ŽIVOT

Inicijativa mladih raspisala foto natječaj “Živi zdravo, hrani se zdravo”

U sklopu projekta "Uljepšajmo tržnicu", u suradnji s Tržnica d.o.o. raspisan je foto natječaj "Živi zdravo, hrani se zdravo"

Objavljeno 04.01.2022
Ivona Amidžić

U sklopu projekta “Uljepšajmo tržnicu”, u suradnji s Tržnica d.o.o. raspisan je foto natječaj “Živi zdravo, hrani se zdravo”, koji traje do 10. siječnja, u kojem se pozivaju mladi da osmisle koncept fotografije sa temom tržnice, proizvoda sa tržnice, održivog razvoja i zdravog načina života, prenosi Radio Osijek.

“Volite li ići na osječku tržnicu? Jesu li vam bitni domaći proizvodi? Odlazi li mlađa populacija na tržnicu?” pitanja su na koja pokušava odgovoriti tim studentica – projektom pod nazivom „Uljepšajmo tržnicu“, u suradnji s Tržnicom Osijek, žele mladima približiti kulturu i duh tržnice (poticanje na zdrav stil života, proaktivnost, održivi razvoj) te predstaviti tržnicu kao „kulturno dobro“ za koje se vrijedi brinuti.

Projekt je potekao iz natjecanja Shoot by Youth koji se održao 2021. godine, a namijenjen je bio prvenstveno mladima i cilj mu je bio prikazati problem zajednice, nekog mjesta ili grada te konačno rješenje i vlastite ideje kako to poboljšati.

„Htjeli bismo očuvati kulturu i duh tržnice (dugotrajna povijest odlaska građana na tržnicu i njihov suživot) te prenijeti na mlade ljubav i brigu o svom vlastitom zdravlju, o zaštiti okoliša i o lokalnoj zajednici. Cjelokupna svrha je privući mlade na tržnicu, razviti tržnicu, podići je na više standarde (eko, izgled, interaktivni sadržaji, informiranost mladih, pristupačnost, odnosno modernizacija) i proširiti potrebu za potrošnjom. Ciljana skupina su nam mladi, iz razloga što je to populacija koja najmanje posjećuje tržnicu te sa znanjem da budućnost ostaje na mladima vrijedno je dati priliku da se povežu s njom i da uvide zašto je tržnica važna vrijednost za zajednicu i pojedinca te kako je ona mjesto puno ljubavi i zajedništva“, istaknula je Viktorija Klasić, suradnica projekta “Uljepšajmo tržnicu”.

Zadatak sudionika foto natječaja je predati 1-5 fotografija s motivima koji ih vežu uz Glavnu tržnicu Osijek i općenito zdrav stil života u Slavoniji, a na natječaj su pozvani mladi od 18 do 28 godina.

Pobjednici će biti proglašeni 17. siječnja, a nagrade će biti dodijeljene na dan otvaranja izložbe, 30. siječnja. Želja je da izložba fotografija na glavnoj osječkoj tržnici bude trajna, kako bi „tržnica postala ugodnije mjesto za građane i posebno mlade.”

foto: arhiva

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U Slavoniji Uskrs je nezamisliv bez šarenih jaja, prethodno tome nas čeka Zeleni četvrtak gdje degustiramo zelene delicije, kao namaze, smootie, po idejama vještih i vrijednih ruku koje stvaraju prava mala umjetnička djela

Zeleni četvrtak na osječkim tržnicama

Ponovno se vraćamo Zelenom četvrtku, Veliki četvrtak 28.03.2024. koji označava posljednji dan korizme, a na taj dan navečer započinje vazmeno Više…

Cilj foto natječaja je pokazati ljepotu i jedinstvenu raznolikost Osječko-baranjske županije kroz godišnji kalendar

Foto natječaj za izbor najljepših amaterskih fotografija koje prikazuju i skrivene i otkrivene kutke naše županije

Osječko-baranjska županije je prije tri godine pokrenula foto natječaj za izbor najljepših amaterskih fotografija koje prikazuju i skrivene i otkrivene Više…

Ovaj je projekt kroz infrastrukturne radove, zapošljavanje stručnog kadra i nabavku potrebne opreme osigurao izvaninstitucijsku podršku djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, unaprijedio proces deinstitucionalizacije, razvoj socijalnih usluga, podršku u zajednici djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Centar Klasje – održana završna konferencija projekta “Zaslužujemo najbolje”

Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje danas je u 11:00 sati održao završnu konferenciju projekta Zaslužujemo najbolje (KK.08.1.3.04.0015) vrijednog Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša