CRNA KRONIKA

Izvukli novac lažnim potvrdama

62-godišnjak i 36-godišnjakinja su prijevarom oko bespovratnih sredstava europskog fonda izvukli čak 18 000 eura!

  Objavljeno 21.03.2023
  Matija Ivanković

  Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave osječko-baranjske, utvrđeno je postojanje osnovane sumnja se da su 62-godišnjak i 36-godišnjakinja počinili kaznena djela „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“ i „Subvencijska prijevara“.

  Od sredine 2020. godine do sredine 2021. godine 62-godišnjak koristio je bespovratna sredstva iz europskog fonda, na način da je pisao potvrde o predaji mjesečnih kućanskih paketa za krajnje korisnike želeći kao trošak neistinito prikazati obavljenu podjelu paketa.

  Nadalje 62-godišnjak je potpisao lažno sastavljene potvrde koje je 36-godišnjakinja prikupila od uposlenih korisnika kućanskih paketa, a koje nisu isporučili, sve sa ciljem ostvarivanja državne potpore, nakon čega su lažne potvrde dostavili pravnoj osobi koja im je zato isplatila 18.257 eura.

  Protiv osumnjičenih slijedi Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  60-godišnjakinja je na račun nepoznate osobe uplatio 3700 eura vjerujući da će tako ostvariti dobitak na nagradnoj igri... pitamo vas, može li se tako što vama dogoditi?

  Za dobitak na nagradnoj igri uplatila više od 3.700 eura

  Nepoznati počinitelj je od 28. veljače do 18. ožujka putem društvene stupio u kontakt s 60-godišnjakinjom s područja Đakova te Više…

  Prevarant je rekao kako će osječanka morati u zatvor radi navodnog kaznenog djela i da može umjesto toga platiti novčanu kaznu. Uplatila je na račun nepoznate osobe 25.650,00 eura!

  Prevarena 46-godišnjakinja putem e-maila izgubila 25000 eura

  U vremenu od 3. do 27. studenoga, 46-godišnjakinja iz Osijeka zaprimila je e-mail od nepoznate osobe koja joj je rekla Više…

  Prilikom pretrage doma 40-godišnjaka, policijski službenici su pronašli marihuanu, digitalnu vagu i novac...

  U pretrazi pronađena marihuana

  Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Đakovo utvrđena je osnovana sumnja da je 40-godišnjak počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Četrdesetšestogodišnjak iz Osijeka je 18. travnja putem Interneta dobio ponudu nepoznatog počinitelja za posredovanje u internetskoj prodaji te je po uputama te ''tvrtke'' napravio profil, nakon čega je lažno navođen da posreduje u prodaji raznih neprehrambenih proizvoda. Tako je do 16. svibnja putem svog računa uplatio ukupno 35.000 eura, a proviziju do danas nije dobio.

  Prevaren putem interneta

  Sumnjiči ga se da je 15. svibnja čekićem porazbijao stakla na pet automobila te iz jednog ukrao 650 eura

  Porazbijao stakla na autima napravio štetu od 6650 eura!

  Osumnjičeni su provaljivali u skladišta trgovina i drugih pravnih osoba iz kojih su ukrali razne prehrambene i neprehrambene proizvode te povratnu ambalažu

  Otkriveno još provalnika