OSJEČANI

iMOS 2024 – Informiranje mladih Osijeka

Ako su vam zanimljive teme: „Voli me, ne voli me...“, „Šta ta priroda hoće od mene...?“, „I traženje posla je posao“, „Razumijem te i prihvaćam“, „Gdje da saznam...?“ ...NE GUBITE VRIJEME!

Objavljeno 21.10.2024
Matija Ivanković

Hej, mladi ljudi! Pripremite se za događaj koji ne želite propustiti – iMOS 2024 – Informiranje mladih Osijeka,  od 28. do 31. listopada! Ako želite naučiti nešto novo, dobiti inspiraciju ili se samo zabaviti s vršnjacima, ovo je pravo mjesto za vas!

A ako su vam zanimljive teme: „Voli me, ne voli me…“, „Šta ta priroda hoće od mene…?“, „I traženje posla je posao“, „Razumijem te i prihvaćam“, „Gdje da saznam…?“ …NE GUBITE VRIJEME! Čekamo vas!  Ne zaboravite ponijeti svoje najdraže ideje i dobru energiju – jer znanje je moć i tko zna, možda otkrijete baš ono što će vam promijeniti život!

Prijavite se na odabranu aktivnost (ili možda čak na sve, J), označite radionicu na kojoj želite sudjelovati i vidimo se!

Prijavnica se nalazi OVDJE.

1) „Voli me, ne voli me…“ pružit će vam jedinstvenu priliku za nove spoznaje i otvorenu raspravu o dinamičnim odnosima koji oblikuju vaše živote.

Moći ćete istražiti ključne aspekte partnerskih odnosa, uključujući komunikaciju, povjerenje, granice i emocije. Interaktivna radionica, nova znanja i informacije  i grupna rasprava (ako baš budete željeli) i prilika za  razmijeniti svoja  iskustva i postavljati pitanja, čime će se potaknuti dublje razumijevanje i jačanje vještina potrebnih za zdrave i ispunjene veze. Pridružite nam se i otkrijte kako razviti konstruktivne odnose u svom životu!

Povedite i prijatelje i otkrijte što znači biti mlad i zaljubljen u današnje vrijeme!

Psihologinja Mihaela Korman spremna je zajedno s vama zaviriti i otkriti što se krije iza riječi Volim te.

Datum: 28.10.2024. (ponedjeljak)
Vrijeme: 18.30
Mjesto: Info-centar za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15

 

2) „Šta ta priroda hoće od mene…?“ pružit će vam mogućnost pojašnjenja važnosti održivog života u skladu s prirodom.

Kroz praktične primjere i zanimljivu vježbu naučit ćete ponešto i o ekološkim principima, očuvanju resursa i načinu života koji je više u skladu s prirodom.  Također će se raspravljati o lokalnim ekosustavima i važnosti njihove zaštite, kao i o osobnim akcijama koje svatko od nas može poduzeti za očuvanje okoliša.

Ali imat ćete i jedinstvenu priliku sudjelovati u izradi hranilica za ptice od recikliranog materijala. Bit će ovo mali, ali vrlo vrijedan doprinos zaštiti našeg ekosustava, jer je u  zimskom periodu, zbog nedostatka hrane u prirodi, potrebno nahraniti vrijedne ptice u našim vrtovima.

Pridružite se radionici i otkrijte kako možete postati aktivni čuvari prirode u svom okruženju!

Udruga Ospera pripremila je za vas i zanimljiv „pogled na prirod”,  testiranje rješenja s područja permakulture, pametne i održive poljoprivrede“

Datum: 29.10.2024. (utorak)
Vrijeme: 12.30
Mjesto: Info-centar za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15 

 

3) „I tražiti posao je posao“

Uvijek aktualna tema  za mlade koji žele steći potrebne vještine i znanja za uspješan ulazak u svijet rada, ali i informacije gdje i kako doći do korisnih informacija.

