek trči- I ti to možeš – daruj svoje Više…

    Cilj je prikupljanje sredstava za kupnju EKG uređaja i uređaja za mjerenje tlaka koji će se donirati Klinici za pedijatriju!

    Ekonomski fakultet povodom 61. obljetnice organizira humanitarnu akciju za osječku pedijatriju

    Ekonomski fakultet u Osijeku ove godine slavi 61. obljetnicu djelovanja, a ovu će posebnu prigodu obilježiti uz naglasak na jednu Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

    Uskršnja kupovina u Portanovi

    Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

    Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

    Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

    Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša