KULTURA

HZJZ objavio nove preporuke za priredbe i koncerte

"Za potrebe vođenja evidencije posjetitelja prikupljat će se osnovni podatci posjetitelja"

  Objavljeno 23.07.2020
  Ivona Amidžić

  HZJZ je na svojim mrežnim stranicama objavio nove Preporuke za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija.

  Preporučuje se korištenje maske za lice tijekom ulaska, boravka i izlaska iz prostora, osim izvođača u trenutku izvedbe.

  Na okupljanjima ne može sudjelovati osoba koja: ima ukućana koji je u samoizolaciji; je boravila unutar prethodnih 14 dana u inozemstvu osim ako ima negativan test na PCR ne stariji od 48 sati; je u proteklih 14 dana imala kontakt s osobom zaraženom SARS-COV-2 virusom; ima neki od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha.

  Za cijelo vrijeme boravka u prostorima, uključujući dolazak i odlazak preporučuje se održavanje fizičke udaljenosti između sudionika (posjetitelja, izvođača i osoblja) od 1,5 metra. Razmak od dva metra preporučuje se između i od, izvođača pjevačkih dionica te glazbenika s puhačkim instrumentima. Preporuča se razmak od četiri metra između posjetitelja i izvođača na sceni.

  U slučaju potrebe za stojećim mjestima bez stojećih stolova preporuča se omogućiti najviše 100 stojećih mjesta u zatvorenom i na otvorenim prostorima. Dozvoljen broj posjetitelja u zatvorenim prostorima je 500, a na otvorenim 1.000.

  Za potrebe vođenja evidencije posjetitelja prikupljat će se osnovni podatci posjetitelja: ime, prezime i broj telefona. Evidenciju je nužno čuvati 14 dana.

  Detaljne preporuke možete pročitati klikom na priložene dokumente ispod ili ih pogledati na linku.

  foto: unsplash

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Radionica je namijenjena mladima i odraslima, a broj polaznika je ograničen

  Radionica kazališne kritike za kazališnu publiku u Kulturnom centru

  Teatar to go organizira radionicu kazališne kritike, koja će se održati 21. studenoga 2020. u Kulturnom centru Osijek. Voditeljica radionice Više…

  Ovaj autorski osječki rock-blues bend u svojim nastupima donosi eksplozivne i neopsihodelične gitarske dionice i snažan ritam...

  Od ovog tjedna kreću još žešće svirke u sklopu novog glazbenog ciklusa “Nova Rupa”

  Kao što je i obećano došlo je vrijeme za nove programe jer od ovog tjedna kreću još žešće svirke. Prvi Više…

  Projekt započinje već danas gdje nas navečer zabavljaju "Dino Dvornik Tribute Band"

  Nova rupa – novi projekt Kulturnog centra Osijek!

  Puno je slavnih toponima u osječkoj bogatoj prošlosti, a jedno od tih posebnih mjesta, svakako je „Rupa”, doslovna rupa, ostala Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Završen je literarni natječaj Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

  Mlada osječanka Ana Fišer osvojila vrijednu nagradu na literarnom natječaju

  U sklopu obilježavanja obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i početka i završetka mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja danas je u Vukovaru predstavljena knjiga "Mirna reintegracija - pobjeda razumom"

  Dan mirne reintegracije obilježen u Vukovaru

  Ministarstvo kulture investicijskom potporom od 200 tisuća kuna pomoglo je kompletnu obnovu strujnih instalacija, obnovu kinokabine i vanjsku rasvjetu primjerenu secesijskom biseru...

  Kino Urania dobilo najmoderniji laserski projektor