ŽIVOT

Humanitarna utrka “Osijek trči” skupila vrijednu donaciju Klinici za pedijatriju Osijek

Ove godine sudjelovalo je čak 650 trkača

Objavljeno 19.12.2019
Ivona Amidžić

Humanitarna utrka “Osijek trči – I ti to možeš, daruj svoje kilometre”, ponovno se pokazala utrkom zajedništva jer je sve trkače i ostale sudionike vodio jedan plemeniti cilj, a to je pomoć djeci na Klinici za pedijatriju pri KBC Osijek.

Ove godine sudjelovalo je čak 650 trkača koji su svoju fizičku spremnost i izdržljivost testirali na dva, pet ili deset kilometara.

“Počeo sam se baviti rekreativnim trčanjem prije osam godina, a prošle godine sam osjetio potrebu da kao javna osoba koja djeluje kroz glazbu pokušam napraviti utrku za opće dobro. Tako sam došao na ideju humanitarne utrke za Dan grada Osijeka i sada se onda održala drugu godinu. Ukupno je prikupljeno 20.330,00 kuna što me trenutno čini najsretnijim čovjek, a najviše me oduševljavaju pozitivne reakcije ljudi”, rekao je idejni začetnik utrke, ujedno organizator i promotor Igor Delač te iskoristio priliku da se zahvali Gradu Osijeku, Atletskom klubu Slavonija-Žito i Crvenom križu koji je pripomogao s čak 50 volontera.

Drage trkačice, dragi trkači😍Pogledajte video u kojem se lijepo vidi atmosfera na utrci😀NK Osijek puno hvala❤️Atletski klub Slavonija-Žito Osijek Grad Osijek Ferivi Crveni Križ Osijek Level Up Jamnica Igor Delač #sportskazajednicaosjeckobaranjskezupanije #pokrenimograd #trcanje #running

Objavljuje Osijek trči – I ti to možeš, daruj svoje kilometre u Subota, 14. prosinca 2019.

Dokaz da se utrka “Osijek trči” pokazala kao uspješnom pričom je i dolazak oko 50 sudionika iz grada Tuzle koji je grad prijatelj s Osijekom čime je ova humanitarna utrka dobila i međunarodni karakter.

“Grad Osijek je pokretač ove priče, dakle na inicijativu gospodina Delača mi smo ovu hvalevrijednu utrku i njen humanitarni dio uključili u program Dana grada Osijeka. Sada kada je utrka lijepo prihvaćena od strane naših sugrađana odlučili smo da ovo bude tradicionalna utrka za Dan Grada”, naglasio je pročelnik Ureda Gradonačelnika, Željko Lončar.

Pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo rekao je kako je utrka spoj zajedničke akcije, sinergije rekreativaca, sportaša i humanitaraca te se raduje sljedećim izdanjima. Ispred KBC Osijek, primarius Ivica Škoro, v. d. ravnatelj Klinike za pedijatriju, nije krio sreću i zadovoljstvo prikupljenim iznosom koji će uložiti u nabavu novih aparata prije svega za davanje infuzije i njezin protok, a koji će se svakodnevno koristiti i na hematologiji te onkologiji.

Pomagati je uvijek lijepo, posebno u ovo blagdansko doba, a kada su u središtu djeca onda je to primjer pozitivne i humane strane koju Osijek pokazuje i nastavit će pokazati svake godine.

Foto:  Grad Osijek (Marko Ivasin)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Velika akcija Campus caffea - Popij jednu kavu i tako doniraj jednu kunu osječkoj Udruzi Devet Života

Humanitarka: Mačke ne smiju piti kavu, ali ova šalica kave će im svakako pomoći

Sutra, u nedjelju, 31. svibnja Campus od svake vaše kave donira kunu dobrotvornoj i neprofitnoj udruzi. Ovoga puta je to Više…

Ovog su vikenda Osječani pokazali kako i dalje mogu odvojiti malo vremena i volje (i krvi) kako bi pomogli drugome

Preko vikenda odličan odaziv na akciju darivanja krvi

Situacija se u Osijeku svakako polako vraća u normalu, ali daleko smo još od opuštanja kao prije pojave koronavirusa i Više…

Kako bolje obilježiti Svjetski dan crvenog križa nego davanjem krvi :D

Velika akcija darivanja krvi za Svjetski dan crvenog križa

Kao što smo najavljivali i ranije, svake se godine 8. svibnja obilježava Svjetski dan crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Ta Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ukupan broj ozdravljenih je 2.063, a ukupan broj umrlih 103

Stožer: Potvrđen jedan novooboljeli u Hrvatskoj

Velika akcija Campus caffea - Popij jednu kavu i tako doniraj jednu kunu osječkoj Udruzi Devet Života

Humanitarka: Mačke ne smiju piti kavu, ali ova šalica kave će im svakako pomoći

Jutros je i cijeli državni vrh obilježio Dan državnosti na Mirogoju

Nakon skoro dva desetljeća, Hrvatska Dan državnosti ponovno slavi 30. svibnja