KULTURA

In da Sofa: Silk Road Fest

Festival Puta Svile održat će se na tri destinacije: Osijek, Đakovo i Beli Manastir

Objavljeno 08.06.2019
Ivona Amidžić

“Drage čagerice i čageri, sofastične osobe koji redovno stvorite emocije prepune pozitivom nabijenih elemenata, pripremite svoje mišiće koji pokreću plesne nogice i provedite s nama nadolazeću subotu, 15. lipnja od 17.00 do 02.00 sata u dvorištu Prehrambeno – tehnološkog fakulteta u Osijeku”, započinju organizatori svoj poziv na “In da Sofa: Silk Road Fest”.

Naime, 2019. godina obilježava se kao hrvatsko-kineska godina kulture i turizma te se obilježava organizacijom prigodnih događanja. Jedno takvo prigodno, slobodno se može reći i ekskluzivno je i Festivala Puta Svile koji je 2018. godine uspješno organiziran u Zadru na kojem su uz Kinu sudjelovale i ostale zemlje Puta Svile.

Tri destinacije: Osijek, Đakovo i Beli Manastir

Na summitu ministara turizma zemalja 16+1 u Dubrovniku 2018. godine, a na inicijativu Ministarstva turizma, Republika Hrvatska dobila je priliku biti domaćin Festivala Puta Svile i 2019. godine. Festival Puta Svile održat će se upravo u Osječko-baranjskoj županiji u terminu od 14. do 16. lipnja 2019. godine, a realizacija Festivala odvijat će se na tri destinacije: Osijek, Đakovo i Beli Manastir.

Osječko-baranjska županija kao suorganizator festivala zajedno s Udrugom Festival Puta Svile svoj je događaj odlučila dodatno začiniti In da sofa: silk road fest partijem, nastavkom svečanog otvorenja Festivala, koji će se odviti spomenute subote 15. lipnja od 17.00 do 02.00 sati.

A “dress code”?

“Uz majstore za DJ pultom, gospodu Omke Polo i Milly Khan, koji su zabavljali i uzvanike na inauguraciji posljednjeg kineskog cara Puyia, pripremite svoje ušne membrane za najsvilenije dodire. Onako kako najbolje zna, Kreativna agencija Adverta, za vas je pripremila potoke prefinih tekućina koje će nježno stimulirati vaš mozak i davati signale da je vrijeme za opuštanje startalo. U standardnom „kids Sofa“ terminu očekujte hrpu vriske, osmijeha i najiskrenijih plesnih pokreta generacije koja dolazi, a poslije tvrdi i plesni disco za velike koji će uz vašu pomoć dirigirati i ritam bljeskanja zvijezda na nebu iznad Osijeka. Ponesite osmijehe, svilene košulje i haljine, lanene hlače i majice na svilene bretele i ispunimo dvorište PTFO-a sofasitikom”, pozivaju entuzijastično organizatori.

foto: facebook (Kreativna agencija Adverta)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Najavljene su loše vremenske prilike...

Festival Rockaraj u Valpovu ODGOĐEN!

Zbog najave lošeg vremena i vremenskih neprilika, open-air rock festival – Rockaraj, koji se trebao održati u subotu, 7. rujna Više…

Zagrijavanje za festival održat će se dan ranije uz najbolje rock hitove u acoustic izvedbi Dine Jelusića

Prvi open-air rock festival u Valpovu – Rockaraj 2019. – ODGOĐENO

  Pročitajte: ROCKARAJ FESTIVAL ODGOĐEN DO DALJNJEGA   Ove subote, 7. rujna s početkom u 19 h, u valpovačkom dvorcu Više…

Urban festival Osijek širi dobru vibraciju - Pogledajte kompletan program

Rujan je u znaku Urban Fest Osijek festivala

Nakon godinu dana pauze Urban Fest Osijek vraća se na lijevu obalu Drave, kod Katakombi i spreman je 13. i Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Zamislite ovo: dvorac Adamović-Cseh, kušanje vina, zalogajčići lokalnih specijaliteta, jazz koncert... Ma milina!

Drugi dio programa Wine & Bike manifestacije

Panona fest nudi mogućnost bijega iz urbane gužve u skrivene ruralne kutke Slavonije

Osmi Panona fest u Erdutu

Umjetnica je dobitnica Erste Grand Prix nagrade 2010. godine za skulpturu Indigo dijete

Otvorenje izložbe „Životinja“ kiparice Vlatke Škoro