ŽIVOT

I u Osijeku svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Piližota: "Trebamo se, naravno, okrenuti ka budućnosti, ali ovu veličanstvenu akciju nikada ne smijemo zaboraviti kao ni sve žrtve koje su dale svoj život da živimo u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj"

Objavljeno 06.08.2020
Ivona Amidžić

Prigodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na Kapelici Kraljice mira na Krunskoj utvrdi, s lijeve obale Drave, položeni su vijenci i upaljene svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

Prisjećajući se dana ponosa i slave, uz izaslanstva Osječko-baranjske županije, Hrvatske vojske, Policijske uprave Osječko-baranjske te udruga proisteklih iz Domovinskog rata, uime grada Osijeka u odavanju počasti sudjelovao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

“Svim sugrađankama i sugrađanima, svim hrvatskim državljanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Danas obilježavamo 25. obljetnicu od vojno-redarstvene akcije Oluja, prisjećamo se svih hrvatskih branitelja koji su dali veliki obol u stvaranju suverene, moderne i neovisne Republike Hrvatske i izražavamo duboki pijetet prema onima čija je žrtva ugrađena u temelje naše domovine. Trebamo se, naravno, okrenuti ka budućnosti, ali ovu veličanstvenu akciju nikada ne smijemo zaboraviti kao ni sve žrtve koje su dale svoj život da živimo u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj”, kazao je jučer zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Nakon polaganja vijenaca, u župnoj crkvi sv. Mihaela u Tvrđi, svetu misu za Domovinu predvodio je vojni kapelan vlč. Josip Kešinović.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Izaslanstvo Općine Čepin predvodio je predsjednik Općinskog vijeća općine Čepin Robert Periša i zamjenik općinskog načelnika Općine Čepin Ivan Žeravica, pridružila su im se: obitelji poginulih branitelja,  izaslanstva braniteljskih udruga iz domovinskog rata podružnice iz Čepina

[FOTO] Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Čepinu

Općina Čepin obilježila je Dan pobjede i  domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. U Čepinskim Martincima, na Trgu palih branitelja, Više…

Hrvatska obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu oslobodilačke operacije "Oluje"

U Osijeku obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Krunskoj utvrdi kod kapelice Kraljice mira u četvrtak je obilježen Dan pobjede i domovinske Više…

U četvrtak, 5. kolovoza 2021.,obilježavamo Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Radno vrijeme Unikoma na Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Iz Unikoma obavještavaju korisnike usluga da će se u četvrtak, 5. kolovoza 2021., na Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša