SPORT

Iktusovci se vratili s “ulovom”

Veslači kluba Iktus u subotu su sudjelovali na 44. Međunarodnoj veslačkoj regati u Mariboru i ostvarili odličan uspjeh...

    Objavljeno 30.08.2022
    Iven Jurić

    Veslački kluba Iktus Veslači kluba Iktus u subotu su sudjelovali na 44. Međunarodnoj veslačkoj regati u Mariboru, nastupili su s 21 posadom, a njih 15 u Osijek se vratilo s medaljom.

    1. mjesto osvojili su: 2- JMB Jakov Horvat, Lovro Rudec, 2x KŽA Ana Puškadija, Dunja Viszmeg, 4- JMB Ivan Sabolek, Andro Čokalić (reprezentativna posada s Josip Brekalo, Jonatan Nicoscia)

    2. mjesto osvojili su: 2x JŽB Donata Elez, Greta Dragišić (reprezentativna posada), 1x KŽA Dunja Viszmeg, 2x JŽ Karla Šibalić, Iva Kardoš, 2x JMB Luka Grgić, Luka Došen, 2x JMB Ivan Rajle, Jakov Wagner

    3. mjesto osvojili su: 1x JŽ Lana Slunjski, 1x JŽ Nela Puškadija, 2x JŽB Nora Vukojević, Lucija Koloda, 2x JM Petar Jukić, Karlo Paunović, 2x JW Nela Puškadija, Lana Slunjski, 1x JŽB Nora Vukojević, 2x JMB Stribor Antić, Matej Vrselja

    4. mjesto osvojile su posade 1xKA (Ana Puškadija), 4xJMB (Antić, Rajle, Wagner, Vrselja), 1xJMB (Dina Čorković), 1xJŽB (Lucija Koloda)

    5. mjesto osvojila je posada 1xJMB (Marko Špoljarić), dok je 7. mjesto osvojila posada 1xJM (Tin Takalić).

    Mariborska regata ujedno je bila test regata reprezentativnih posada za nastup na Balkanijadi, a svoje mjesto izborili su Ivan Sabolek, Andro Čokolić, Donata Elez, Greta Dragišić, dok odluku izbornika čekaju Lovro Rudec i Jakov Horvat.

    Treneri Krešimir Ižaković i Dominik Matijević zadovoljni su izveslanim utrkama nakon kraće ljetne stanke i kampa Veslaonica koji se održao u Dražu.

    Nastupi Iktusovih posada odlična su uvertira i najava Miholjske regate i Iktus Challengea koji će se održati 8. listopada 2022. godine u Osijeku.

    VK Iktus

     

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Boje Osijeka branili su plivači: Nikša Galić i Oton Kocsis te plivačice: Petra Kristek, Lada Mrganić, Mia Sesar, Anja Svalina, Lucija Štulina, Elena Valenteković, Gita Vučak, Buga Vukić i Korina Žigić.

    Berba medalja PK Osijek na Prvenstvu Hrvatske za kadete u 25m bazenu

    Zadar je od 17. do 18. veljače 2024. bio domaćin Prvenstva Hrvatske kadete. PK Osijek je uz vodstvo trenera Mihaela Više…

    “Ne možemo ni pobrojati sve ovogodišnje medalja, a u travnju u Osijek dovodimo kremu svjetskog mačevanja”

    Osječki mačevaoci ovog vikenda u Zagrebu pokupili osam medalja

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir ovog se vikenda  iz Zagreba vratio s čak osam medalja. Trinaest mačevalaca i mačevalki iz Osijeka Više…

    Uz redovno izvješće o radu i financijsko izvješće za 2023. godinu, usvojene su izmjene i dopune Statuta (sukladno Zakonu o sportu) te Plan i program rada te Financijski plan za 2024. godinu.

    Veslanje – redovna sjednica Skupštine Veslačkog kluba “Iktus

    U petak, 17. studenog 2023. godine, održana je redovna sjednica Skupštine Veslačkog kluba “Iktus”. Uz redovno izvješće o radu i Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”