ŽIVOT

I ove se godine održava Paprikafest u Lugu, sajam domaće začinske paprike i drugih proizvoda

U dva dana možete očekivati kulturno-umjetnički program i bogatu gastronomsku ponudu :D

Objavljeno 21.09.2020
Ivona Amidžić

Crvene slatke, a napose ljute, papričice imaju navodno mnoge ljekovite učinke i duša su svakog baranjskog jela, napose ribljih specijaliteta poput paprikaša, perkelta, ali i čobanca, kulena i naprosto svega što je baranjac odlučio pripremiti na vatri i uz vatru, piše turistička zajednica Općine Bilje.

“Danas je baranjska paprika postala prepoznatljivi hrvatski proizvod. To “crveno baranjsko zlato” može se pronaći na štandovima proizvođača tijekom lokalnih manifestacija te na osječkoj tržnici. Mljevena ljuta i slatka paprika utjelovljuju ishodište pripreme vrhunskog obroka jer, mljevena je sitno, boja joj je izuzetno temperamentna, miriši na kilometar i svira vatreni čardaš”, dodaju iz tzo Bilje.

Ovogodišnji, 11. Paprikafest, sajam domaće začinske paprike i drugih proizvoda, održat će se 3. i 4. listopada u Lugu. Očekujte kulturno-umjetnički program i bogatu gastronomsku ponudu. Program manifestacije očekujemo uskoro, a dotad pratite službenu Facebook stranicu događaja.

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Hrvatskoj danas među nezaposlenima i dalje prednjače žene, nerijetko zbog majčinstva, što usporava napredak gospodarstva i smanjuje demografski potencijal.

Jednake mogućnosti za žene i muškarce na poslu – ključ napretka gospodarstva i rasta nataliteta

Bliski kontakti su sve osobe s kojima su pozitivne osobe bile u kontaktu unutar 48 sati prije pojave prvih simptoma bolesti, odnosno od uzimanja brisa

HZJZ objavio korake za oboljele od Covida-19 i njihove kontakte

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 94 osoba koje su oboljele od COVID-19

U zadnja 24 sata testirano 411 uzoraka, 112 pozitivnih na koronavirus