ŽIVOT

HZJZ: Cijepljenje u tvrtkama u punom zamahu

“Nastavak cijepljenja zaposlenika u tvrtkama jasno pokazuje kontinuirani interes za cijepljenje i ove grupacije ljudi"

Objavljeno 20.05.2021
Ivona Amidžić

Nakon zaposlenika mesne industrije PIK Vrbovec, mobilni tim HZJZ-a u srijedu je cijepio oko 1500 zaposlenika prehrambene i farmaceutske kompanije Podravka – a to je samo jedna u nizu tvrtki koja je pokazala interes za cijepljenjem zaposlenika protiv covida-19, izvijestio je HZJZ.

“Nastavak cijepljenja zaposlenika u tvrtkama jasno pokazuje kontinuirani interes za cijepljenje i ove grupacije ljudi. Danas smo u Koprivnici cijepili oko 1500 zaposlenika Podravke i nastavljamo dalje prema raspoloživim količinama cjepiva”, izjavila je pomoćnica glavnoga koordinatora za cijepljenje i ravnatelja Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Marija Bubaš.

Istaknula je da mobilni timovi HZJZ-a i drugih županijskih zavoda javljaju ohrabrujuće informacije s terena i u punoj brzini cijepe zainteresirane zaposlenike. “Cilj procijepljenosti više od polovine građana do kraja lipnja nam je sve bliže”, poručila je Bubaš.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak istaknuo je da je utrošak cjepiva intenzivan, te objasnio da se time, uz cijepljenje 1. i 2. prioritetne skupine, omogućuju cijepljenje i u esencijalnim industrijama.

“Povećane količine cjepiva omogućile su nam cijepljenje u 6. brzini mobilizirajući timove HZJZ-a, županijskih zavoda kao i čitav zdravstveni sustav. Na građanima je da iskoriste ovu sveobuhvatnu dostupnost cjepiva na terenu i dođu do svoje doze”, poručio je Capak.

Kako je objasnio HZJZ, u konkretnom primjeru cijepljenja radnih organizacija i ustanova, prioritet su kolektivi s povećanim epidemiološkim rizikom zbog boravka više ljudi kroz duže vrijeme u zatvorenom  prostoru, a prednost se daje onim grupacijama kod kojih se u kraćem vremenskom roku cijepljenjem može obuhvatiti više osoba.

Dodaje se da se nastavljaju i uobičajena cijepljenja u ordinacijama liječnika obiteljske medicine i na mjestima u organizaciji županijskih zavoda za javno zdravstvo, kao i na posebnim punktovima u većim gradovima za masovno cijepljenje građana.

HZJZ je izvijestio da je do sada u Hrvatskoj cijepljeno ukupno milijun i 78.103 građana što je 32,08 posto odraslih osoba, pri čemu je njih 328.176 primilo dvije doze cjepiva.

Cijepljenje protiv covida-19 u Hrvatskoj i dalje se provodi punim intenzitetom na svim cijepnim mjestima, a građane se poziva da osiguraju svoj termin za cijepljenje putem svih uobičajenih kanala za prijavu.

(Hina)

foto: unspalsh

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Medicinski stručnjaci upozoravaju na važnost cijepljenja protiv gripe kako bi se zaštitili od ozbiljnih komplikacija. Gripa je ozbiljna bolest od koje može oboljeti svaka osoba. Može dovesti do teških, ponekad i po život opasnih komplikacija.

Gripa nije tek sezonska bolest, zaštita ranjivih skupina je imperativ!

Gripa se često smatra rutinskom respiratornom infekcijom koja prolazi za nekoliko dana i ne ostavlja ozbiljne posljedice. U stvarnosti situacija Više…

O kakvom je onečišćenju riječ u ovom konkretnom slučaju znat ćemo više nakon provedenih mjerenja, stoga je iznimno važno pridržavanje svih uputa županijskog zavoda za javno zdravstvo kao i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Preporuke – Što učiniti kada postoji upozorenje na zagađenje zraka?

Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u koordinaciji je sa Stožerom civilne zaštite Osječko-baranjske županije, Stožerom civilne zaštite Grada Više…

Aktivno je 373 slučaja, a u izolaciji je 65 osoba. Porast oboljelih je od kraja kolovoza zabilježen u Hrvatskoj i u ostatku EU. Cijepljenje se posebno preporuča nekim skupinama.

HZJZ objavio nove preporuke za cijepljenje protiv korone

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je privremene preporuke za cijepljenje protiv koronavirusa ove jeseni. Prema podacima HZJZ-a, u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Iločke zidine su najveći i najbolje očuvan fortifikacijski kompleks u kontinentalnoj Hrvatskoj. Obilazak obnovljenih zidina, radionice za djecu, izložbu u Muzeju grada Iloka i otvorena vrata iločkih vinarija, posjetitelji se od 17 sati u petak, subotu i nedjelju mogu i besplatno voziti turističkim vlakićem na ruti Stari podrum – Principovac – Stari podrum

[FOTO] Dobra ideja za izlet – Iločke zidine otvorene, posjetitelje do nedjelje očekuje bogat program

Iz Udruge kažu da će biti još šareniji, veseliji nego travanjski, a da ćete moći pronaći odlične stvari za sebe ili sebi drage osobe - odjeću, obuću, knjige, ploče, nakit...

Posh store – svibanjsko izdanje!

Cipelcugom po osječkim storytelling turama. Ima ih ukupno četiri u šest izvedbi. Na ovaj način se promovira kultura grada Osijeka ali i šetanje po našem lijepom gradu

Cipelcugom po Osijeku u svibnju