Moći ćete istražiti aktualne trendove na tržištu rada i dobiti savjete za izradu kvalitetnog životopisa , kao i pripremiti se za razgovor za posao. Također, bit će riječi o važnosti umrežavanja i osobnog brendiranja u modernom radnom okruženju, kao i o mjestima gdje možete pronaći relevantne i kvalitetne informacije o mogućnostima zapošljavanja (pa i samozapošljavanja) u Hrvatskoj i Europi. Pridružite se radionici i pripremite se za uspješan početak svoje karijere!

Svoja iskustva, znanje i informacije s vama će podijeliti Jagoda Ringel Kovačević iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) iz Osijeka.

Datum: 30.10.2024.
Vrijeme: 12.30
Mjesto: Info-centar za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15

 

4) Radionica „Razumijem te i prihvaćam“ usmjerena je na promicanje digniteta i prihvaćanja, bez obzira na različitosti.

Imat ćete imati priliku istražiti koncept socijalne uključenosti, fokusirajući se na važnost prihvaćanja, razumijevanja i podrške među različitim društvenim skupinama. Kroz druženje i upoznavanje, sudionici će razvijati vještine za izgradnju inkluzivnog okruženja koje slavi raznolikost i potiče zajedništvo. 

Ugostit ćemo štićenike iz Osječkog centra za inkluziju, a u razigranoj atmosferi, koja je zagarantirana kada naši prijatelji  iz ovog centra rade kreativne ukrasne i uporabne predmete, imat ćete priliku raditi na bojama jeseni.

Zajednički ćemo izrađivati jesenske ukrase, bojati lišće, koristiti plodove jeseni.. koje ćemo kasnije izložiti u našem i njihovom prostoru. Pridružite se ovoj kreativnoj radionici i postanite agenti pozitivnih promjena u svojim zajednicama.

Naši  ESS volonteri, Nurhan (iz Turske) i Deni (iz Hrvatske), a u suradnji s Osječkim centrom za inkluziju, rado će se družiti s vama i promišljati o mnogobrojnim različitostima i potrebi uzajamnog prihvaćanja svih u našoj zajednici.

Datum: 31.10.2024.
Vrijeme: 12.00
Mjesto: Info-centar za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15

 

5) „Gdje saznati…?“… A saznat ćete ako se uključite barem u jednu od spomenutih aktivnosti, kao i u razgovoru s našim volonterima koji će posjetiti prostore gdje se okupljaju mladi (škole, fakultete, udruge..  u Osijeku) u tjednu od 4. do 8. studenoga i mladima prenijeti informacije o uslugama dostupnim kroz Info-centar za mlade Osijek.

Info-centar za mlade Osijek fokusira se na ključnu ulogu kvalitetnih informacija u donošenju obrazovanih odluka i oblikovanju života mladih ljudi. Između ostalog, dobit ćete brojne korisne informacije o prilikama koje se nude za putovanja i volontiranje kod nas i u Europi.

Posjetite nas.

I važna napomena: Požurite dok ste još mladi!

Datum: 4. – 8. studenoga 2024.

I svaki radni dan od 10 do 15 sati u prostoru Info-centra za mlade Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Cilj sajma je potaknuti interes kod djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću iz STEM područja

[NAJAVA] Tehnicoolum u Gospodarskom centru 25. i 26. listopada – PROGRAM

Samostalni zrakoplovni vod Osijek činilo je nekoliko malih sportskih zrakoplova i velikih poljoprivrednih aviona Antonov, kroz njega je prošlo 50-ak ljudi, a izvršeno je 186 letova od čega 36 borbenih

Održan 33. Memorijal slavonskih zrakoplovaca

Bojanje obrva i trepavica sve je popularnije među ženama, ali mnoge žene još uvijek ne znaju sve prednosti ovog uljepšavanja

Zašto obojiti obrve i trepavice? Stručnjakinja otkriva kako da zablistate uz nekoliko trikova