ŽIVOT

Istrčani kilometri na Panonskoj utrci nose kunu više za KBC Osijek

S obzirom na to da utrka ove godine ima i humanitaran karakter, a svaki istrčani kilometar nosi kunu više za pomoć Kliničkom bolničkom centru Osijek

Objavljeno 07.05.2021
Ivona Amidžić

Četvrta po redu Panonska UTRKA – rekreativna utrka u srcu Slavonije održat će se tradicionalno ispred VK Iktus 8. svibnja s početkom u 18 sati.

Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare organizator utrke Marko Lasić, a potporu utrci uime Grada Osijeka dala je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš te uime Osječko-baranjske županije Tatjana Roth, pročelnica Osječko -baranjske županije za turizam, kulturu i sport.

“Sve je više utrka u našem gradu koje postaju tradicionalne utrke i koje iz godine u godinu imaju sve veći broj sudionika. Ovaj vikend pred nama je četvrta po redu Panonska utrka i ovo je prilika još jednom pozvati i male Osječanke i Osječane i one s najviše iskustva, te profesionalce i rekreativce da se prijave putem online aplikacije i sudjeluju u utrci. Uz to, naravno, i da se u ovim nenormalnim okolnostima pridržavaju epidemioloških mjera koje će biti osigurane. Ovo je prilika da uživamo u sportu u našem gradu i da se družimo na svježem zraku. Osijek živi sport punim plućima, zato otpočetka dajemo i stručnu i prostornu i financijsku potporu Panonskoj utrci”, istaknula je zamjenica Gamoš.

Kako su vremena doista neobična, organizatori su priredili i virtualnu utrku. Naime, u subotu će se trčati krug od pet kilometara oko osječkih mostova sa startom i ciljem ispred Iktusa na promenadi, no zainteresirani će u Panonskoj utrci moći sudjelovati i online.

“Potrebno je prijaviti se na www.panonskautrka.hr, istrčati od 29. travnja do 8. svibnja bilo gdje i koliko god kilometara te poslati snimak zaslona svog osobnog rezultata koji pokazuje datum, točnu udaljenost, vrijeme i naziv trkača i gpx rutu gdje je trčao”, pojasnili su organizatori utrke.

S obzirom na to da utrka ove godine ima i humanitaran karakter, a svaki istrčani kilometar nosi kunu više za pomoć Kliničkom bolničkom centru Osijek, organizatoru je zahvale uputio i dr. Domagoj Drenjančević, pomoćnik ravnatelja KBC Osijek za kvalitetu.

“Sudionici utrke svojom aktivnošću pomoći će i omogućiti kvalitetnije liječenje najtežih bolesnika u KBC-u Osijek. Ovo je zaista jedna lijepa gesta. U ime svih onih koji će se liječiti i čiji standard će se povećati, iskreno zahvaljujem organizatoru, sudionicima i svima onima koji su uključeni u podršku ovog događaja”, kazao je dr. Drenjančević.

Muško-ženska utrka trčat će se na 5000 metara, a dječja utrka od 3 do 10 godina na 300 metara. Cilj utrke je doći do 20 000 istrčanih kilometara i donacije od 20 000 kuna za KBC Osijek. Događaj će se odvijati u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama, otvorenog je karaktera i ulaznice se ne naplaćuju.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ove godine je na turniru prijavljeno osam odjela/zavoda/klinika koji će utakmicama u dvije skupine izboriti polufinalne i finalne utakmice

25. Malonogometni turnir djelatnika KBC Osijek pod nazivom “Zajedno u ratu, zajedno u miru”

U subotu 18. Svibnja održava se 25. Malonogometni turnir djelatnika KBC Osijek pod nazivom “Zajedno u ratu, zajedno u miru”. Više…

Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

Uređaj predstavlja jednu od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda, koja omogućuje preciznu i točnu dijagnostiku, čak i najmanjih tumora veličine dva do tri milimetara

Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj vrijedan 2,8 milijuna eura

Klinički bolnički centar dobio je novi PET/CT uređaj za Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijednosti 2,8 Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Jedan on najnovih modnih savjeta za 2024. sezonu su jarke boje kojih se mnogi plaše iskombinirati u njihov stil. Mali dodatci žarkih boja poput torbica i ruksaka odmah mogu poboljšati cijeli šarm vašeg izgleda. 

Praktični modni savjeti za 2024. sezonu

Najbolja potvrda visoke kvalitete vina vinarije Perak su mnogobrojne medalje i šampionska priznanja osvojena na sajmovima u zemlji i inozemstvu.

Četvrtak u Vinoteci Vinita – Vinarija Perak

Očekuju nas Igraonice za kerovce koje će voditi Alenka Medak, a ove godine Povratak otpisanih imat će i Šank za kerovce, kako i čime će se sve na njemu častiti najdlakaviji gosti eventa morat ćete saznati uživo.

[NAJAVA] 9. Povratak otpisanih