ŽIVOT

Iris Hrvoj, vlasnica plesnog studija u Osijeku na izboru za DIVU GODINE!

Životna priča joj je bila sve samo ne laka, gotovo je umrla, a sada ima vlastiti plesni studio i, kažu polaznice, ona nije samo trenerica, ona je podrška, motivacija i velika prijateljica!

Objavljeno 11.12.2018
Antonela Verković

Iris Hrvoj rođena je u Zagrebu, ali naš grad joj je prije nekoliko godina postao dom iz kojeg, kaže, ne planira nikamo! Život ju zaista nije mazio, imala je meningitis i paralizu cijelog tijela, s čime se izborila, kao feniks iz pepela i sada motivira i razvedrava dane velikom broju žena u svom studiju ‘eMotion’.

Večeras naime, sudjeluje na dodjeli nagrada za Večernjakovu ‘Divu godine’. Riječ je o velikom projektu magazina i portala ‘Diva’, na što ju je prijavila njezina polaznica, a i naša autorica Josipa Maksimović.

TKO JE IRIS?

Preselila se iz Zagreba u Osijek i ovdje stvorila pravu malu oazu za sve ljubiteljice plesa – topao, vedar studio posebne energije.

Iris nije samo trenerica. Ona je puno više od toga. Iris je svakoj od nas prije svega prijateljica, velika podrška, motivacija, energija i snaga. Kroz ovaj studio smo naučile toliko toga ne samo o plesu, nego i o nama samima. Ma to je jedna posebna dimenzija! – riječi su jedne od polaznica i plesačica u Irisinu studiju ‘eMotion’.

Govoreći o studiju, Iris kaže – Ja sam doista krenula, kako bi se reklo, iz ničega, od nule. Partner i ja prodali smo sve što smo imali kako bih ja ovo pokrenula. Potpora za samozapošljavanje zaista mi je dobro došla i mnogo pomogla u samom početku. Radim, zapravo živim posao koji zaista volim, koji me ispunjava i vjerujem u uspjeh.

Iris je uvijek, snažna kakva je, vjerovala u uspjeh pa tako studio ‘eMotion’ vrlo uspješno djeluje već godinu dana i, kako kažu polaznice, ”tko jednom dođe kod Iris, više nikada ne odlazi!”

Kod Iris imate priliku zaplesati jazz ili pak chair dance – senzualni, ženstveni ples sa stolicom ili pak zadržavati dobru formu s pilatesom.

DIVA GODINE

Večernjakov portal i magazin ‘Diva’ pokrenuo je veliki projekt ‘Diva godine’, na koji su bližnji prijavljivali one žene iz svoje okoline koje iz dana u dan pokazuju svoju hrabrost, energiju, snagu i posebnost. Tako je Josipa Maksimović, njezina polaznica, a ujedno i naša autorica prijavila Iris u kategoriji ‘Novi početak’.

Više o priči koju je Josipa napisala o Iris, ali i samom projektu ‘Diva godine’ pročitajte na linku.

NOVI POČETAK

Iris je danas instruktorica plesa, a prije devet godina dobila je meningitis čija je posljedica bila paraliza cijelog donjeg dijela tijela, što ju je zaustavilo u daljnjem napretku i plesu.

Tad je imala 21 godinu, a riječ je o uistinu mučnom razdoblju. Naime, kako kaže Iris, doktori su rekli da će ostati slijepa, gluha ili paralizirana. Roditelje su već pripremili na najgore, a djevojke s puno lakšim oblicima meningitisa su umirale.

Ipak, nije se predala te je, zahvaljujući upornosti i vježbama, opet pohodala, a zatim i proplesala!

Josipa za Iris kaže kako je, na prvi pogled, prava malena “džepna Venera”, ali joj se u očima vidi posebna snaga koju odašilje: Što se tiče načina na koje treninzi funkcioniraju, studio je omanji pa samim time inicira prisniju atmosferu… Svaka je žena u studio ušetala s rečenicom „Ja ne mogu to i to, jer sam previsoka, predebela, preukočena.. Svaka je imala neku nesigurnost. I svakoj je posebno Iris dokazala da su prepreke samo u glavi i da je uz pravi pristup moguće postići sve – od senzualnosti, do rekreacije i odličnog tijela pa čak i pomaknuti vlastite granice.

Njih dvije večeras su na svečanoj dodjeli nagrada ‘Diva godine’ u Cineplexxu u City Centeru one East.

Pitali smo sinoć Iris kako se osjeća pred put i polazak na tako velik događaj, na što je ona odgovorila kako nije uopće svjesna toga svega, ali jedino što izdvaja je veelika, velika čast što je dio svega toga! Mi kažemo – zasluženo!

Iris, držimo fige! 🙂

FOTO: Iris Hrvoj (Facebook)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)

Record store day će se održati ispred jedine osječke prodavaonice gramofonskih ploča VinylMania Osijek

Record store day u Osijeku