ŽIVOT

Izviđači: Provedene hvale vrijedne aktivnosti, ali osmišljen i vrlo ambiciozan plan

Izviđački park na Jugu 2 je postao mjesto okupljanja i druženja svih građana pod motom ''djelić prirode u našem susjedstvu'' ... :)

Objavljeno 19.02.2019
Antonela Verković

Udruga izviđača „Slavonski hrast“ održala je svoju redovnu godišnju skupštinu koja je ove godine bila ujedno i izborna. U narednom dvogodišnjem razdoblju udrugu će i dalje voditi predsjednik Zlatko Nikšić, uz pomoć dva dopredsjednika Silvije Tibor-Kovač i Zdenka Popovića. Skupština je prihvatila izvješće o radu za proteklu godinu u kojoj je bilo mnogo značajnih aktivnosti od kojih treba istaknuti prije svega provedbu projekata „Izviđačka učionica u prirodi“ i „Djeluj pozitivno – nisi sam“ koji su ostvareni uz potporu Grada Osijeka.

Ispunjavajući svoju društvenu ulogu, izviđači su u provedbu programskih sadržaja ovih projekata uključili i značajan broj učenika osnovnih škola koji nisu članovi udruge. Osim toga u protekloj su godini nastavljene, uz potporu Zaklade Slagalica, aktivnosti na uređenju izviđačkog parka na jezeru „Bajer“ u Gradskoj četvrti „Jug 2“. Izviđači „Slavonskog hrasta“ posebno su ponosni na činjenicu da je izviđački park u tom dijelu grada postao mjesto okupljanja i druženja svih građana pod motom „djelić prirode u našem susjedstvu“.

Skupština je također usvojila i vrlo ambiciozan plan rada za naredno razdoblje u kojem značajno mjesto zauzimaju edukacija i osposobljavanje volontera za provedbu programskih aktivnosti, te organizacija Izviđačkog ljetnog kampa na otoku Prviću, u suradnji sa Savezom izviđača Osječko-baranjske županije.

U godini u kojoj osječki izviđači obilježavaju stotu obljetnicu pisane povijesti izviđačkog – skautskog pokreta u našem gradu, „hrastovci“ će proslaviti i dva svoja značajna jubileja: 25-tu obljetnicu djelovanja udruge, ali i pedeset godina od osnivanja Odreda izviđača zrakoplovaca „Franjo Kluz“ čiju tradiciju i kontinuitet djelovanja nosi udruga „Slavonski hrast“. Značajna društvena priznanja poput Povelje zahvalnosti i Zelene povelje Osječko-baranjske županije i Pečata Grada Osijeka potvrda su doprinosa koji udruga svojim aktivnostima daje lokalnoj zajednici.

Tim povodom je za 23. veljače zakazana svečana sjednica skupštine s akademijom na kojoj će, uz prigodni program, biti dodijeljena spomen-priznanja zaslužnim članovima i svima koju su djelovanju udruge dali svoj doprinos.

FOTO: Udruga izviđača ”Slavonski hrast” (priopćenje)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Riječ je o javnom natječaju za dodjelu sredstava regionalnim turističkim zajednicama na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024.

Turističkim zajednicama dodijeljeno preko 6 milijuna eura za 155 projekata

Danas je održana 32. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice na kojoj su članovi Vijeća, između ostalog, usvojili odluke o Više…

UI Slavonski Hrast poziva djecu i mlade u izviđače, a posebno volontere iznad 14 godina koji vole prirodu, timski rad i žele steći korisne vještine za život.

31. godina volontiranja Udruge izviđača “Slavonski hrast” Osijek

U utorak, 20. veljače 2024. godine Udruga izviđača „Slavonski hrast“ iz Osijeka održala je 31. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu u Više…

Svijeću je zapalio betlehemskim svjetlom koje su članovi Udruge izviđača Slavonski hrast i Izviđačkog kluba Javor iz Osijeka donijeli iz Linza u Osijek.

[FOTO] Betlehemskim svjetlom župan Mato Lukić upalio drugu adventsku svijeću u Osijeku

Župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić upalio je sinoć (10. prosinca 2023. godine) drugu svijeću na adventskom vijencu ispred konkatedrale sv. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Na jedinstveni teniski turnir prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske

Osijek u znaku sporta – započeo DNNA Ladies Tennis Tournament

Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

[FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama

U pratnji animatora, i profesora, djeca će se zabavljati te uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike.

Francuska alijansa – Ljeto s Franom