ŽIVOT

Iskusite ledenu čaroliju zadnjeg vikenda adventa

Ovog vikenda pravac Tvrđa!

Objavljeno 18.12.2019
Ivona Amidžić

Mir, radost, iščekivanje, obitelj, slavlje, sreća, lampice, borovi, svijeće, kolači, cimet, topla čokolada… Sve su to asocijacije na najljepše doba u godini – božićno doba. Središte tog vremena je advent, priprema za blagdan Božića.

Ljubav Tvrđe i njenih posjetitelja neraskidiva je. Stoga su Turistička zajednica grada Osijeka i Grad Osijek kao organizatori ovogodišnjeg adventa odlučili ponovo pripremiti čarobno okruženje u kojem će advent zabljesnuti u svojoj punini. Advent se vraća kući. Advent se vraća u Tvrđu. Uz već poznatu ljepotu, Tvrđa će ovog adventa zasjati i nekim potpuno novim sjajem. Nekad nevidljivo parkiralište iza Rektorata postalo je ove godine raskošni trg Vatroslava Lisinskog, a ujedno i mjesto koje će se morati posjetiti ovog adventa.

Očekivati možete bogati glazbeni program koji traje od danas do nedjelje 22. prosinca, a što je sve u planu provjerite ispod:

U vrijeme adventa, gradovi diljem svijeta zabljesnu posebnim sjajem, okupljaju svoje stanovnike, privlače goste. Osijek je grad poznat po svojoj gostoljubivosti, druženju, prijateljstvu, stoga ne čudi kako je advent u Osijeku važna tema, nešto o čemu građani puno razmišljaju, raspravljaju, u čemu sudjeluju i uživaju. I tako treba biti, jer građani i svi naši gosti najvažniji su „sastojak“ čarolije adventa. Uspjeh adventa nisu lokacija, uloženi budžet ili broj kućica. Uspjeh adventa su sretni, bezbrižni i nasmijani ljudi, pozitivne emocije, sjaj u očima, zahvalnost, zajedništvo i ljubav.

Osim središnje manifestacije u Tvrđi koja će svakodnevno započinjati u popodnevnim satima, advent u gradu moći ćete doživjeti i tijekom dana, na još dvije lokacije.

Uz prepoznatljivi, tradicionalni, najveseliji tramvaj u Hrvatskoj, Božićni tramvaj na središnjem gradskom Trgu Dr. Ante Starčevića, koji posjećuje gotovo 15.000 ljudi u sezoni, centar grada dodatno će živnuti. U srcu grada, osječkoj dnevnoj sobi, također će se moći pojesti ukusan zalogaj, probati kuhano vino, ugrijati se čajem ili posjetiti maleni sajam rukotvorina i blagdanskih proizvoda u desetak kućica uz koje će se nalaziti i prozirna, zimska kupola s okićenim borom, kupola Prvog hrvatskog piva, Božićna pivnica u srcu grada.

Važan adventski program Osijeka je i Ledena bajka na gradskom klizalištu kod Sokola. Ove zime čeka nas puno toga novoga na najvećem klizalištu u Slavoniji. Glazba, aktivnosti i zabava za male i one malo veće, sportske igre i rekreacija, sve na ledu, u pokretu, u sjajno uređenom ledenom carstvu našeg grada.

Sve navedeno pomirit će ranije događaje, iskustva, želje i osigurati pravi ugođaj adventa kroz cijeli dan, kroz cijeli grad.

Program 1:

 • Ljubav u Tvrđi, 18h – 22h
 • Adventski lunapark
 • Prolaz 1000 želja
 • Novi trg
 • Šumica borova
 • Craft kupola
 • Wine&Disco
 • Središnji ured Djeda Mraza
 • Adventski vijenac
 • Ulica Furunica
 • Glazbena kupolica

Program 2:

 • Božićna pivnica u srcu grada, 10h – 20h

Program 3:

 • Ledena bajka na Sokolu, od 2.12., 17h – 20h

Ovog adventa, grad će disati kao jedno.
Ovog adventa, pokazat ćemo zajedništvo.
Ovog adventa, poklonit ćemo si ljubav.

Kontaktirati organizatore i saznati više detalja možete na službenoj Facebook stranici događaja.

foto: facebook (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Večeras je trebao biti zadnji dan programa "Kultura na kotačima", ali se zbog nepovoljnog vremena kojeg očekujemo navečer plan malo promijenio...

Kultura na kotačima odgađa raspored zbog vremena i priprema bonus iznenađenje!

Zbog najave nepovoljnih vremenskih uvjeta današnji planirani program Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku pomaknut je za četvrtak. Potpuni raspored zadnjeg Više…

Prostitucija, korištenje seksualnih igračaka, seksting, mitovi o spolnom zdravlju... Koja vas tema najviše zanima?

Interdisciplinarni simpozij “Stvari koje nismo smjeli reći… o seksualnosti” (27.2-1.3.) PROGRAM

Povodom 12. veljače, Dana seksualne i reproduktivne svijesti i slobode, održava se interdisciplinarni simpozij “Stvari koje nismo smjeli reći… o seksualnosti” koji Više…

Zajednički užitak u glazbi kod djece razvija samopouzdanje, socijalne vještine i emocionalnu inteligenciju

Besplatne ogledne radionice glazbenog programa Music Together u siječnju

Roditelji djece zainteresirani za ranu glazbenu edukaciju pozvani su na besplatne demo radionice koje će se održati u Dokkici (Keršovanijeva Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Alati koje je ovaj Zakon predvidio mogu znatno smanjiti financijske izdatke gradova i općina

Edukativna brošura za lokalne zajednice – Sve o provedbi Zakona o zaštiti životinja

Ukupan broj ozdravljenih je 2.063, a ukupan broj umrlih 103

Stožer: Potvrđen jedan novooboljeli u Hrvatskoj

Velika akcija Campus caffea - Popij jednu kavu i tako doniraj jednu kunu osječkoj Udruzi Devet Života

Humanitarka: Mačke ne smiju piti kavu, ali ova šalica kave će im svakako pomoći