KULTURA

Humanitarni program HNK-a za stradale na Banovini

"Pozivamo sve ljude dobre volje da se odazovu akciji i sami pridonesu pomoći kupnjom ulaznice od 50 kuna na blagajni kazališta"

Objavljeno 12.01.2021
Ivona Amidžić

Nakon Novogodišnjeg koncerta, osječki HNK nastavio je prikupljati novac za potresom pogođene stanovnike na Banovini – do 15. siječnja traje poseban program čiji će se sav prihod od prodaje ulaznica uplatiti na službeni žiro račun Vlade za pomoć nastradalima, prenosi Radio Osijek.

“Čovjek je nemoćan pred ljudskim stradanjima izazvanim elementarnim nepogodama. Ne postoji način da ih predvidimo ili spriječimo, ali zato postoji način da ublažimo boli i patnje ljudi koji su u trenu ostali bez krova nad glavom i bez onoga osnovnog što je čovjeku potrebno za život. Sve je nadoknadivo, ako su ljudski životi spašeni. Sve materijalno možemo zajedničkim snagama prikupiti, srušeno obnoviti i ljudima bez domova ponovno podići kuće. Nošeni tom mišlju uprava i djelatnici HNK u Osijeku odlučili su, unatoč teškoj situaciji u kojoj se kultura i sama sada nalazi, prihod od četiri programa (dvije predstave i dva koncerta), koje imamo u mjesecu siječnju, uplatiti za potresom pogođene stanovnike Sisačko-moslavačke županije”, objavilo je Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku.

Riječ je o predstavi – komediji “Žene u crvenom”, koju smo već gledali, a 14. i 15. siječnja bit će održan Humanitarni koncert za Sisačko-moslavačku županiju. Jedna će se izvedba koncerta prenositi uživo na službenom Youtube kanalu i Facebook stranici HNK u Osijeku.

“Pozivamo sve ljude dobre volje da se odazovu akciji i sami pridonesu pomoći kupnjom ulaznice od 50 kuna na blagajni kazališta, 031/220-749 ili online web prodaja www.hnk-osijek.hr/ulaznice. U prodaji je neograničen broj ulaznica zbog humanitarnog karaktera programa, no zbog trenutne situacije s pandemijom koronavirusa, u kazalište ćemo i dalje moći primiti samo prvih 50 kupaca koje ćemo o tome obavijestiti na blagajni HNK u Osijeku ili e-mailom. Ako zbog trenutačne epidemiološke situacije i ograničenog broja gledatelja ne budete u mogućnosti doći na predstavu za koju ste otkupili ulaznice moguće je iskoristiti te ulaznice za bilo koju predstavu istog cjenovnog ranga, tekućeg repertoara HNK u Osijeku do 30. lipnja 2021. godine uz predočenje tih ulaznica”, objašnjavaju iz kazališta.

“Ovaj humanitarni ciklus izvedbi smo započeli s Novogodišnjim koncertom koji smo održali 30. prosinca, a čiji ćemo cjelokupni prihod zajedno s prihodom od ovih predstava uplatiti na službeni žiro račun Vlade za pomoć nastradalima”, dodaju.

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Film Talk" je potprogram projekta koji ima za cilj predstavljanje najdražih filmova iz svake zemlje uključene u projekt...

Prvi online „Film Talk“ projekta Resonance Cinema

Četvrtak, 17. siječnja, u 17 sati rezervirajte za prvi Live Stream Film Talk u sklopu projekta Resonance Cinema u kinu Više…

Dječje kazalište Branka Mihaljevića novu 2021. godinu započinje veselo - tradicionalnom manifestacijom “Zimske radosti” :D

Zimske radosti u Dječjem kazalištu

Dječje kazalište Branka Mihaljevića novu 2021. godinu započinje veselo – tradicionalnom manifestacijom “Zimske radosti”. Svakodnevno kazališno druženje u malom donjogradskom Više…

Prihod od 4 programa (2 predstave i 2 koncerta), koje ima u mjesecu siječnju, HNK će uplatiti za potresom pogođene stanovnike Sisačko-moslavačke županije.

HNK u Osijeku za Sisačko-moslavačku županiju

„Čovjek je nemoćan pred ljudskim stradanjima izazvanim elementarnim nepogodama. Ne postoji način da ih predvidimo ili spriječimo, ali zato postoji Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Program koji će Muzej likovnih umjetnosti ove godine prezentirati odvijat će se kroz on-line video zapise, putem muzejske Facebook stranice

Dolazi i ovogodišnja 16. NOĆ MUZEJA: “Zadaće muzeja u uvjetima kriza”

"Dragi korisnici! Presretni smo i zahvalni što prepoznajete naš trud i rad i uvijek brzo (prebrzo!) popunite sva mjesta na našim radionicama"

Čepinska knjižnica popularnija nego ikad

Dječje kazalište Branka Mihaljevića simbolično će, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera obilježiti 90. rođendan skladatelja, književnika i novinara Branka Mihaljevića čije ime kazalište i nosi.

90. rođendan Branka Mihaljevića uz Zeko, Zriko i Janje