Arhiva

Iktusu najviše naslova prvaka Hrvatske

    Objavljeno 11.10.2016
    OsijekNews redakcija

    Iktus je ovu veslačku sezonu okrunio odličnim uspjehom na državnoj smotri – osvojeno je 9 zlatnih, 4 srebrne i jedna brončana medalja. U kategorijama A kadeta i B juniora Iktus je najbolji u Hrvatskoj, a na državnom prvenstvu cijeli je klub zauzeo treće mjesto (iza Mladosti i Trešnjevke).

    Iktusova juniorka Teuta Lea Stojaković dvaput je slavila – osvojila je titulu prvakinje Hrvatske u samcu za juniorke i seniorke, a dvostruke titule osvojili su mlađi juniori Patrik Lončarić i Anton Lončarić te stariji juniori Krešimir Forjan i Ivan Ante Grgić. Forjan i Grgić bili su najbolji u juniorskom dvojcu bez kormilara te u seniorskom četvercu bez kormilara u kojem su veslali s Vjekoslavom Kolobarićem i Dinom Belićem. Anton Lončarić osvojio je naslov prvaka Hrvatske u samcu za mlađe juniore, potom s bratom Patrikom u dvojcu bez kormilara, a Patrik Lončarić u četvercu na pariće s Leonom Jugom, Markom Ižom i Vedranom Steinerom. Mladi kadet David Jug osvojio je zlato u samcu, a deveto zlato za Iktus pripalo je četvercu na pariće starijih kadetkinja – Ines Markulak, Katarina-Marijana Radaković, Emilija Arvaj i Ena Vukelić.

    vk_iktus_02

    David Šain, najbolji Iktusov senior, zauzeo je treće mjesto u samcu, iza drugog Vukovarca Mate Brandta i Martina Sinkovića koji je pobijedio u toj disciplini (Valent Sinković nije nastupio zbog ozljede, a najbolji hrvatski skifist, srebrni na Olimpijskim igrama u Riu – Damir Martin nije bio dovoljno pripremljen te je odustao od nastupa u toj disciplini).

    U kategoriji mlađih kadeta ekipno su bili najbolji veslači Glagoljaša, u kategoriji starijih kadeta Iktus, najbolje mlađe juniore ima također Iktus, starije juniore Croatia, a seniore Mladost. Zagrebačka Mladost ukupni je pobjednik PH u veslanju 2016. godine sa 100,4 osvojena boda, druga je Trešnjevka sa 70,24 boda, treći Iktus osvojio je 64,86 bodova, a četvrta Croatia s 41 bodom, zadarski Jadran osvojio je peto mjesto s 36,48 bodova itd. Veliki pehar za ukupnu pobjedu u kategoriji kadeta primila je Iktusova trenerica Jasminka Kraljević Čolić, a za najbolje mlađe juniore predsjednik VK Iktus Daniel Srb.

    vk_iktus_04

    Predsjednik VK Iktus Daniel Srb izjavio je prigodom svečanog dočeka osječkih veslača u klupskim prostorijama kako je iznimno ponosan postignutim uspjehom jer je ostvaren u vrlo teškim vremenima. „Rezultati koje su postigle naše veslačice i veslači, od najmlađih do najiskusnijih, ne samo da nam daju razloga za zadovoljstvo nego i za veliku radost i slavlje“, istaknuo je vidno zadovoljan predsjednik kluba. Daniel Srb istaknuo je posebno zadovoljstvo brojem osvojenih najsjajnijih odličja jer je Iktusu pripalo čak devet naslova prvaka Hrvatske, najviše od svih hrvatskih klubova. Tome valja dodati i četiri veteranska zlata, no bodovi veterana ne utječu na ukupni poredak na prvenstvu. Posebno je istaknuo veliku superiornost koju su u utrkama pokazali juniorka Teuta Lea Stojaković u skifu juniorki i braća Patrik i Anton Lončarić u dvojcu bez kormilara mlađih juniora s ogromnom prednošću u odnosu na sve druge posade u Hrvatskoj.

    vk_iktus_01

    Predsjednik klupske skupštine Denis Ambruš izjavio je kako je vrlo optimističan kada je u pitanju budućnost veslanja u Osijeku, a gledajući okupljene osvajače medalja istaknuo je kako već vidi u skoroj budućnosti i vrhunski Iktusov juniorski i seniorski osmerac. Ambruš je čestitao svim veslačicama i veslačima, i onima koji nisu nastupili i uspješnim veteranima  i svim roditeljima i članovima uprave veslačkoga kluba na odličnom nastupu na Prvenstvu Republike Hrvatske.

