ŽIVOT

Jajoper – specijalizirani proizvod za mušku njegu

U mjesecu posvećenom muškom zdravlju Dom Zdravlja objavio savjete za samopregled testisa

Objavljeno 20.11.2019
Ivona Amidžić

Puno ste puta čuli riječ Movember, ali znate li što zapravo znači? Riječ Movember dolazi od engleske riječi “moustache” (brkovi) i engleske riječi za studeni “November”.

Od 2003. godine diljem svijeta studeni se obilježava kao „mjesec muškog zdravlja“. Još 1999. krenula je inicijativa nekolicine muškaraca iz Adelaide u Australiji, koji su puštanjem brkova tokom studenog nastojali skrenuti pažnju na važnost zdravlja muškaraca. Tako muškarci svakog studenoga, kao i ove godine, puštaju brkove kao simbol borbe protiv raka prostate i testisa te u svojoj zajednici podižu svijest o važnosti pravovremenog pregleda i samopregleda testisa.

Proizvodi isključivo za mušku njegu – Ima li ih uopće?

Podizanju svijesti pridružio se i domaći proizvod zvučnog imena, novina od prošle godine i velika senzacija, a zove se Jajoper.

Prema informacijama proizvođača sadrži ulje čajevca zbog kojeg ima blago antibakterijsko djelovanje te štiti od razvoja iritacija. Također sadrži i ekstrakt lista masline i nevena, koji su poznati da njeguju i štite, a sastojak alantoin potpomaže regeneraciju.

Jajoper proizvođača Biobaze ove je godine nominiran čak i za Cosmopolitan Beauty Awards 2019. u kategoriji Inovacija godine.

Samopregled testisa

Dizanju svjesti o muškom zdravlju pridružio se i Dom Zdravlja Osijek, na čijim je službenim Facebook stranicama objavljeno: “MOVEMBER- prihvatite izazov, pustite brkove u znak borbe protiv raka prostate i testisa, duševnih bolesti i svih bolesti primarno vezanih za mušku populaciju. Podržimo očuvanje i unaprjeđenje zdravlja u muškaraca!”

Osim toga, objavili su fotografiju kako obaviti samopregled testisa i na što bi svaki muškarac trebao obratiti pozornost. Kliknite na sliku kako biste ju uvećali:

foto: Facebook (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Otkrivamo koji se čepovi mogu skupljati, zašto je ova akcija bitna te što se događa s čepovima nakon što ih predate Udruzi

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma skuplja plastične čepove – Što rade s njima?

Ako ste ikad ambalažu od pića nosili na otkup znate da većina otkupljivača traži da se skinu čepovi. Razlog tome Više…

Zbog ograničenog broja mjesta potrebne su prijave

Dom zdravlja Osijek priprema novi tečaj za trudnice

Dom zdravlja Osijek priprema novi tečaj za trudnice koji će trajati od 14. do 24. listopada 2019., a zbog ograničenog Više…

Povodom međunarodnog tjedna dojenja BESPLATAN tečaj za trudnice i partnere u Domu zdravlja Osijek!

Međunarodni tjedan dojenja: “Osnažimo roditelje – Omogućimo dojenje”

Povodom obilježavanja Međunarodnog tjedna dojenja, koji se svake godine obilježava od 1. do 8. kolovoza, a slijedom brojnih upita, Dom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Četiri je dana Ella šutjela, a nakon što se odmorila otkriva: "Ovo mi je bio posljednji put"

Ella Dvornik rodila pet tjedana prije termina – Za dijete su izabrali neobično ime

Upis u vojnu evidenciju obvezan je sukladno Zakonu o obrani za sve hrvatske državljane – muške osobe koje u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području RH

Poziv za upis u vojnu evidenciju u 2020. godini

Jesmo li zaista u velikoj opasnosti i možemo li se zaštititi?

(FOTO) Kako koronavirus izgleda u usporedbi s ostalim velikim epidemijama?