KULTURA

In da Sofa: Silk Road Fest

Festival Puta Svile održat će se na tri destinacije: Osijek, Đakovo i Beli Manastir

Objavljeno 08.06.2019
Ivona Amidžić

“Drage čagerice i čageri, sofastične osobe koji redovno stvorite emocije prepune pozitivom nabijenih elemenata, pripremite svoje mišiće koji pokreću plesne nogice i provedite s nama nadolazeću subotu, 15. lipnja od 17.00 do 02.00 sata u dvorištu Prehrambeno – tehnološkog fakulteta u Osijeku”, započinju organizatori svoj poziv na “In da Sofa: Silk Road Fest”.

Naime, 2019. godina obilježava se kao hrvatsko-kineska godina kulture i turizma te se obilježava organizacijom prigodnih događanja. Jedno takvo prigodno, slobodno se može reći i ekskluzivno je i Festivala Puta Svile koji je 2018. godine uspješno organiziran u Zadru na kojem su uz Kinu sudjelovale i ostale zemlje Puta Svile.

Tri destinacije: Osijek, Đakovo i Beli Manastir

Na summitu ministara turizma zemalja 16+1 u Dubrovniku 2018. godine, a na inicijativu Ministarstva turizma, Republika Hrvatska dobila je priliku biti domaćin Festivala Puta Svile i 2019. godine. Festival Puta Svile održat će se upravo u Osječko-baranjskoj županiji u terminu od 14. do 16. lipnja 2019. godine, a realizacija Festivala odvijat će se na tri destinacije: Osijek, Đakovo i Beli Manastir.

Osječko-baranjska županija kao suorganizator festivala zajedno s Udrugom Festival Puta Svile svoj je događaj odlučila dodatno začiniti In da sofa: silk road fest partijem, nastavkom svečanog otvorenja Festivala, koji će se odviti spomenute subote 15. lipnja od 17.00 do 02.00 sati.

A “dress code”?

“Uz majstore za DJ pultom, gospodu Omke Polo i Milly Khan, koji su zabavljali i uzvanike na inauguraciji posljednjeg kineskog cara Puyia, pripremite svoje ušne membrane za najsvilenije dodire. Onako kako najbolje zna, Kreativna agencija Adverta, za vas je pripremila potoke prefinih tekućina koje će nježno stimulirati vaš mozak i davati signale da je vrijeme za opuštanje startalo. U standardnom „kids Sofa“ terminu očekujte hrpu vriske, osmijeha i najiskrenijih plesnih pokreta generacije koja dolazi, a poslije tvrdi i plesni disco za velike koji će uz vašu pomoć dirigirati i ritam bljeskanja zvijezda na nebu iznad Osijeka. Ponesite osmijehe, svilene košulje i haljine, lanene hlače i majice na svilene bretele i ispunimo dvorište PTFO-a sofasitikom”, pozivaju entuzijastično organizatori.

foto: facebook (Kreativna agencija Adverta)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kad će taj petak, da te opet na "In da sofa" odvedem ja?

Stiže nam još jedna “In da sofa” večer u Prolazu Matice Hrvatske

Polako nam stiže i zadnji petak u lipnju, s kojim dolazi i “In da sofa”. Kao i prije godinu dana, Više…

Svi programi započinju u 21 sat na prostoru ispred secesijskog zdenca

U subotu počinje 2. Panonski folklorni festival

U organizaciji Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i HKUD-a „Osijek 1862.“ u Osijeku će se od 22. do 25. lipnja 2019. godine održati 2. Panonski folklorni Više…

"Ovogodišnje će izdanje poslužiti kao vodič za autostopere koji se hrabro odluče na putovanje kroz vrijeme i prostor galaksije"

ReArt festival – Mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca

ReArt festival predstavlja mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca na kojem se može vidjeti stvaranje i razvoj Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Krivakovi osvrti i komentari vrijedna su i poticajna zapažanja što čitatelju često otvaraju neki možda i zasjenjen pogled na sam film - vele u HDFK

Profesor Krivak s ‘Filozofskog’ najbolji filmski kritičar u 2018.

Kad će taj petak, da te opet na "In da sofa" odvedem ja?

Stiže nam još jedna “In da sofa” večer u Prolazu Matice Hrvatske

Podržite ih i pogledajte što su mali umjetnici osmislili u samo pet dana!

Mališani imaju prvu ovogodišnju izložbu Ljetnog ateljea