    Trener Iktusovih seniora i juniora Krešimir Ižaković također nije skrivao zadovoljstvo istaknuvši kako je za većinu zlatnih medalja bio uvjeren od samog početka priprema i slaganja posada, no kaže i kako je jedini vjerovao u dva četverca – seniorski i mlađejuniorski koji su mnogima bili veliko iznenađenje državnoga prvenstva s uvjerljivim osvojenim zlatnim medaljama.

    Odlični su bili veterani, koji su donijeli još četiri zlata za Iktus – u 8+mix (Ana Sanseović i Branko Jovanovac), 2xVŽ (Ana Sanseović i Mirela Iža), Branko Jovanovac u 4-VM (mix Mladost/Iktus) i 4-VM (Silvio Ambruš, Branimir Pekić, Mario Stašćik i Željko Betlehem).

    vk_iktus_05

    Blizu pobjedničkog postolja bile su i mlađe juniorke u dublovima i to u dvjema posadama (Ozana Prisuda i Petra Sanseović te Karla Ambruš i Marta Rakitić), no zauzele su četvrto, odnosno peto mjesto. I mlađi juniori u dublu, Leon Jug i Marko Iža bili su četvrti, šesta mjesta osvojili su Irma Kukić (1xKWB) i 2xKMB (Patrik Janjić, Ivor Janković),a sedmo mjesto četverac s kormilarom B juniora (Bruno Drkulec, Bruno Bašić, Lovro Rado, Marsel Gemeri, korm. Marin Kovač). A juniori Dino Steiner i Marijan Lovoković osvojili su 9., odnosno 11. mjesto u svojoj kategoriji samaca, a zbog slomljenog vesla nisu osvojili plasman stariji kadeti u četvercu na pariće (Vedran Šajnović, Ivan Iža, Borna Mršić, Frano Škojo).

    vk_iktus_06

    vk_iktus_07

    Osvojeni naslovi prvaka Hrvatske:

    1. DINO BELIĆ, KREŠIMIR FORJAN, VJEKOSLAV KOLOBARIĆ, IVAN ANTE GRGIĆ (četverac bez kormilara – seniori)

    2. TEUTA LEA STOJAKOVIĆ (samac – seniorke)

    3. TEUTA LEA STOJAKOVIĆ (samac – A juniorke)

    4. IVAN ANTE GRGIĆ, KREŠIMIR FORJAN (dvojac bez kormilara – A juniori)

    5. ANTON LONČARIĆ (samac – B juniori)

    6. ANTON LONČARIĆ,  PATRIK LONČARIĆ (dvojac bez kormilara – B juniori)

    7. PATRIK LONČARIĆ, LEON JUG, VEDRAN STEINER, MARKO IŽA (četverac na pariće – B juniori)

    8. DAVID JUG (samac – B kadeti)

    9. INES MARKULAK, KATARINA-MARIJANA RADAKOVIĆ, EMILIJA ARVAJ, ENA VUKELIĆ (četverac na pariće – A kadetkinje)

    Srebrne medalje:

    1. KARLA AMBRUŠ, ARIA CVITANOVIĆ, PETRA SANSEOVIĆ, MARTA RAKITIĆ (četverac na pariće – B juniorke)

    2. ARIA CVITANOVIĆ (samac – B juniorke)

    3. PATRIK NAĐ, LUKA JOVIĆ (dvojac na pariće – A kadeti)

    4. DUNJA KUKIĆ, LUNA KERETIĆ (dvojac na pariće – A kadetkinje)

    Brončane medalje:

    1.DAVID ŠAIN  (samac – seniori)

    vk_iktus_03

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Ovogodišnja će Miholjska regata biti održana dan nakon blagdana Svetog Mihovila, zaštitnika župe u kojoj se nalazi klub

    Miholjska regata – ‘Ajmo svi na Dravu!

    Miholjska regata, tradicionalno se održava u Osijeku na rijeci Dravi. Ove će se godine održati u nedjelju, to jest sutra, Više…

    Veslačka Miholjska regata u Osijeku

    Tradicionalna Miholjska veslačka regata u Osijeku će biti održana u nedjelju, 1. listopada 2017. godine. Veslački klub Iktus očekuje kao Više…

    Svjetsko juniorsko veslačko prvenstvo u Litvi uz četvero Osječana

    Trakai u Litvi domaćin je Svjetskog veslačkog prvenstva za juniore koje je jučer svečano otvoreno i trajat će do nedjelje, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!