ŽIVOT

Izmjena odluke o ograničavanju okupljanja za Dan sjećanja – HUBOL: Ovo je licemjerje i kukavičluk

"Obilježavanje sjećanja na hrabrost i žrtve branitelja zaslužuje čin hrabrosti da se prizna da nam je epidemija izmakla kontroli i čin žrtve da sve napravimo da epidemiju zauzdamo..."

Objavljeno 10.11.2020
Ivona Amidžić

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) ocijenila je u utorak, nakon izmjene odluke o ograničavanju okupljanja, kako obilježavanje Dana sjećanja kršenjem protuepidemijskih mjera prlja sjećanje na žrtvu branitelja Vukovara i ostalih hrvatskih gradova.

“Obilježavanje Dana sjećanja kršenjem protuepidemijskih mjera prlja sjećanje na žrtvu branitelja Vukovara i svih ostalih hrvatskih gradova i predstavlja čin licemjerja i kukavičluka. Sve ono što branitelji nisu bili”, navodi HUBOL u objavi.

HUBOL ističe da obilježavanje sjećanja na njihovu hrabrost i žrtve zaslužuje isto takav čin – čin hrabrosti da se prizna da nam je epidemija izmakla kontroli i čin žrtve da sve napravimo da epidemiju zauzdamo pridržavanjem istih mjera koje vrijede za sve nas, u svim životnim situacijama.

“Mi zdravstveni djelatnici obilježit ćemo ga na svoj način – na svojim radnim mjestima – na prvim linijama obrane od epidemije čuvajući svaki život kao da je nas najbliži- isto kako su i oni nekad čuvali nas. Hvala im do vječnosti”, poručuju iz HUBOL-a.

Nacionalni stožer izmijenio je u ponedjeljak Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, po kojoj se do 30. studenoga epidemiološke mjere ne primjenjuju na okupljanja koja se organiziraju radi obilježavanja blagdana i neradnih dana iz Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima.

Okupljanje se može održati samo u skladu s epidemiološkim okvirom koji, na prijedlog organizatora, izradi Hrvatski zavod za javno zdravstvo i uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

(Hina)

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Hrvatski liječnički zbor na razini cijele Hrvatske objedinjuje čak 140 stručnih društava. Riječ je o najstarijem društvu liječnika u Hrvatskoj.

Obilježeno 150. godina postojanja Hrvatskog liječničkog zbora podružnice Osijek

U subotu je u Osijeku svečano obilježena 150. obljetnica postojanja Hrvatskog liječničkog zbora podružnice Osijek. Riječ je o najstarijem društvu Više…

Predstavnici Židovske općine Osijek, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka danas su položili vijence kod spomenika ,,Majka i dijete” u Osijeku u Parku Oskara Nemona, osječkog kipara židovskog podrijetla koji je autor spomenika i po komu je nazvan park

Obilježen Jom Hašoa, Dan sjećanja na žrtve holokausta

U povodu obilježavanja Jom Hašoe, Dana sjećanja na žrtve holokausta, predstavnici Židovske općine Osijek, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka danas Više…

Novi ciklus Programa osječkog smanjivanja težine počinje u utorak, 7. veljače, a uvodna će se predavanja održati u Sokol Centru 2. i 3. veljače 2023. godine (četvrtak i petak).

POST – osječki program mršavljenja bez vježbanja i zabrana najučinkovitiji je na svijetu

POST – program mršavljenja bez vježbanja i zabrana najučinkovitiji je na svijetu, tvrde organizatori i liječnici koji ga provode. Novi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije