ŽIVOT

Izviđači pomažu, volontiraju, druže se i brinu o drugima

Osječki Javorovci ovog su vikenda obilježili Svjetski dan bolesnika i družili se na Bajeru, a pozivaju zainteresirane da im se pridruže na nekoj od idućih aktivnosti.

Objavljeno 12.02.2023
Darija Kovačić

Za Svjetski dan bolesnika članovi Izviđačkog kluba Javor posjetili su Dom za starije i nemoćne Osijek i korisnike darivali voćem. Jedna od važnih poruka izviđačkog načina života je briga o drugima kao i međugeneracijska solidarnost ali i pružanje pomoći i potpore osobama kojima je ista potrebna.

U subotu su najmlađi članovi (poletarci i pčelice iz družine Jagoda) posjetili su Bajer Jug II gdje su zajedno s članovima UI Slavonski hrast nastavili aktivnosti započete 2. veljače kada su obilježili Svjetski dan močvara i močvarnih staništa u sklopu projekta Izviđački koraci za održivi razvoj, sufinanciranog sredstvima Ministarstva obrazovanja i znanosti RH. Na poludnevnoj aktivnosti, uz lijepo zimsko sunce uživali su, šetali, igrali se i savladavali znanja o staništima uz vodu, a nije prošlo bez vatrice i dobre kobasice ispečene u prirodi.

Predstavnici OS Javorovaca sudjelovali su na susretu izviđačkih voditelja Regije Istok u Čepinu (Vrtna Bajka) u organizaciji Odreda izviđača Suncokret iz Čepina. Svojim dolaskom na Skupštinu u Jarminu, podržali su i rad Udruge katoličkih izviđača Jarmina.

Uskoro članovi Javora idu na prvo međunarodno putovanje ove godine i to u Crnu Goru, u Herceg Novi (17-19.2.), slijedi proslava 22. rođendana na temu POZNATI SKAUTI (18.2.), obilježavanje Dana Sjećanja na osnivača skautizma BP DAY (22.2.), pripreme za volontiranje (13.2) u osječkom ZOO Vrtu te odlazak na Zimski kamp NOSKOVCI (24.-26.2.).

U tijeku su prijave za izlete u Veliku POZDRAV PROLJEĆU (19.3.) za učenike od petih razreda osnovne škole, srednjoškolce i ostale zainteresirane. Uskoro kreću prijave za izlet u Zagreb (1.4.) IGRAJMO SE ZDRAVO za učenike nižih razreda OŠ. Na aktivnosti, osim članova, mogu se prijaviti svi zainteresirani.

Više o svemu možete naći na web stranici udruge Javor.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

UI Slavonski Hrast poziva djecu i mlade u izviđače, a posebno volontere iznad 14 godina koji vole prirodu, timski rad i žele steći korisne vještine za život.

31. godina volontiranja Udruge izviđača “Slavonski hrast” Osijek

U utorak, 20. veljače 2024. godine Udruga izviđača „Slavonski hrast“ iz Osijeka održala je 31. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu u Više…

Svijeću je zapalio betlehemskim svjetlom koje su članovi Udruge izviđača Slavonski hrast i Izviđačkog kluba Javor iz Osijeka donijeli iz Linza u Osijek.

[FOTO] Betlehemskim svjetlom župan Mato Lukić upalio drugu adventsku svijeću u Osijeku

Župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić upalio je sinoć (10. prosinca 2023. godine) drugu svijeću na adventskom vijencu ispred konkatedrale sv. Više…

Nakupine plastike i dalje gore unutar podzemnog požara. Preporuka je da se hrana, prvenstveno voće i povrće, dobro opere i guli prije konzumacije, da se izbjegava konzumacija lisnatog povrća i isto tako, kada govorimo o hrani za životinje, jako je važno da životinje, također ne jedu hranu koja je bila izložena tom dimu. Iz tog razloga su bile preporuke da se životinje drže na zatvorenom.

U ponedjeljak nema nastave u pojedinim osnovnim i srednjim školama, preporuka je da se sve aktivnosti na otvorenom ne održavaju

Nakon danas (8. listopada 2023. Godine) održane sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, u prostorijama Osječko-baranjske županije održana je konferencija Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša