ŽIVOT

Jajoper – specijalizirani proizvod za mušku njegu

U mjesecu posvećenom muškom zdravlju Dom Zdravlja objavio savjete za samopregled testisa

Objavljeno 20.11.2019
Ivona Amidžić

Puno ste puta čuli riječ Movember, ali znate li što zapravo znači? Riječ Movember dolazi od engleske riječi “moustache” (brkovi) i engleske riječi za studeni “November”.

Od 2003. godine diljem svijeta studeni se obilježava kao „mjesec muškog zdravlja“. Još 1999. krenula je inicijativa nekolicine muškaraca iz Adelaide u Australiji, koji su puštanjem brkova tokom studenog nastojali skrenuti pažnju na važnost zdravlja muškaraca. Tako muškarci svakog studenoga, kao i ove godine, puštaju brkove kao simbol borbe protiv raka prostate i testisa te u svojoj zajednici podižu svijest o važnosti pravovremenog pregleda i samopregleda testisa.

Proizvodi isključivo za mušku njegu – Ima li ih uopće?

Podizanju svijesti pridružio se i domaći proizvod zvučnog imena, novina od prošle godine i velika senzacija, a zove se Jajoper.

Prema informacijama proizvođača sadrži ulje čajevca zbog kojeg ima blago antibakterijsko djelovanje te štiti od razvoja iritacija. Također sadrži i ekstrakt lista masline i nevena, koji su poznati da njeguju i štite, a sastojak alantoin potpomaže regeneraciju.

Jajoper proizvođača Biobaze ove je godine nominiran čak i za Cosmopolitan Beauty Awards 2019. u kategoriji Inovacija godine.

Samopregled testisa

Dizanju svjesti o muškom zdravlju pridružio se i Dom Zdravlja Osijek, na čijim je službenim Facebook stranicama objavljeno: “MOVEMBER- prihvatite izazov, pustite brkove u znak borbe protiv raka prostate i testisa, duševnih bolesti i svih bolesti primarno vezanih za mušku populaciju. Podržimo očuvanje i unaprjeđenje zdravlja u muškaraca!”

Osim toga, objavili su fotografiju kako obaviti samopregled testisa i na što bi svaki muškarac trebao obratiti pozornost. Kliknite na sliku kako biste ju uvećali:

foto: Facebook (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Kada govorimo o fizikalnoj medicini i rehabilitaciji, prije dvije godine u Retfali smo proširili kapacitete i tamo preselili ambulantu kako bi pacijenti na jednom mjestu imali pregled i i rehabilitaciju"

Otvorena ambulanta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

Otvorena je ambulanta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u okviru Doma zdravlja Osječko-baranjske županije u koju su uložena značajna sredstva Više…

"Ovakav centar je danas europski i svjetski standard, ono što Grad Osijek, naša županija, Sveučilište i Fakultet trebaju imati"

Otvorene nove ordinacije dentalne medicine Doma zdravlja Osječko-baranjske županije

Nove ordinacije specijalističke i polivalentne dentalne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Osječko-baranjske županije jučer je otvorio župan Ivan Anušić u prostor Više…

Radi se o Osijeku, Našicama, Đakovu, Donjem Miholjcu, Belom Manastiru i Valpovu te 20 liječnika koncesionara u tim ustanovama

Nabavljena nova medicinska oprema za šest županijskih domova zdravlja

Projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“, ukupne vrijednosti 26,39 milijuna kuna od čega su 85 posto Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!