KULTURA

HZJZ objavio nove preporuke za priredbe i koncerte

"Za potrebe vođenja evidencije posjetitelja prikupljat će se osnovni podatci posjetitelja"

  Objavljeno 23.07.2020
  Ivona Amidžić

  HZJZ je na svojim mrežnim stranicama objavio nove Preporuke za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija.

  Preporučuje se korištenje maske za lice tijekom ulaska, boravka i izlaska iz prostora, osim izvođača u trenutku izvedbe.

  Na okupljanjima ne može sudjelovati osoba koja: ima ukućana koji je u samoizolaciji; je boravila unutar prethodnih 14 dana u inozemstvu osim ako ima negativan test na PCR ne stariji od 48 sati; je u proteklih 14 dana imala kontakt s osobom zaraženom SARS-COV-2 virusom; ima neki od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha.

  Za cijelo vrijeme boravka u prostorima, uključujući dolazak i odlazak preporučuje se održavanje fizičke udaljenosti između sudionika (posjetitelja, izvođača i osoblja) od 1,5 metra. Razmak od dva metra preporučuje se između i od, izvođača pjevačkih dionica te glazbenika s puhačkim instrumentima. Preporuča se razmak od četiri metra između posjetitelja i izvođača na sceni.

  U slučaju potrebe za stojećim mjestima bez stojećih stolova preporuča se omogućiti najviše 100 stojećih mjesta u zatvorenom i na otvorenim prostorima. Dozvoljen broj posjetitelja u zatvorenim prostorima je 500, a na otvorenim 1.000.

  Za potrebe vođenja evidencije posjetitelja prikupljat će se osnovni podatci posjetitelja: ime, prezime i broj telefona. Evidenciju je nužno čuvati 14 dana.

  Detaljne preporuke možete pročitati klikom na priložene dokumente ispod ili ih pogledati na linku.

  foto: unsplash

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Sve posjetitelje očekuje vrlo raznolik program...

  Osječki puhački orkestar – Prvi koncert gradu

  U subotu, 18. srpnja 2020. u 18 h u Sakuntala parku održat će se Prvi koncert gradu (u sjenici). Sve Više…

  Njezin je moto kako 'Glas otkriva dušu, strast i želje', u što su se uvjerili svi koji su do sada imali prilike slušati talentiranu i cijenjenu glazbenicu

  U okviru manifestacije “Večer vina i umjetnosti” Zrinka Posavec održat će koncert u Osijeku

  Zrinka Posavec održat će 11. srpnja 2020. koncert u okviru manifestacije “Večer vina i umjetnosti” u Osijeku. Njezin je moto Više…

  "U parteru i na tribini drži se propisani razmak, na ulazu se provodi dezinfekcija ruku, svatko od posjetitelja dobije zaštitnu masku"

  Rade Šerbedžije velikim koncertom otvorio 20. Osječko ljeto kulture

  Projekcijom dokumentarnog flima 20. godina Osječkog ljeta kulture u režiji Borisa Šepera te koncertom Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora u ponedjeljak je Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Većina jezik želi učiti u Zagrebu, a nitko u Osijeku, iako su imali priliku prijaviti se i ovdje...

  Potomci iseljenih Hrvata dobit će priliku učiti hrvatski jezik u Hrvatskoj

  Datum otvaranja i početka redovnih projekcija još uvijek nije poznat, iako iz kina poručuju kako će svoje posjetitelje sve obavijestiti na vrijeme

  Od ponedjeljka kino Urania zatvoreno

  To je njihova prva autorska pjesma, a izlazak istoimenog singl albuma je planiran za rujan 2020.

  Osječki band Purple Finch izdao pjesmu u suradnji s američkom pjevačicom