SPORT

Iznimno uspješan vikend u Virovitici!

Hvale vrijedni rezultati osječkih karate klubova :D

    Objavljeno 04.03.2019
    Antonela Verković

    1. karate turnir KARATE FEST 2019. održan u gradu Virovitica okupio je 450 natjecatelja iz 67 klubova iz Hrvatske,BiH,Srbije,Slovenije,Mađarske i Rumunije.

    Za karate klub Hrvatski sokol u kata disciplini nastupili su FRAN SELIGMAN, FESTETICS de TOLNA,NIMAI KOVAČEV, ISKRA  i SAŠA RAJKOVIĆ. Na našu žalost na turniru nisu nastupili Katia Šegavčić i Ema Alšić.

    U zahtjevnim konkurencijama naši mladi kataši postigli su odlične rezultate osvojivši  dva (2) ZLATNA  i dva (2) SREBRNA odličja.

    Fran Seligman naš dvostruki državni prvak u katama iako pod pritiskom upale grla i temperature u kategorijama UČENICI i MLAĐI KADETI osvojio je potpuno zasluženo DVA ZLATNA ODLIČJA !

    Svoj prvi nastup na međunarodnom turniru ostvarila je Nika Festetics de Tolna i osvojila SREBRNO odličje,a da nije bilo nekorektne odluke sudačkog zbora mogla je osvojiti zlatno odličje.

    Još mlađi kataš Nimai Kovačev u mlađoj cicibanskoj kategoriji također je potpuno zasluženo osvojio SREBRNO odličje u svom prvom nastupu !

    Posebice i s velikim zadovoljstvom popratili smo prve nastupe naših najmlađih kataša sestre i brata Iskre i Saše Rajković (tek im je 6 godina) koji su ostali bez odličja ali su na nas ostavili snažan dojam potencijala koji će uz stručan i sustavan rad vrlo brzo doseći natjecateljsku razinu za osvajanje odličja – istaknuli su iz kluba.

    IZVRSNI I NATJECATELJI KK ESSEKER

    Natjecatelji Karate kluba Esseker su u subotu 2. 3. 2019. nastupili na Karate festu u Viriovitici na kojem je nastupilo 520 natjecatelja iz 66 klubova predstavnika 8 država.

    Na ovom natjecanju su uglavnom nastupili natjecatelji koji su u fazi pripreme za Prvenstvo Hrvatske u katama i borbama.

    U katama su najuspješnije bile učenice ekipno koje su osvojile 1. mjesto

    U sastavu Lara Gudelj. Dora Andrić i Mia Štefančić.

    Nastupio je i kata tim mlađih kadetkinja u sastavu Martina Sekulić Bela Balaš i Dora Andrić ali su nažalost pogrešnim izborom kate u prvom kolu ostale bez medalje.

    U borbama je najbolji rezultat ostvario Luka Lovković koji je u kategoriji mlađih učenika do 34 kg osvojio 1. mjesto.

    U kategoriji učenika do 34 kg je nastupio Marino  Đukić ali je izgubio meč za 3. mjesto te ostao bez medalje.

    Dobre mečeve je odradio i mlađi kadet Petar Gudelj koji je u kategoriji do 57 kg. osvojio 3. mjesto, isto kao i u starijoj kategoriji kadeta u kojoj je također uspio ostvariti plasman na 3. mjesto.

    Dobar rezultat je postigao i naš najstariji natjecatelj Borna Gudelj koji je u kategoriji juniora do 68 kg došao do finala o kojem je odradio meč bez bodova te je odlukom sudaca pobjeda otišla na stranu suparnika.

    FOTO: KK Esseker (priopćenje)

     

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje kontrolno natjecanje pred nastupajuća Prvenstva i Kup Hrvatske.

    Tri medalje za Karate klub Esseker u Banja Luci

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje Više…

    Na natjecanju je nastupilo 765 natjecatelja iz 97 klubova i 7 država, a natjecatelji i natjecateljice Karate akademije su ostvarili odlične rezultate

    6. medalja za članove Karate Akademija Osijek u Rijeci !!

    U subotu 23.3.2024. članovi Karate Akademija Osijek nastupili su na međunarodnom karate natjecanju TAD CUP Rijeka te ostvarili odlične rezultate. Više…

    Članovi Karate Akademija Osijek po prvi puta su nastupili na ovako brojnom i velikom natjecanju i ostvarili zapažene rezultate.

    Karate Akademija na Grand Prix Bratislava natjecanju

    Od 15-17.3.2024. u Bratislavi ( SLovačka ) održalo se 44. po redu GRAND PRIX SLOVAKIA koji je brojio 3500 natjecatelja Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!