ŽIVOT

I ove se godine održava Paprikafest u Lugu, sajam domaće začinske paprike i drugih proizvoda

U dva dana možete očekivati kulturno-umjetnički program i bogatu gastronomsku ponudu :D

Objavljeno 21.09.2020
Ivona Amidžić

Crvene slatke, a napose ljute, papričice imaju navodno mnoge ljekovite učinke i duša su svakog baranjskog jela, napose ribljih specijaliteta poput paprikaša, perkelta, ali i čobanca, kulena i naprosto svega što je baranjac odlučio pripremiti na vatri i uz vatru, piše turistička zajednica Općine Bilje.

“Danas je baranjska paprika postala prepoznatljivi hrvatski proizvod. To “crveno baranjsko zlato” može se pronaći na štandovima proizvođača tijekom lokalnih manifestacija te na osječkoj tržnici. Mljevena ljuta i slatka paprika utjelovljuju ishodište pripreme vrhunskog obroka jer, mljevena je sitno, boja joj je izuzetno temperamentna, miriši na kilometar i svira vatreni čardaš”, dodaju iz tzo Bilje.

Ovogodišnji, 11. Paprikafest, sajam domaće začinske paprike i drugih proizvoda, održat će se 3. i 4. listopada u Lugu. Očekujte kulturno-umjetnički program i bogatu gastronomsku ponudu. Program manifestacije očekujemo uskoro, a dotad pratite službenu Facebook stranicu događaja.

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje