SPORT

Iznimno uspješan vikend u Virovitici!

Hvale vrijedni rezultati osječkih karate klubova :D

    Objavljeno 04.03.2019
    Antonela Verković

    1. karate turnir KARATE FEST 2019. održan u gradu Virovitica okupio je 450 natjecatelja iz 67 klubova iz Hrvatske,BiH,Srbije,Slovenije,Mađarske i Rumunije.

    Za karate klub Hrvatski sokol u kata disciplini nastupili su FRAN SELIGMAN, FESTETICS de TOLNA,NIMAI KOVAČEV, ISKRA  i SAŠA RAJKOVIĆ. Na našu žalost na turniru nisu nastupili Katia Šegavčić i Ema Alšić.

    U zahtjevnim konkurencijama naši mladi kataši postigli su odlične rezultate osvojivši  dva (2) ZLATNA  i dva (2) SREBRNA odličja.

    Fran Seligman naš dvostruki državni prvak u katama iako pod pritiskom upale grla i temperature u kategorijama UČENICI i MLAĐI KADETI osvojio je potpuno zasluženo DVA ZLATNA ODLIČJA !

    Svoj prvi nastup na međunarodnom turniru ostvarila je Nika Festetics de Tolna i osvojila SREBRNO odličje,a da nije bilo nekorektne odluke sudačkog zbora mogla je osvojiti zlatno odličje.

    Još mlađi kataš Nimai Kovačev u mlađoj cicibanskoj kategoriji također je potpuno zasluženo osvojio SREBRNO odličje u svom prvom nastupu !

    Posebice i s velikim zadovoljstvom popratili smo prve nastupe naših najmlađih kataša sestre i brata Iskre i Saše Rajković (tek im je 6 godina) koji su ostali bez odličja ali su na nas ostavili snažan dojam potencijala koji će uz stručan i sustavan rad vrlo brzo doseći natjecateljsku razinu za osvajanje odličja – istaknuli su iz kluba.

    IZVRSNI I NATJECATELJI KK ESSEKER

    Natjecatelji Karate kluba Esseker su u subotu 2. 3. 2019. nastupili na Karate festu u Viriovitici na kojem je nastupilo 520 natjecatelja iz 66 klubova predstavnika 8 država.

    Na ovom natjecanju su uglavnom nastupili natjecatelji koji su u fazi pripreme za Prvenstvo Hrvatske u katama i borbama.

    U katama su najuspješnije bile učenice ekipno koje su osvojile 1. mjesto

    U sastavu Lara Gudelj. Dora Andrić i Mia Štefančić.

    Nastupio je i kata tim mlađih kadetkinja u sastavu Martina Sekulić Bela Balaš i Dora Andrić ali su nažalost pogrešnim izborom kate u prvom kolu ostale bez medalje.

    U borbama je najbolji rezultat ostvario Luka Lovković koji je u kategoriji mlađih učenika do 34 kg osvojio 1. mjesto.

    U kategoriji učenika do 34 kg je nastupio Marino  Đukić ali je izgubio meč za 3. mjesto te ostao bez medalje.

    Dobre mečeve je odradio i mlađi kadet Petar Gudelj koji je u kategoriji do 57 kg. osvojio 3. mjesto, isto kao i u starijoj kategoriji kadeta u kojoj je također uspio ostvariti plasman na 3. mjesto.

    Dobar rezultat je postigao i naš najstariji natjecatelj Borna Gudelj koji je u kategoriji juniora do 68 kg došao do finala o kojem je odradio meč bez bodova te je odlukom sudaca pobjeda otišla na stranu suparnika.

    FOTO: KK Esseker (priopćenje)

     

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa dvije natjecateljice. U kategoriji juniorki nastupila je Dora Dragovan -49kg i Dea Marković -53kg.

    Taekwondo – TK Osijek na Austrian open youth 2024 natjecanju

    31.08.2024.  i 01.09.2024. U sportskoj dvorani u Beču održan je turnir pod nazivom Austrian open youth E-2 klase za skupljanje Više…

    U Čakovcu je 31. 8. 2024. održan Međimurje open što je prvo natjecanje u nastavku sezone. Nastupili su i natjecatelji karate kluba Esseker koji su ljetnu stanku iskoristili u pripremi za nastavak sezone

    Dvije medalje za Karate klub Esseker

    U Čakovcu je 31. 8. 2024. održan Međimurje open što je prvo natjecanje u nastavku sezone. Nastupili su i naši Više…

    Tri zlata za Karate Akademiju Osijek na jakom Karate natjecanju u Čakovcu

    28. Međimurje OPEN Croatia 2024 Tri zlata za natjecatelje Karate Akademija Osijek

    Čakovec je bio domaćin 28. Karate natjecanja Međimurje OPEN 2024. Što je ujedno bilo i prvo karate natjecanje u nastavku Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Naši su sugrađani, među kojima su bili i predstavnici Grada i Županije, imali priliku čestitati dvojcu iz AK Slavonija-Žito na velikom uspjehu i poželjeti joj još puno odličja na budućim natjecanjima

    Mia Wild: Vjerovala sam da mogu do medalje

    Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa dvije natjecateljice. U kategoriji juniorki nastupila je Dora Dragovan -49kg i Dea Marković -53kg.

    Taekwondo – TK Osijek na Austrian open youth 2024 natjecanju

    ŽNK Osijek zabilježio je pobjedu protiv Spartak Myjave, te će igrati finalnu utakmicu u subotu, 7. rujna, protiv Peamount Uniteda koji je u prvoj utakmici pobijedio FC Dinamo-BSUPC

    Osječanke u finalu kvalifikacija za UEFA Ligu prvakinja