ŽIVOT

Ivan 1955 godište i Božica 1960 godište mole pomoć dobrih osoba. Bolesni su i žive u neljudskim uvjetima od 960,00 kn socijalne pomoći

Kuća je drvena, jako stara, u raspadnom stanju. Po zidovima se nalazi plijesan i crnilo. Zidovi su drveni, stari i puni rupa. Sve je toliko staro i trulo da otpada sa stropa i zidova. U zraku se osjeti vlaga, a vidljive su gljivice, crnilo i rupe po svim zidovima. Pod u kući je drven, star, trul i propada.

Objavljeno 13.01.2022
Darija Kovačić

Obitelj živi na adresi Brođani 24. Okolica Karlovca. U kućanstvu žive Ivan Grubač 1955 godište i Božica Gagovski 1960 godište. Žive u 16m2 prostora. Vrlo mali prostor. Kuća je drvena, jako stara, u raspadnom stanju. Po zidovima se nalazi plijesan i crnilo. Zidovi su drveni, stari i puni rupa. Sve je toliko staro i trulo da otpada sa stropa i zidova. U zraku se osjeti vlaga, a vidljive su gljivice, crnilo i rupe po svim zidovima. Pod u kući je drven, star, trul i propada. Imaju stari mali krevet, prastari stol, prastare ormare, a prozori su šuplji.

Cijela kuća je šuplja, kroz koju se osjeti propuh. Stepenice koje vode u kuću su drvene, stare i oronule, koje svakog trenutka mogu propasti i netko može stradati. Wc je vanjski, takozvani poljski, star, kroz koji je propuh jer je otvoren. Žive od 960,00 kn zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Karlovac i s time još plaćaju režije. Drugog prihoda nemaju.

Oboje su dosta teško bolesni, u više navrata liječeni u bolnicama i klinikama. Ivan Grubač između ostalih bolesti ima i Tuberkolozu i liječen je u bolnici Klenovnik. Također boluje i od tumora u glavi. Zbog teškog financijskog stanja nisu u mogućnosti odlaziti liječniku, jer su udaljeni oko 15 km od bolnice, a javnog prijevoza nema.

Trebaju hranu, higijenske potrepštine i drva za ogrjev, a vesele se kada bi ljudi pomogli kako bi izmijenili prozore, jer bi im bilo toplije, a koliko god grijali kroz njih puše hladan zrak. Bili bi sretni kada bi u kući pokrili rupe u zidovima i pokrečili da im je barem malo toplije. S obzirom na to da kod svake jače kiše rijeka Kupa dođe do kuće i u kuću pod je strunuo i propao, pa ga je potrebno hitno popraviti. Na kući je potrebno popraviti krov. Nedaj Bože potresa kuća bi se raspala. Volonteri Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba, Župnik koji je nadležan za navedenu obitelj, mnogobrojni novinari i susjedi, svjedoci su da je navedenoj obitelji hitno potrebna pomoć svih osoba dobrog srca, koji će spasiti život jedne nesretne obitelji koja bi pod starije dane trebala živjeti u boljim uvjetima, kojoj bi odlazak liječniku predstavljao spas.

Temeljem suglasnosti ovjerene kod Javnog Bilježnika Nina Bubaš Magličić u Karlovcu broj: OV-4704/2021 od strane Ivana Grubača i Božice Gagovski, Brođani 24., molimo pomoć uplatiti na račun Udruge: HUPŽNDS. IBAN: HR4824020061101034912. Swift/bic: ESBCHR22.

Navedeni račun može primati uplate iz cijelog svijeta i u svim valutama. Pristigla pomoć biti će odmah bez odgode predana obitelji. Obitelj je kod navedenog Javnog Bilježnika ovjerila suglasnost da se donacije i pomoći uplaćuju preko Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima, Ivekovićeva ulica 35. Zagreb, skraćeni naziv HUPŽNDS, jer nemaju otvoren osobni račun preko kojeg bi mogli primati pomoć, ali sve je pod kontrolom nadležnih Institucija RH i svaka uplaćena pomoć biti će odmah predana obitelji, a konačni izvještaj dostavljen Institucijama i obitelji.

U stalnom su kontaktu volonteri Udruge, Župnik, novinari i Državne Institucije te svi zajedno želimo ovoj obitelji bolji život. Hvala svim osobama dobrog srca koji će spasiti život jedne starije nesretne obitelji. Oni koji se žele uvjeriti u istinitost to mogu osobnim odlaskom do njih. Malo je teže za pronaći jer je izolirano od svega, ali uz dobru volju sve se može. Uz financijsku pomoć za navedeno mole pomoć i u hrani, higijenskim potrepštinama i drvima za ogrjev.

