SPORT

I treća prijateljska utakmica pred Osijekom. Upravo počinje!

Susret će početi u 12 sati, a protivnik Osječanima je momčad iz Pertha koja je prošlu sezonu okončala na 8. mjestu među 12 klubova

    Objavljeno 30.06.2018
    Alan Srčnik

    Osijek će treću pripremnu utakmicu u Austriji u subotu odigrati protiv škotskog St. Johnstonea u Bischofshofenu koji nam je najpoznatiji po novogodišnjoj turneji „Četiri skakaonice“ u skijaškim skokovima, stoji na službenoj stranici NK Osijek, a gdje možete očekivati i TXT stream.

    Susret će početi u 12 sati, a protivnik Osječanima je momčad iz Pertha koja je prošlu sezonu okončala na 8. mjestu među 12 klubova koliko ih nastupa u Scottish Premiershipu. Pritom je u 38 ligaških susreta ostvarila učinak od 12 pobjeda, 10 remija i 16 poraza uz gol-razliku 42:53.

    Najveći doseg – 3. kolo Kupa UEFA

    U njihovim redovima isključivo igraju Otočani, pretežito Škoti, dakako, uz ponekog Irca i Engleza. Trener-menadžer im je Tommy Wright, a igrači koji najbolje kotiraju na Transfermarktu su veznjaci Wotherspoon, Craig i Davidson te oslonac obrane i kapetan Shaugnessy čija je vrijednost procijenjena na 450.000 eura. Imaju iskusnu momčad s prosjekom od 27 godina, no u posljednje vrijeme se baš i ne mogu pohvaliti nekim značajnijim rezultatima.

    Inače, St. Johnstone iza sebe ima sedam europskih sezona u bivšem Kupu UEFA te u kvalifikacijama EL. Najdalje su otišli 1971/72. kada su igrali 3. kolo Kupa UEFA. Prije četiri godine ispali su u trećem pretkolu Europske lige od Minska iz Bjelorusije, a godinu dana kasnije od Spartaka iz Trnave.

    Klub osnovan još daleke 1884. godine!

    Unatrag dvije sezone eliminirao ih je armenski Alashkert već u 1. pretkolu, da bi lani to učinio i litvanski Trakai pobjedom u obje utakmice. Najveći doseg u ligaškom natjecanju im je treće mjesto 1971., 1999. i 2013. godine. Osvajači su škotskog Liga kupa 2014., a mogu se pohvaliti da im je klub osnovan još daleke 1884., dakle prije čak 134 godine! Zovu ih „Sveci“ koji najveće rivale na domaćoj nogometnoj sceni imaju u Dundeeju i Dundee Unitedu s kojima se sastaju u takozvanim Tayside regionalnim derbijima.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    Donosimo vam najvažnije informacije za navijače uoči utakmice NK Osijek - Adana Demirspor

    [INFO] U Opus Areni danas ogled između NK Osijek i turskog FC Adane Demirspor

    Na novom osječkom stadionu Opus Arena danas u 20 sati odigrati će se nogometna utakmica UEFA Konferencijske lige, trećeg pretkola, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje