ŽIVOT

I ovog vikenda dobrovoljno darivanje krvi

Iako je situacija u Hrvatskoj svakim danom sve lakša bolnice su i dalje opterećene, a prisutna je i veća potreba za krvi...

Objavljeno 22.05.2020
Ivona Amidžić

Više nema nikakve dvojbe da se situacija u Osijeku polako vraća u normalu, ali daleko smo još od opuštanja kakvog znamo prije pojave koronavirusa i epidemije.

I dalje je potrebno pridržavati se propisanog razmaka, pogotovo u zatvorenim prostorima, važna je higijena i dezinfekcija ruku koja nam je postala nezaobilazna rutina, a preporučuje se i nošenje maski i rukavica.

Iako je situacija u Hrvatskoj svakim danom sve lakša bolnice su i dalje opterećene, a prisutna je i veća potreba za krvi, posebno određenim grupama. GD Crveni križ u brojnim suradnjama organizira dobrovoljno davanje krvi, a isto očekujemo i ove subote.

U Portanovu se od ovoga tjedna vraća redovna akcija Dobrovoljnog darivanja krvi.

U subotu, 23. svibnja djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Osijek i Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek očekuju sve darivatelje i one koji to žele postati od 16.00 do 19.00 sati na starom mjestu na 2. katu Portanove.

Darujte krv i spasite nekome život!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Ovim putem pozivamo sve građane da probude heroje u sebi i da se pridruže velikoj obitelji dobrovoljnih davatelja krvi i humanitarnim činom davanja krvi"

Poziv dobrovoljnim davateljima krvi zbog manjka zaliha krvi

Zbog povećane potrošnje i smanjenih zaliha krvi uslijed ljetnih mjeseci, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku Više…

Prisutan je nedostatak krvi uslijed povećane potrošnje krvnih pripravaka za transfundiranje bolesnika, ali i smanjenog odaziva dobrovoljnih davatelja

Iz Crvenog križa objavili apel dobrovoljnim darivateljima krvi

Iz Crvenog križa objavili su apel dobrovoljnim darivateljima krvi zbog nedostatka krvi uslijed povećane potrošnje krvnih pripravaka za transfundiranje bolesnika. Više…

"Naši superheroji, dobrovoljni davatelji krvi imaju tu supermoć da pomažu u spašavanju ljudskih života i da vraćaju osmijeh na njihova lica"

Sutra je još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni Križ Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek u suradnji s Trgovačkim centrom Portanova i Klubom 25 Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Božinović je pojasnio da se nove mjere donose na rok od dva tjedna, nakon čega će se procijeniti kakva je njihova provedba i hoće li se produžiti.

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je nove mjere

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 496 uzoraka od kojih je 163 bilo pozitivno na koronavirus.

I dalje velike brojke, 163 osobe na području Osječko-baranjske županije pozitivno na koronavirus

Ukupno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj 11144

Stožer: Imamo 2421 novi slučaj. To je najviše dosad