SPORT

Iktusovci, predvođeni Šainom i mlađim juniorima, 3. na hrvatskom veslačkom prvenstvu

Pomlađeni sastav Iktusa uz Davida Šaina odveslao je fenomenalno te je u ukupnom poretku Hrvatskog veslačkog saveza, trenutno na 3. poziciji ukupnog poretka HVP

  Objavljeno 09.05.2022
  Darija Kovačić

  Iako su se prije tjedan dana, s 2. regate Hrvatskog veslačkog kupa Miljenka Findrlea (30. travnja 2022. Vukovar), u Osijek vratili kao ukupni pobjednici, mladi Iktusovci respekrabilno su odgovorili seniorskoj konkurenciji hrvatskih veslača.

  Naime, od 7.-8. svibnja 2022. godine na zagrebačkom Jarunu održano je Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore i veterane (prvi dio HVP), a pomlađeni sastav Iktusa uz Davida Šaina odveslao je fenomenalno te je u ukupnom poretku Hrvatskog veslačkog saveza, trenutno na 3. poziciji ukupnog poretka HVP. Drugi dio prvenstva, za juniore, mlađe juniore i kadete, održat će se u srpnju na Jarunu.

  David Šain pobijedio je u utrci seniorskih samaca ispred veslača Biokova i Mladosti. Sjajnom utrkom David je osigurao odlazak na 1. Regatu Svjetskog kupa u Beogradu, a hoće li veslati u samcu ili dvojcu na pariće odlučit će izbornik hrvatske veslačke reprezentacije u utorak nakon kontrolne “crte”.

  Posebno veseli pobjeda Ivana Saboleka i Andre Čokolića koji su, kao mlađi juniori, pobijedili u utrci dvojaca bez kormilara za lake seniore ispred posada Istre, Jaruna, Mladosti i Trešnjevke.

  Ostali rezultati Iktusovaca:
  4. mjesto – dvojac bez kormilara seniorke Lana Slunjski, Nina Orešković)
  5. mjesto – četverac na pariće seniori (Ivor Janković, Karlo Paunović, Petar Jukić, Ante Vrkić)
  4. mjesto – samac lake seniorke (Iva Kardoš)
  7. mjesto – dvojac na pariće laki seniori (Lovro Rudec, Jakov Horvat)
  5. mjesto – dvojac na pariće seniorke (Donata Elez, Greta Dragišić)

  Veslače su na HVP pratili treneri Krešimir Ižaković, Dominik Matijević i Jasminka Kraljević-Ćolić.

  Na veteranskom dijelu natjecanja veslali su Mario Staščik i Branimir Pekić, koji su osvojili zlato u dvojcu bez kormilara te zlato u kombiniranoj posadi četverca bez kormilara. Anamarija Sanseović osvojila je zlato i srebro u kombiniranoj posadi dvojca i četverca na pariće za veteranke.

  Iktusovci se vraćaju školskim obvezama i treninzima u Osijeku, a pred njima je regata Hrvatskog veslačkog kupa u Jadranovu i Jumbova regata na Jarunu koja je još jedna reprezentativna kontrolna crta za mlađe kategorije.

  #budidiozaveslaja #vkiktus #iktusosijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Na natjecanju je sudjelovalo sedam plivačkih klubova Hrvatske sa više od 200 plivačica i plivača

  20. Lima kup održan u Vukovaru: Uspješno nastupili najmlađi plivači i plivačice PK Osijek

  U subotu, 2. travnja 2022. na Plivalištu Vukovar u 50 m bazenu održan je jubilarni “20. LIMA KUP”, tradicionalni plivački Više…

  "Jedan od ciljeva i želja nam je popularizacija sporta i povećanje interesa među mladima kako bi nas bilo što više u sportu"

  (FOTO) Uzbudljive utrke na “Miholjskoj regati” uz svjetske veslačke zvijezde

  Ovogodišnje izdanje tradicionalne “Miholjske regate” kojom VK Iktus obilježava kraj sezone, održalo se tijekom dva dana vikenda, 25. i 26. Više…

  Veslački klub „IKTUS" Osijek osvojio je UKUPNO 4. MJESTO na ekipnoj rang ljestvici Hrvatskog veslačkog prvenstva s ukupno osvojenih 50,26 bodova

  Iktusovci odlični na Hrvatskom veslačkom prvenstvu

  Od 16. do 19. rujna 2021. godine na zagrebačkom Jarunu održano je 31. (78.)  Hrvatsko veslačko prvenstvo. Tradicionalno najjače klupsko Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Cilj je prikupljanje sredstava za kupnju EKG uređaja i uređaja za mjerenje tlaka koji će se donirati Klinici za pedijatriju!

  Ekonomski fakultet povodom 61. obljetnice organizira humanitarnu akciju za osječku pedijatriju

  Dubrovnik, Osijek, Zagreb, Rijeka, Čakovec, Split i Zadar u subotu u 11 sati u zajedničkom pothvatu!

  Najduža gimnastička špaga na svijetu kroz sedam gradova uključujući i Osijek!

  PK Osijek je predstavljalo 43 plivačice i plivača. Osvojeno je 7 pojedinačnih i 2 štafetne medalje

  Plivački Sova kup 2022