Ako niste u mogućnosti osobno doći, hranu i higijenske potrepštine možete slati poštom direktno obitelji na adresu: Obitelj Grubač, Ivan Grubač, Brođani 24. Karlovac, 47000. A možete dostaviti i nama kao Udruzi pa ćemo mi predati njima odmah po primitku. Možete im pomoći i odlaskom direktno do njih.

Dokumentacija koja je sastavni dio ove objave i slike dokazuju sve što smo naveli. Oni koji se odluće pomoći želimo naglasiti da će pristigla pomoć odmah biti predana obitelji, bez odgode, a Ivan i Božica imaju potpuno povjerenje u nas jer su nam kao dokaz tome i ovjerili suglasnost kod Javnog Bilježnika, a njihov Župnik naveo je u potvrdi i preporuci isto što i mi te da ćemo mi kao Udruga prikupljati pomoć, što je jedino sigurno i na zakonu utemeljeno.

Prikupljanje pomoći je produljeno jer se pomoć do sada nije uspjela prikupiti.

Informacije za uplatu pomoći Ivanu i Božici:

IBAN: HR4824020061101034912.
Erste&Steiermarkische bank d.d.
Swift/bic: ESBCHR22.
Primatelj: HUPŽNDS. Skraćeni naziv Udruge.
Model: 00
Poziv na broj: 1955-1960.
Opis: Za obitelj Grubač/Gagovski.

Mi ih redovito obilazimo i brinemo o njima. Redovito im odvezemo sve što se prikupi. Vozimo ih liječniku, platiti režije, u trgovinu, i brinemo o svim njihovim potrebama.

Ivan i Božica zahvaljuju se svima.

Kontakt u vezi obitelji i organizatori akcije:

HRVATSKA UDRUGA ZA POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA, DJECI I SIROMAŠNIMA
Skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS
Ivekovićeva ulica 35. Zagreb. I.kat.
OIB: 47407637610
Registrirano kod: REPUBLIKA HRVATSKA.
Gradski ured za opću Upravu Grada Zagreba.
Registarski broj: 21011908
IBAN: HR4824020061101034912.
Swift/bic: ESBCHR22. Erste&Steiermarkische bank d.d.
Kontakt: 099 676 5246
Email: [email protected].

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Pokazuje se da je ovakav servis doista bio potreban udrugama i imamo brojne upite koji se odnose na socijalno uključivanje, volonterski menadžment, mobilizacije zajednice, vođenje financija, revizije..."

Hvalevrijedan projekt besplatne pomoći udrugama: Savjeti o vođenju, financijama, projektima…

U Hrvatskoj je registrirano više od 50.000 udruga, od čega se socijalnom djelatnošću bavi skoro 8% udruga. Osnovati udrugu nije Više…

Kuća je drvena, jako stara, u raspadnom stanju. Po zidovima se nalazi plijesan i crnilo. Zidovi su drveni, stari i puni rupa. Sve je toliko staro i trulo da otpada sa stropa i zidova.

Bolesni Ivan i Božica iz okolice Karlovca mole sve dobre ljude za pomoć. Žive u nehumanim uvjetima od samo 960,00 kn mjesečne socijalne pomoći

Bolesni Ivan i Božica iz okolice Karlovca mole sve dobre ljude za pomoć. Žive u nehumanim uvjetima od samo 960,00 Više…

I u ovoj su nesreći vatrogasci iskazali nesebičan angažman u pomoći kolegama kao i obiteljima izbjeglim od ratnog razaranja

Vatrogasni angažman u pomoći Ukrajini

Nakon 28 dana ruske invazije na Ukrajinu, potreba za pomoći ovoj zemlji i njezinim građanima svakim danom sve je veća. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Strossmayerovoj ulici postavljene su fiksne kamere za nadzor brzine, nalaze se kod kućnih brojeva 239 i 320...

Nove-stare kamere u Strossmayerovoj ulici?

Sutra 13. kolovoza od 9 sati na osječkoj tržnici možete razmijeniti stvari na još jednom izdanju tradicionalnog modnog buvljaka...

Tradicionalni modni buvljak na Tržnici ne ide na godišnji odmor

Županijska organizacija HNS-a Osječko-baranjske županije i podružnica HNS Osijek organiziraju jubilarnu podjelu napitaka hodočasnicima...

Jubilarna podjela napitaka hodočasnicima u Aljmašu